luty
Cześć, kupiłem dzisiaj Battlefield V przez steama i odrazu napotkalem problemy. Pomimo że na stronie EA pokazuje że mam ją w bibliotece "Moja gra" to w aplikacji tak nie jest, przez co jedyne co mogę zrobić to otworzyć ją przez steama. Chwilę po tym wyświetla się "Przygotowywanie gry" (obraz 2) i chwilę po tym powiadomienie się zamyka i crashuje aplikacje "Aplikacja uległa niespodziewanej awarii" (Obrazek 3). Kilka razy zdarzyło się że wyskakiwał komunikat "Nie masz dostępu do tej gry" czy coś w tym stylu. Sprawdzałem ze 100 razy spójność plików gry. Odłączałem i podłączałem steama dla pewności i nawet reinstallowalem EA app. 2 razy pisałem do supportu i spotkalem same boty. Sama sytuacja jest ogółem dziwna dlatego że mam fife 23 z epic gamesa i nie spotkalem sie z tym problemem. Błagam jakby ktoś mógł z tym pomóc bo nie mam pojęcia co zrobić + nie chce zwracać gierki dlatego że jest na sporej przecenie.
Rozwiązane! Idź do rozwiązania.
luty
Hej @BluERegi
Opisany przez Ciebie problem związany z komunikatem o awarii aplikacji EA app, został na tę chwilę rozwiązany.
Daj nam znać jeśli będziesz potrzebować dodatkowej pomocy.
Gdy będziesz ustawiać urządzenie jako zaufane, wyślemy Ci kod, by się upewnić się, że Ty to Ty.
Dowiedz się więcej o weryfikacji logowaniaJeśli nie możesz się połączyć z grą EA, wykonaj poniższe kroki, aby rozwiązać problemy.
Rozwiązywanie problemów z połączeniem