Dot.: Postać obraca się wokół własnej osi (zablokowany klawisz 'D")

autor: EA_Kuba
Odpowiedz

Pierwszy Wpis

Postać obraca się wokół własnej osi (zablokowany klawisz 'D")

★★★ Newbie

Hej, mam problem z poruszaniem się postaci, mianowicie:  wszystko byłoby piękne, gdyby nie fakt, iż, niezależnie od wyboru typu rozgrywki po kilku sekundach (od 3 do 15 sekund) moja postać, samoistnie zaczyna obracać się wokół własnej osi... zupełnie jakbym trzymał kursor w lewo. Próbowałem wszystkich rozwiązań, wyłączałem procesy w tle, inne programy, antywirusy, wyłączyłem directx 12, uruchamiałem gre jako administrator, probówałem różnych zgodności, nawet, co wyczytałem na forach, kombinowałem z ustawieniami tzw. martwej strefy. wszystko na nic.
Mam windows 10, karte graficzna geforce gtx 1070, gram na laptopie, bez dodatkowych urządzeń jak pady, joysticki itd

z góry bardzo dziękuje za pomoc

Wiadomość 1 z 4 (1 569 wyświetleń)
Highlighted

Community Manager

Hej @abcR6caMKi9MSf 

W opisie rozwiązań które zastosowałeś nie widzę sprowadzenia gry do domyślnych ustawień (bo zakładam, że ten problem pojawił się nagle). 

Zmień nazwę folderu "STAR WARS Battlefront II", który znajdziesz w Dokumentach na "STAR WARS Battlefront II kopia". Z poziomu programu Origin Napraw grę i uruchom ponownie wyłączając zapisywanie danych w chmurze. 

Dodatkowo, wspomniałeś o tym że "wyłączałeś procesy w tle". Próbowałeś może uruchomić komputer w trybie czystego rozruchu

Untitled.pngKuba.png
Wiadomość 2 z 4 (1 533 wyświetleń)
Odpowiedz
0 Kudo

★★★ Newbie
@EA_Kuba to nie działa
dalej mam problem
Wiadomość 3 z 4 (1 067 wyświetleń)
Odpowiedz
0 Kudo

Community Manager

Hej @kondzio957 

Powiedz nam proszę trochę więcej na temat konfiguracji Twojego komputera Standard smile 

Grasz na laptopie? Jeśli tak, to czy jest do niego podłączona zewnętrzna klawiatura? Czy do Twojego komputera podłączone są jakieś dodatkowe kontrolery? Czy masz na komputerze zainstalowane programy wykorzystujące nakładki ekranowe? Sprawdziłeś może czy problem pojawia się po wyłączeniu Origin w grze, dla Star Wars Battlefront II?

Untitled.pngKuba.png
Wiadomość 4 z 4 (1 059 wyświetleń)
Odpowiedz
0 Kudo

ea-promo

Zabezpiecz swoje konto EA

Gdy będziesz ustawiać urządzenie jako zaufane, wyślemy Ci kod, by się upewnić się, że Ty to Ty.

Dowiedz się więcej o weryfikacji logowania

ea-help-promo-2

Masz problem z połączeniem z grą?

Jeśli nie możesz się połączyć z grą EA, wykonaj poniższe kroki, aby rozwiązać problemy.

Rozwiązywanie problemów z połączeniem