Battlefield 5 nie uruchamia się

autor: DandY_PL
Odpowiedz

Pierwszy Wpis

Battlefield 5 nie uruchamia się

★★★★ Novice

Po ponownym pobraniu Battlefield 5 i wybraniu autozapisu z chmury gra się nie uruchamia, problem polega na tym że owy zapis mozna było wyłączyć w opcjach na Originie ale Ea app takiej opcji nie ma, inne gry działaja prawidłowo ale BF5 nie startuje, po kontakcie z doradcą pomocy EA skierowano mnie tutaj. Dodatkowo w Ea app nie ma opcji by wyświetlać liczbe FPS w grze.

Wiadomość 1 z 11 (622 wyświetleń)
Odpowiedz
0 Kudo

Dot.: Battlefield 5 nie uruchamia się

Community Manager

Hej @DandY_PL 

Dzięki za Twój wpis. Podeślij nam zrzut ekranu z komunikatami, które wyświetlaja się w czasie uruchamiania BFV. Czy grę włączasz bezpośrednio z klienta EA app czy też korzystasz z innego programu?

Pozdrawiam,

_Kalina

EA_KalinaAHQ

Wiadomość 2 z 11 (587 wyświetleń)

★★★★ Novice

zauważyłem że problem lezy gdzie indziej, gra nie uruchamia się poniewąż jest problem z uprawnieniami, pomimo że uruchamiam ja jako aministrator. Kiedy w widocznym oknie(załącznik) klikam "TAK" gra nie startuje ale za to ponownie otwiera aplikacją web app. Gra ma przyznane uprawniena tak jak i aplikacja, dodam że inne gry z ea app uruchamiaja się jak np bf 2042

Wiadomość 3 z 11 (573 wyświetleń)
Odpowiedz
0 Kudo

★★★★ Novice

dodam jeszcze że w chwili obecnej brak subskrybcji abonamentu nie ma z tym nic wspólnego, gdyż to błąd z przed kilku dni-czekam za nowa kartą z banku, włamano mi sie na konto.

Żeby czasami nie szukać w tym przyczyny. grę próbowałem uruchomić od tygodnia.

Wiadomość 4 z 11 (569 wyświetleń)
Odpowiedz
0 Kudo

Community Manager

W związku z komunikatem "Wystąpił błąd, który uniemożliwia uruchomienie. Spróbuj ponownie nieco później." warto wykonać kroki, które zostały zaproponowane w tym wątku.

EA_KalinaAHQ

Wiadomość 5 z 11 (558 wyświetleń)

Community Manager

Hej @DandY_PL 

Daj nam znać czy udało Ci się uporać z problemem Standard smile 

Wiadomość 6 z 11 (489 wyświetleń)
Odpowiedz
0 Kudo

★★★★ Novice

żaden sposób nie działa, bardzo dużo ludzi ma taki problem. To jest dramat żeby wydać aplikację która generuje tyle problemów, przywróćcie ludzią Origina, a nie poczekaj, przecież mogę im płacić za to że nie działa 69zł/msc. Totalna porażka

Wiadomość 7 z 11 (481 wyświetleń)
Odpowiedz
0 Kudo

Community Manager

@DandY_PL Spróbuj dodatkowo zainstalować grę w innej lokalizacji niż dotychczas, zgodnie z sugestią podaną tutaj

EA_KalinaAHQ

Wiadomość 8 z 11 (467 wyświetleń)

★★★★ Novice

nadal nic...

Wiadomość 9 z 11 (377 wyświetleń)
Odpowiedz
0 Kudo

@DandY_PL Witam. Masz dwa rozwiązania. Format albo czyszczenie rejestru w Regedit, szukanie związku Origin,BFV, EA Desktop. Do tego musisz usunąć BF i EA Desktop. Wyczyścić wszystko tak jak należy. Możesz spróbować odinstalować BF programem Wise który wyczyści powiązany rejestr, ale wątpie. Jest trzeci sposób nie wiem do końca czy będzie działać, to utworzenie konta lokalnego bez specjalnych znaków w systemie Windows i ponowną instalacja BFV. Osobiście zalecam format, unikniesz niepotrzebnych problemów 🙂.

CCP Hero Banner

Wiadomość 10 z 11 (362 wyświetleń)
Odpowiedz
0 Kudo

ea-promo

Zabezpiecz swoje konto EA

Gdy będziesz ustawiać urządzenie jako zaufane, wyślemy Ci kod, by się upewnić się, że Ty to Ty.

Dowiedz się więcej o weryfikacji logowania

ea-help-promo-2

Masz problem z połączeniem z grą?

Jeśli nie możesz się połączyć z grą EA, wykonaj poniższe kroki, aby rozwiązać problemy.

Rozwiązywanie problemów z połączeniem