kwietnia 2021
Siemka,
Mam problem z grą A Way Out, kilka dni temu zakupiłem nowego laptopa także sprzet jest jak najbardziej sprawny. Dodatkowo wykonywałem wszystkie funkcje o których pisaliście. Problem polega na tym że gra się wyłącza przed wyborem postaci. Czasem nawet nie zdąży dojść do dialogu a tu wyrzuca całą grę. Mega mnie irytuje bo na o wiele gorszym sprzęcie gra się włączała tylko się zacinala (przez sprzet) Teraz to poprawiłem a i tak nie moge zagrac z kumplem.
Dzieki za pomoc
kwietnia 2021
Dodam również, że były również aktualizowanie sterowniki do karty graficznej, sprawdzana była wersja DirectX, instalowany pakiet Visual C++, również NET.Framework jest zainstalowany najnowszy ( wersja 4.8 ). Wyłączane wszelkie firewalle oraz zapory systemowe powodujące ewentualne blokowanie sie gry.
Jest to jedyna gra, która od chwili uruchomienia działa poprawnie i po chwili wyłącza ją całkowicie.
Pozostałe gry od kolegi działają poprawnie i nie ma z nimi problemów tylko i wyłącznie z A Way Out.
Ktoś ma jakieś sugestie co można zrobić, przerobiliśmy większość artykułów związanych z tym problemem.
kwietnia 2021 – ostatnio edytowany kwietnia 2021
Po kilku godzinach walki z owym problemem, on nadal występuje.
Siedzieliśmy przez godzinę na infolinii Origina ( pozdrawiamy z tego miejsca Panią Sandrę, która pomogła nam zidentyfikować problem )
Przede wszystkim problem jest z typem błędu Error: 0xc0000005.
Próbowaliśmy go rozwiązać na wiele czynników, niestety każdy nieskuteczny:
1) Wyłączenie DEP ( tutaj był problem, bo nie dało się dodać wyjątku dla A Way Out ze względu na to, że jest on 64-bitowy ) była próba wyłączenia całkowicie DEP w cmd, tam też nie udało nam się go wyłączyć.
2) Wyłączenie AppInit_DLLs w edytorze rejestrów
3) Wyłączenie antywirusa
4) Załączyliśmy System File Checker ( SFC ), który też nie wykazał żadnych błędów
Wiadomo, nie raz była reinstalacja Origina oraz samej gry, ciężko nam już coś na to zaradzić, a trochę głupio grzebać w laptopie, który dopiero jest 2 dni w użytkowaniu...
Pozdrawiamy i jeżeli ktoś ma jakieś rozwiązanie którego nie wykonaliśmy opisując w naszym wątku prosimy o informację zwrotną :D
lutego 2022
Dzięki za podzielenie się z nami rozwiązaniem
marca 2022
października 2022
Mam teraz ten błąd i nie wiem jak temu zapobiec
maja 2023
zrobiłem to samo wszystkie zapory wyłączyłem dalej nie działa jakieś rady?
czerwca 2023
Działa
Gdy będziesz ustawiać urządzenie jako zaufane, wyślemy Ci kod, by się upewnić się, że Ty to Ty.
Dowiedz się więcej o weryfikacji logowaniaJeśli nie możesz się połączyć z grą EA, wykonaj poniższe kroki, aby rozwiązać problemy.
Rozwiązywanie problemów z połączeniem