Dot.: BF4 Problem z otwarciem portu 3659

autor: Chytrooki
Odpowiedz

Pierwszy Wpis

BF4 Problem z otwarciem portu 3659

★★★ Newbie

Witam bo długim czasie chciałem zagrać w bf4 ale nie mogę połączyć się z żadnym serwer przez błąd z otwarciem portu 3659 próbowałem dodać reguły do zapory windows defender ale nic to nie daje proszę o pomoc

Wiadomość 1 z 10 (476 wyświetleń)
Odpowiedz
0 Kudo

@xJanushx Witam! Spróbuj włączyć w routerze uPnP.

CCP Hero Banner

Wiadomość 2 z 10 (444 wyświetleń)

★★★ Newbie

Włączyć uPnP tylko czy też otworzyć port?

Wiadomość 3 z 10 (437 wyświetleń)

@xJanushx Tak włączyć. Otwieranie/Przkierowywanie portów nic nie da. UPnP działa jak przkierowywanie, włączenie UPnP i otwieranie portów może powodować konflikt i nie jest to zalecane. Używa się jednego albo drugiego. Oba działają tak samo 😉, z tym że UPnP to automat.

CCP Hero Banner

Wiadomość 4 z 10 (432 wyświetleń)

★★★ Newbie

Okej w takim razie odpalam uPnP i sprawdzam będę pisał jeżeli się uda lub nie :>

Wiadomość 5 z 10 (428 wyświetleń)
Odpowiedz
0 Kudo

★★★ Newbie

włączyłem i nic dalej dostaje ten kod błędu "Game disconnected: Client closed down connection. Check your network connection and make sure that port 3659 (UDP) is open."

Wiadomość 6 z 10 (426 wyświetleń)
Odpowiedz
0 Kudo

Wiadomość 7 z 10 (411 wyświetleń)

★★★ Newbie

Pisałem też przed chwilą do mojego dostawcy internetu (Play) i pisali że otwarcie portu na routerze jest niemożliwe z przyczyn bezpieczeństwa. ten poradnik jeszcze daje przykłady na origin :/

Wiadomość 8 z 10 (409 wyświetleń)
Odpowiedz
0 Kudo

@xJanushx Sorry za późna odpowiedź! W takim razie spróbuj darmowego VPN, to przekieruje twoje połączenie internetowe. Co do Origin i EA App jest to samo, robisz dokładnie to samo, tylko na innej aplikacji.

CCP Hero Banner

Wiadomość 9 z 10 (397 wyświetleń)

Community Manager

@xJanushx Daj nam znać czy nadal potrzebujesz pomocy. Będziemy wdzięczni za aktualizację sytuacji.  

EA_KalinaAHQ

Wiadomość 10 z 10 (378 wyświetleń)

ea-promo

Zabezpiecz swoje konto EA

Gdy będziesz ustawiać urządzenie jako zaufane, wyślemy Ci kod, by się upewnić się, że Ty to Ty.

Dowiedz się więcej o weryfikacji logowania

ea-help-promo-2

Masz problem z połączeniem z grą?

Jeśli nie możesz się połączyć z grą EA, wykonaj poniższe kroki, aby rozwiązać problemy.

Rozwiązywanie problemów z połączeniem