grudzień
Za każdym razem gdy włączam gre prosi o ustawienie jasności i musze przechodzić prolog od początku. Gdy zagrałem kampanie też mi się nie zapisało szukałem rozwiązania w internecie i nie zadziałało lecz zauważyłem że w dokumentach nie mam folderu Battlefield V. Znalazłem w internecie że trzeba uruchomić gre jako administrrator i gra sama utworzy folder lecz to też nie zadziałało a i też odistalowałem i zaistalowałem gre to też nie zadziałało. Co mam zrobić
Rozwiązane! Idź do rozwiązania.
marzec
Hej @DokimeXo
Jest to jeden ze standardowych kroków, takie konto możesz później usunąć. Ten krok pomaga wyeliminować możliwość powodowania problemu przez lokalne konto Windows na komputerze.
grudzień
grudzień
grudzień
Hej @DokimeXo
Zdaje się, że ścieżka pod którą znajdziesz wspomniane przez @Chytrooki pliki dla Steam to:
<Steam-folder>/steamapps/compatdata/1238810/pfx/
grudzień
Dzięki za odpowiedź i sprawdzenie tego @DokimeXo
Wygląda na to, że jest to jednak ścieżka instalacji gry. Czy próbowałeś wyszukać folderu z poziomu Eksploatatora Windows?
Przyczyna problemu może również tkwić w znaku specjalnym w Twojej nazwie komputera. Może być to np. polska litera (źćóśęą), lub np. "-". Jeśli takie występują w Twojej nazwie - zmień ją.
Zmiana nazwy komputera z systemem Windows 10 - Pomoc techniczna firmy Microsoft
Ponadto resetowanie postępów może być też związane z programami do robienia kopii zapasowej dokumentów w chmurze. Jeśli na Twoim komputerze zainstalowany jest program OneDrive, Dropbox etc. wyłącz je na czas uruchomienia gry.
grudzień
grudzień
@DokimeXo napisał/a:(...)a specjalnej nazwy nie mam chyba że spacja też się liczy
Na wszelki wypadek sprawdziłbym, czy problem pojawia się również po usunięciu spacji.
@DokimeXo napisał/a:
(...) nie mam tego folderu z tymi plikami profsave może byś mi wysłał je to może by pomogło?
Niestety, ale to nie rozwiązałoby problemu.
@DokimeXo napisał/a:
A i co do tego mam onedrive lecz chyba to też sprawdzałem i też nie pomogło.
Podejrzewam, że tutaj może leżeć przyczyna problemu. Jeśli OneDrive nie jest kluczowy dla codziennego użytkowania komputera, sprawdź proszę czy problem będzie pojawiał się nadal po jego usunięciu z komputera.
Gdy będziesz ustawiać urządzenie jako zaufane, wyślemy Ci kod, by się upewnić się, że Ty to Ty.
Dowiedz się więcej o weryfikacji logowaniaJeśli nie możesz się połączyć z grą EA, wykonaj poniższe kroki, aby rozwiązać problemy.
Rozwiązywanie problemów z połączeniem