kwiecień
Mam kupioną subskrypcję ultimate game pass w której jest m.in. ea play i wszystkie Battlefield'y problem w tym że gdy chce zagrać to nie mogę.
Na głównym koncie - nie można polaczyc się z kontem EA
Na drugim koncie - (jeszcze wczoraj gralem dzisiaj nie dziala) jest napisane że mam wersję próbną i muszę kupić bf'a
O co chodzi?
Dla potwierdzenia że jeszcze niedawno grałem dodałem również zdjęcie z najnowszymi teatrami wojny aby potwierdzić że grałem bo mam coś zrobione.
Rozwiązane! Idź do rozwiązania.
kwiecień
Hej @WiseKubix228
Na głównym koncie sprawdź czy supbsrypcja Xbox Pass jest wciąż aktywna i czy po przelogowaniu konta możesz ponownie korzystać z pełnych wersji gry w ramach EA Play.
Sprawdź dodatkowo czy możesz zalogować się do swojego profilu EA przy uzyciu danych głownego konta Xbox, na którym jest wykupiony twój Pass.
kwiecień
Hej @WiseKubix228
Na głównym koncie sprawdź czy supbsrypcja Xbox Pass jest wciąż aktywna i czy po przelogowaniu konta możesz ponownie korzystać z pełnych wersji gry w ramach EA Play.
Sprawdź dodatkowo czy możesz zalogować się do swojego profilu EA przy uzyciu danych głownego konta Xbox, na którym jest wykupiony twój Pass.
maj
Gdy będziesz ustawiać urządzenie jako zaufane, wyślemy Ci kod, by się upewnić się, że Ty to Ty.
Dowiedz się więcej o weryfikacji logowaniaJeśli nie możesz się połączyć z grą EA, wykonaj poniższe kroki, aby rozwiązać problemy.
Rozwiązywanie problemów z połączeniem