Battlefield V nie zapisuje postępu (Steam)

autor: DokimeXo
Odpowiedz

Pierwszy Wpis

Zaakceptowane rozwiązanie

Battlefield V nie zapisuje postępu (Steam)

★★★★ Novice

Za każdym razem gdy włączam gre prosi o ustawienie jasności i musze przechodzić prolog od początku. Gdy zagrałem kampanie też mi się nie zapisało szukałem rozwiązania w internecie i nie zadziałało lecz zauważyłem że w dokumentach nie mam folderu Battlefield V. Znalazłem w internecie że trzeba uruchomić gre jako administrrator i gra sama utworzy folder lecz to też nie zadziałało a i też odistalowałem i zaistalowałem gre to też nie zadziałało. Co mam zrobić

Wiadomość 1 z 28 (977 wyświetleń)
Odpowiedz
0 Kudo

Zaakceptowane rozwiazanie

Re: Battlefield V nie zapisuje postępu (Steam)

Community Manager

Hej @DokimeXo 

Jest to jeden ze standardowych kroków, takie konto możesz później usunąć. Ten krok pomaga wyeliminować możliwość powodowania problemu przez lokalne konto Windows na komputerze. 

Untitled.pngKuba.png

Zobacz w watku

Wiadomość 25 z 28 (618 wyświetleń)

Wszystkie odpowiedzi

Wiadomość 2 z 28 (971 wyświetleń)

★★★★ Novice
@Chytrooki Właśnie w tym problem że ja nie mam tego folderu
Wiadomość 3 z 28 (968 wyświetleń)
Odpowiedz
0 Kudo

Community Manager

Hej @DokimeXo 

Zdaje się, że ścieżka pod którą znajdziesz wspomniane przez @Chytrooki pliki dla Steam to:

<Steam-folder>/steamapps/compatdata/1238810/pfx/

Untitled.pngKuba.png
Wiadomość 4 z 28 (944 wyświetleń)

★★★★ Novice

Po wejściu w steamapps i wejściu w folder Battlefield V wyświetla się to

Wiadomość 5 z 28 (937 wyświetleń)
Odpowiedz
0 Kudo

★★★★ Novice
hej @EA_Kuba jak masz czas to po prosze o jak najszybszą odpowiedz
Wiadomość 6 z 28 (922 wyświetleń)
Odpowiedz
0 Kudo

Community Manager

Dzięki za odpowiedź i sprawdzenie tego @DokimeXo 

Wygląda na to, że jest to jednak ścieżka instalacji gry. Czy próbowałeś wyszukać folderu z poziomu Eksploatatora Windows?

Przyczyna problemu może również tkwić w znaku specjalnym w Twojej nazwie komputera. Może być to np. polska litera (źćóśęą), lub np. "-". Jeśli takie występują w Twojej nazwie - zmień ją.  

Zmiana nazwy komputera z systemem Windows 10 - Pomoc techniczna firmy Microsoft

Ponadto resetowanie postępów może być też związane z programami do robienia kopii zapasowej dokumentów w chmurze. Jeśli na Twoim komputerze zainstalowany jest program OneDrive, Dropbox etc. wyłącz je na czas uruchomienia gry. 

Untitled.pngKuba.png
Wiadomość 7 z 28 (891 wyświetleń)

★★★★ Novice
Hej @EA_Kuba dzięki wielkie za odpowiedź

Słuchaj teraz nie mam dostępu do komputera lecz wyszukiwałem folder i go nie było jedynie ta ścieszka instalacyjna a specjalnej nazwy nie mam chyba że spacja też się liczy. A więc nie mam tego folderu z tymi plikami profsave może byś mi wysłał je to może by pomogło? A i co do tego mam onedrive lecz chyba to też sprawdzałem i też nie pomogło.
Wiadomość 8 z 28 (861 wyświetleń)
Odpowiedz
0 Kudo

Community Manager

@DokimeXo  napisał/a:

(...)a specjalnej nazwy nie mam chyba że spacja też się liczy

Na wszelki wypadek sprawdziłbym, czy problem pojawia się również po usunięciu spacji.

@DokimeXo  napisał/a:
(...) nie mam tego folderu z tymi plikami profsave może byś mi wysłał je to może by pomogło? 

Niestety, ale to nie rozwiązałoby problemu.

@DokimeXo  napisał/a:
 A i co do tego mam onedrive lecz chyba to też sprawdzałem i też nie pomogło.

Podejrzewam, że tutaj może leżeć przyczyna problemu. Jeśli OneDrive nie jest kluczowy dla codziennego użytkowania komputera, sprawdź proszę czy problem będzie pojawiał się nadal po jego usunięciu z komputera. 

Untitled.pngKuba.png
Wiadomość 9 z 28 (848 wyświetleń)

Możesz sprawdzić, czy folder "Moje Dokumenty/Dokumenty" jest ustawiony na „Tylko do odczytu”.

Battlefield może nie da rady zaktualizować plików lokalnych, ponieważ folder dokumentów jest tylko do odczytu.

CCP Hero Banner

Wiadomość 10 z 28 (832 wyświetleń)

ea-promo

Zabezpiecz swoje konto EA

Gdy będziesz ustawiać urządzenie jako zaufane, wyślemy Ci kod, by się upewnić się, że Ty to Ty.

Dowiedz się więcej o weryfikacji logowania

ea-help-promo-2

Masz problem z połączeniem z grą?

Jeśli nie możesz się połączyć z grą EA, wykonaj poniższe kroki, aby rozwiązać problemy.

Rozwiązywanie problemów z połączeniem