luty – ostatnio edytowany luty przez EA_Kuba
Witam.
Podczas próby odpalenia gry wyskakuje mi błąd widoczny
w załączniku.
Zanim ktoś mądry się znajdzie - MAM PONAD 1TB wolnego miejsca na dysku. Support milczy i nigdzie w necie nie znalazłem
podobnego problemu. Z góry dzięki za pomoc. [edytowane przez EA_Kuba]
Rozwiązane! Idź do rozwiązania.
marzec
Hej @KapralBogdan
Dzięki za przesłanie raportu.
Z informacji, które otrzymałem wynika, że problem może być spowodowany przeniesieniem folderu Dokumenty, w którym były zapisane ustawienia oraz zapisy gier na partycję D:\. Jeśli taka sytuacja miała miejsce, przenieś proszę ten folder na dysk na którym znajduje się więcej wolnego miejsca wedle instrukcji poniżej:
Re: Can I change the directory for the save files of games?
Alternatywnie jeśli taka sytuacja nie miała miejsca zwiększ ilość wolnego miejsca na dysku D:\.
Daj nam znać o wyniku tych testów i jeśli problem pojawi się ponownie prześlij nam proszę nowy raport błędu.
luty
Hej @KapralBogdan
Wybacz późną odpowiedź.
Czy opisany przez Ciebie problem pojawia się nadal?
Jeśli tak - zacznij proszę od wyczyszczenia pamięci podręcznej aplikacji:
Wyczyść pamięć podręczną, aby rozwiązać problemy ze swoimi grami
Jeśli problem nie minie, zmień proszę ustawienia kontroli konta użytkownika, tak by wymusić komunikat odnośnie wprowadzania zmian na dysku (zawsze powiadamiaj).
Jak włączyć lub wyłączyć funkcję Kontrola konta użytkownika - Microsoft Community
Następnie uruchom aplikację EA app jako administrator, akceptując monit.
Ponadto upewnij się, że do zostały dodane wyjątki zarówno do Twojego programu antywirusowego oraz zapory sieciowej.
Dodawanie wyjątku w usłudze Zabezpieczenia Windows - Pomoc techniczna firmy Microsoft
Dodawanie wyjątków i aktualizacja programów antywirusowych. - Answer HQ
Edytowałem również Twój post usuwając z niego niestosowne zdanie. 🙄
luty
Nic nie pomogło.
Nadal wyskakuje błąd aby zwolnić miejsce na dysku.
NADAL MAM PONAD 1TB MIEJSCA NA DYSKU.
Więc jakim cudem gra żąda zwolnienia miejsca na dysku?
Proszę o pomoc.
luty
Hej @KapralBogdan
Czy aplikacja EA app jest zainstalowana w domyślnej lokalizacji? (dysck C:\)
Czy dysk na którym zainstalowane są gry jest dyskiem przenośnym?
luty
W chwili obecnej gra jest zainstalowana na dysku zewnętrznym a Launcher jest w domyślnej lokalizacji. Uprzedze pytanie - tak, instalowałem zarówno grę jak i launcher na tych samych dyskach (zewnętrznym i wbudowanym) i żadna kombinacja nie przyniosła efektu. Za każdym razem podczas uruchamiania gry, ta krzyczy że nie mam miejsca na dysku. (Przypominam, mam ponad 1TB miejsca na dysku zewnętrznym i drugie tyle na wbudowanym.)
luty
Hej @KapralBogdan
Jeśli posiadasz miejsce na dysku twardym komputera, a gra aktualnie znajduje się na dysku zewnętrznym wykonaj proszę poniższe kroki.
Jeśli problem będzie pojawiać się nadal - prześlij nam plik DxDiag.
[Info] Jak wygenerować raport DxDiag
Ponadto jeśli zostały przez Ciebie wykonane w międzyczasie jakieś inne nie wymienione w tym wątku kroki - daj nam znać jakie.
luty
Hej @KapralBogdan
Dzięki za przesłanie pliku DxDiag.
Czy mógłbyś potwierdzić ile wewnętrznych dysków posiada Twój komputer?
Wspominałeś wcześniej, że:
@KapralBogdan napisał/a:
(...) (Przypominam, mam ponad 1TB miejsca na dysku zewnętrznym i drugie tyle na wbudowanym.)
Z informacji zawartych w DxDiag widzę, że Twój komputer posiada dysk ~512GB podzielony na dwie partycje (C:\, D:\). Ponadto bazując na informacjach na temat Twojego laptopa widzę, że nie był on produkowany z dodatkowym dyskiem twardym.
W kwestii dysku przenośnego, podejrzewam, że komunikat odnośnie braku miejsca na dysku jest związany z systemem plików w jakim został sformatowany (exFAT). Jeśli chcesz sprawdzić czy gra będzie działać po jej instalacji na dysku przenośnym sformatuj go w systemie NTFS.
luty
Wbudowany dysk SSD 512 GB + dysk zewnętrzny HDD 2TB.
Gdy będziesz ustawiać urządzenie jako zaufane, wyślemy Ci kod, by się upewnić się, że Ty to Ty.
Dowiedz się więcej o weryfikacji logowaniaJeśli nie możesz się połączyć z grą EA, wykonaj poniższe kroki, aby rozwiązać problemy.
Rozwiązywanie problemów z połączeniem