Battlefield 1 problem z utrata połaczenia

autor: Xxl_JAC06_lxX
Odpowiedz

Pierwszy Wpis

Battlefield 1 problem z utrata połaczenia

★★ Novice

Cześć wszystkim mam problem z Battlefieldem 1 a mianowicie jak ostatnio odpalilem po dluzszej przerwie to odpala mi sie kampania i jak wyjde i chce polaczyc sie z serwerami pisze mi ze utracono połaczenie  ogladalem duzo poradnikow i nic mi nie pomoglo wiec zwracam sie tu o pomoc kroki ktore EA napisalo na swojej stronie tez zrobilem nic nie pomogly wiec prosze o waszą pomoc

Wiadomość 1 z 13 (527 wyświetleń)
Odpowiedz
0 Kudo

Re: Battlefield 1 problem z utrata połaczenia

@Xxl_JAC06_lxX Witam. Jakie kroki podjełeś żeby naprawić ten problem? To ważne, bo opisane przez ciebie rozwiązania które zastosowałeś powyżej niczego nie precyzują co zdążyłeś zastosować, a z twojego opisu nic niewiadomo.

CCP Hero Banner

Wiadomość 2 z 13 (510 wyświetleń)

Dot.: Battlefield 1 problem z utrata połaczenia

Community Manager

Hej @Xxl_JAC06_lxX 

Dzięki za Twój post. Proszę doprecyzuj jeszcze na jakiej platformie grasz oraz napisz coś więcej o swoim połączeniu internetowym (kabel czy Wi-Fi). 

Dołącz także zdjęcie/ zrzut ekranu z komunikatem błędu.

EA_KalinaAHQ

Wiadomość 3 z 13 (494 wyświetleń)
Odpowiedz
0 Kudo

Re: Battlefield 1 problem z utrata połaczenia

★★ Novice

Zresetowalem gre i komputer , odinstolawel i zainstalowalem gre ponownie i aplikacje ea rownież, usunale pliki z folderu temp oraz zmienilem DNS tak jak pisalo na stronie

Wiadomość 4 z 13 (487 wyświetleń)
Odpowiedz
0 Kudo

★★ Novice
@EA_Kalina komputer mam podłączony za pomocą kabla
Wiadomość 5 z 13 (486 wyświetleń)
Odpowiedz
0 Kudo

★★ Novice

taki komunikat mam, jeszcze dodam ze przy odpaleniu gry włacza sie za kazdym razem kampania 

Wiadomość 6 z 13 (485 wyświetleń)
Odpowiedz
0 Kudo

Community Manager

Dzięki za update. Spróbuj wykonać poniższe kroki:

- uruchom PC w trybie czystego rozruchu

- w Dokumentach zmień nazwę folderu z grą na np. Battlefield 1 Kopia

- otwórz porty w ustawieniach routera

Spoiler
To bardziej zaawansowana zmiana w sieci, dlatego aby uzyskać szczegółowe instrukcje, wykonaj kroki opisane w instrukcji obsługi routera.

Witryna Port Forward, choć nie jest witryną EA, jest ogólnie dość solidnym miejscem do sprawdzenia i upewnienia się, że masz otwarte odpowiednie porty dla wszystkich gier, w które grasz. Porty dla BF1 znajdziesz tu

- w miarę możliwości sprawdź innego dostawcę oraz łączenie się poprzez Wi-Fi (tylko dla testu)

EA_KalinaAHQ

Wiadomość 7 z 13 (468 wyświetleń)

Community Manager

Hej @Xxl_JAC06_lxX 

Daj nam znać czy udało Ci się uporać z problemem. 

Untitled.pngKuba.png
Wiadomość 8 z 13 (444 wyświetleń)
Odpowiedz
0 Kudo

★★ Novice

zrobilem wymienione kroki lecz nadal  jest ten sam blad, w folderze dokumenty niemam folderu battlefield 1

Wiadomość 9 z 13 (349 wyświetleń)
Odpowiedz
0 Kudo

Community Manager

Hej @Xxl_JAC06_lxX 

Dzięki za odpowiedź. 

Jeśli na Twoim komputerze zainstalowany jest program do wykonywania kopii zapasowej w chmurze (np. OneDrive) wyłącz go na czas uruchomienia gry. 

Brak utworzonego folderu, oraz fakt tego, że za każdym razem musisz rozgrywać kampanię są połączone. 

Upewnij się, że aplikację EA app oraz samą grę uruchamiasz z uprawnieniami administratora. Jeśli przy włączaniu obu (jako administrator) pojawi się komunikat odnośnie wprowadzania zmian na dysku, koniecznie go zaakceptuj. 

Ponadto upewnij się, że gra nie jest blokowana przez program antywirusowy oraz zaporę sieciową dodając odpowiednie wyjątki. 

Dodawanie wyjątku w usłudze Zabezpieczenia Windows - Pomoc techniczna firmy Microsoft

Dodawanie wyjątków i aktualizacja programów antywirusowych. - Answer HQ

Untitled.pngKuba.png
Wiadomość 10 z 13 (340 wyświetleń)

ea-promo

Zabezpiecz swoje konto EA

Gdy będziesz ustawiać urządzenie jako zaufane, wyślemy Ci kod, by się upewnić się, że Ty to Ty.

Dowiedz się więcej o weryfikacji logowania

ea-help-promo-2

Masz problem z połączeniem z grą?

Jeśli nie możesz się połączyć z grą EA, wykonaj poniższe kroki, aby rozwiązać problemy.

Rozwiązywanie problemów z połączeniem