listopada 2018 – ostatnio edytowany listopada 2018 przez EA_Odix
Witam,
Tak jak w temacie. Za każdym razem gdy uruchamiam grę ta każe mi ustawiać jasność, dźwięk a potem uruchamia prolog (lądowanie w Norwegi). Kiedy gram kampanie to postęp zapisuje się ale jak uruchomię grę ponownie to kasuje postęp (nie wyświetla, że ukończyłem dany rozdział). Jedyne co to zapamiętuje znalezione listy i ukończone wyzwania (pomarańczowe kółko rysuje się w okół miejsca gdzie powinien być "ptaszek", wskazujący, że ukończyłem rozdział). Zapamiętuje również postęp w grze multiplayer (zdobyte rangi, bronie itp.). Ustawienia gry również restartuje do domyślnych.
listopada 2018
Problem pojawia się podczas włącznia BFV, za każdym razem włącza się prolog - trzeba czekać aż do momentu lądowania na spadochronie i dopiero wtedy można dać ESC-> WYJDŹ
Ktoś naprawił ten problem ?
listopada 2018
listopada 2018
Właśnie, że z zapisem ustawień nie mam problemu bo podmieniam nazwę,a prolog i tak się za każdym razem resetuje.
listopada 2018
Hej @IzIcjusz
Spróbuj także wyłączyć zapisywanie gry w chmurze (Naciśnij PPM na "okładkę" gry po czym przejdź do Właściwości gry".
listopada 2018
Niestety nic z tego. Dalej to samo
listopada 2018
Studio pracuje nad rozwiązaniem tego problemu, jednak mamy działające obejście w tym przypiętym wątku, które powinno zadziałać u Ciebie.
listopada 2018
listopada 2018
Witam. Mam problem a mianowicie gra nie zapisuje stanu początkowego gry, zawsze wita mnie wyborem jasności, wyborem dźwięku i scenami poczatkowymi. W czym moze tkwić problem. Posiadam wersję De Luxe i jest zdjecie kobiety a nie faceta, czy tak poinno być ?
listopada 2018 – ostatnio edytowany listopada 2018
@Gawlik12341 @Wieczorek1990 @NelekRKO
Jeśli wspomniane obejście nie zadziałało, spróbujcie jeszcze poniższego:
Wyłącz zapisy w chmurze i zresetuj ustawienia gry
Po tych krokach, zastosujcie ponownie obejście przy wyłączonej chmurze!
Drugim obejściem po wyłączeniu chmury jest edycja wspomnianego pliku PROFSAVE i zmiana wartości "ShownPrologueIntro" na 1
Gdy będziesz ustawiać urządzenie jako zaufane, wyślemy Ci kod, by się upewnić się, że Ty to Ty.
Dowiedz się więcej o weryfikacji logowaniaJeśli nie możesz się połączyć z grą EA, wykonaj poniższe kroki, aby rozwiązać problemy.
Rozwiązywanie problemów z połączeniem