kwiecień
Cześć wszystkim mam problem z Battlefieldem 1 a mianowicie jak ostatnio odpalilem po dluzszej przerwie to odpala mi sie kampania i jak wyjde i chce polaczyc sie z serwerami pisze mi ze utracono połaczenie ogladalem duzo poradnikow i nic mi nie pomoglo wiec zwracam sie tu o pomoc kroki ktore EA napisalo na swojej stronie tez zrobilem nic nie pomogly wiec prosze o waszą pomoc
kwiecień
kwiecień
Hej @Xxl_JAC06_lxX
Dzięki za Twój post. Proszę doprecyzuj jeszcze na jakiej platformie grasz oraz napisz coś więcej o swoim połączeniu internetowym (kabel czy Wi-Fi).
Dołącz także zdjęcie/ zrzut ekranu z komunikatem błędu.
kwiecień
Zresetowalem gre i komputer , odinstolawel i zainstalowalem gre ponownie i aplikacje ea rownież, usunale pliki z folderu temp oraz zmienilem DNS tak jak pisalo na stronie
kwiecień
kwiecień
Dzięki za update. Spróbuj wykonać poniższe kroki:
- uruchom PC w trybie czystego rozruchu
- w Dokumentach zmień nazwę folderu z grą na np. Battlefield 1 Kopia
- otwórz porty w ustawieniach routera
- w miarę możliwości sprawdź innego dostawcę oraz łączenie się poprzez Wi-Fi (tylko dla testu)
kwiecień
maj
zrobilem wymienione kroki lecz nadal jest ten sam blad, w folderze dokumenty niemam folderu battlefield 1
maj
Hej @Xxl_JAC06_lxX
Dzięki za odpowiedź.
Jeśli na Twoim komputerze zainstalowany jest program do wykonywania kopii zapasowej w chmurze (np. OneDrive) wyłącz go na czas uruchomienia gry.
Brak utworzonego folderu, oraz fakt tego, że za każdym razem musisz rozgrywać kampanię są połączone.
Upewnij się, że aplikację EA app oraz samą grę uruchamiasz z uprawnieniami administratora. Jeśli przy włączaniu obu (jako administrator) pojawi się komunikat odnośnie wprowadzania zmian na dysku, koniecznie go zaakceptuj.
Ponadto upewnij się, że gra nie jest blokowana przez program antywirusowy oraz zaporę sieciową dodając odpowiednie wyjątki.
Dodawanie wyjątku w usłudze Zabezpieczenia Windows - Pomoc techniczna firmy Microsoft
Dodawanie wyjątków i aktualizacja programów antywirusowych. - Answer HQ
Gdy będziesz ustawiać urządzenie jako zaufane, wyślemy Ci kod, by się upewnić się, że Ty to Ty.
Dowiedz się więcej o weryfikacji logowaniaJeśli nie możesz się połączyć z grą EA, wykonaj poniższe kroki, aby rozwiązać problemy.
Rozwiązywanie problemów z połączeniem