marzec
Witam, mam już kompletnie dość, nie uruchamiają mi się BF4 oraz BF1. Klikam w gre na EA APP aplikacja sie minimalizuje jakby chciala gre odpalic i nagle okno sie przywraca i nic, zero jakich kolwiek komunikatów, poszedlem o krok dalej i "hakersko" przywrocilem origin, na szczescie tam sie chociaz blad pojawia
Oczywiście tak, Visuale przeinstalowane od zera WSZYSTKIE
Odinstalowanie wszystkiego zwiazanego z BF, origin, Ea i zainstalowanie ponowne tez nie dziala
Tryby offline, naprawianie gier z poziomu ea app, naprawianie samej aplikacji EA APP tak samo
Nie mam zamiaru reinstalowac calego systemu windows bo ea app ma focha, reszta gier mi elegancko śmiga (wszystko poza ea app)
W sumie BF3 sie o dziwo odpalil z battleloga, zalogowal sie na serwer, wszedlem do gry, wyszedlem zeby zmienic serwer i juz sie nie chcialo uruchomic (na battlelog pokazywalo dolaczenie do serwera i na tym koniec)
Idąc dalej zaczalem sprawdzac programem procmon co tam odwala EA w trakcie uruchomienia, w tym wypadku BF1 (i tez origin, ale na EA APP to samo jest)
nie bede wklejal calosci bo te bledy sie powtarzaja i praktycznie chodzi o MSVCR czyli o visuala, no ale jakim cudem reszta gier dziala a te konkretne nie, mimo przeinstalowania visuali?
Mam serdecznie dosc tego i potrzebuje pomocy, bo support zwyczajnie zamyka sprawe xDDD a chcialem na czacie z kims porozmawiac ale zaklada sie sprawa i tak w kolko
marzec
Hej @TheDomu1
Dzięki za Twoje zgłoszenie i opisanie problemu.
Z racji tego, że problem może powiązany być z uszkodzonymi aktualizacjami/plikami systemowymi poproszę Cię o:
marzec – ostatnio edytowany marzec
Hej, dzięki za zainteresowanie,
Także naprawiłem uszkodzone jakieś pliki komendami, niestety brak rezultatu
NET Frameworki były juz zaznaczone oby dwa
Pakiet VC który podałeś zainstalowalem (wczesniej wszystko odinstalowalem)
Origin usunalem juz dawno :P
W dalszym ciągu wszystko jest to samo
marzec
Dzięki za odpowiedź i sprawdzenie tych kroków. @TheDomu1
Rozumiem, że przy wykonywaniu SFC narzędzie znalazło jakieś uszkodzone pliki?
Dla testu poproszę Cię o sprawdzenie czy podobny problem pojawia się również na nowo utworzonym koncie administratora.
Tworzenie konta użytkownika lokalnego lub konta administratora w systemie Windows 10
marzec
Tak, narzędzie SFC znalazło uszkodzone pliki i je naprawiło od razu.
Stworzenie nowego użytkownika niestety nie pomogło
marzec
Dzięki za odpowiedź @TheDomu1
Prześlij nam proszę jeszcze plik DxDiag, możliwe że tam znajdziemy jakieś dodatkowe wskazówki.
[Info] Jak wygenerować raport DxDiag
marzec
Hej @TheDomu1
Dzięki za odpowiedź i przesłanie pliku DxDiag.
Zauważyłem, że Twój komputer jest wyposażony w wiele dysków/partycji. Czy obie gry zainstalowane są w tej samej lokalizacji? Czy opisany przez Ciebie problem pojawia się również kiedy instalujesz gry na innym dysku?
Ponadto zauważyłem, że jeden z dysków:
Drive: N:
Free Space: 51.2 GB
Total Space: 208.9 GB
File System: FAT32
Model: n/a
Jest sformatowany w systemie FAT 32. System ten nie pozwoli na poprawne zainstalowanie, lub uruchomienie gier. Ponadto wygląda na to, że nie jest rozpoznawany przez system operacyjny.
W sekcji błędów znalazłem równie błędy związane z WindowsWcpOtherFailure3. Skorzystaj proszę z poniższej instrukcji by sprawdzić, czy aktualizacje Windows zostały pobrane poprawnie:
Narzędzie do rozwiązywania problemów z usługą Windows Update - Pomoc techniczna firmy Microsoft
Błędy w aktualizacji mogą być również przyczyną poniższego błędu:
Podpis problemu:
P1: EADesktop.exe
P2: 13.152.0.5665
P3: 65ef67ec
P4: StackHash_1621
P5: 10.0.19041.3996
P6: 39215800
P7: c0000374
Daj nam znać odnośnie lokalizacji instalacji i ewentualnych prób prze-instalowania gier.
marzec
@EA_Kuba no niestety trzeba sięgnąć dalej
Zainstalowałem BF1 na innym dysku gdzie mam miejsce z zainstalowanym ea app po staremu, nie działa
Zainstalowałem BF1 oraz EA APP na tym samym innym dysku, ponownie bez rezultatu
o dysk N się nie masz co się martwić, bo to podpięty dysk sieciowy Google Drive :D
----------
Narzędzie Rozwiązywanie problemów Windows Update, nie potrafi zindetyfikować problemu, więc traktuje to jak brak błędów, bo w szczegółach było napisane że problem nie występuje.
Gdy będziesz ustawiać urządzenie jako zaufane, wyślemy Ci kod, by się upewnić się, że Ty to Ty.
Dowiedz się więcej o weryfikacji logowaniaJeśli nie możesz się połączyć z grą EA, wykonaj poniższe kroki, aby rozwiązać problemy.
Rozwiązywanie problemów z połączeniem