maja 2023
Mam grę zakupioną na steam i nie da się dołączyć do gry multiplayer, ponieważ gra po zalogowaniu się do mojego konta ea (w grze) podaje mi komunikat dodany w załączniku. Z tego, co wyczytałam na forach społeczności zarówno tutaj, jak i w dyskusjach steam, problemem jest to, iż po zakupieniu przeze mnie gry na steamie, nie została ona dodana do mojego konta ea, więc według ea nie posiadam gry Dead Space 2 i nie jestem w stanie grać w trybie multiplayer. Proszę o pomoc, ponieważ nie wydaje mi się, żeby community było w stanie rozwiązać ten problem :/
Rozwiązane! Idź do rozwiązania.
maja 2023
Hej @greg112_PL
Na start przeinstaluj aplikację Steam i upewnij się, że do EA app logujesz się dokładnie za pomocą konta Steam, z poziomu którego została kupiona Dead Space 2.
maja 2023
Hej @greg112_PL
Na start przeinstaluj aplikację Steam i upewnij się, że do EA app logujesz się dokładnie za pomocą konta Steam, z poziomu którego została kupiona Dead Space 2.
czerwca 2023
Gdy będziesz ustawiać urządzenie jako zaufane, wyślemy Ci kod, by się upewnić się, że Ty to Ty.
Dowiedz się więcej o weryfikacji logowaniaJeśli nie możesz się połączyć z grą EA, wykonaj poniższe kroki, aby rozwiązać problemy.
Rozwiązywanie problemów z połączeniem