stycznia 2021
Dziś pierwszy raz uruchomiłam grę Plants vs. Zombies Battle For Neighborville i po wpisaniu adresu e-mail do konta EA nie mogę przejść dalej. Próbowałam odinstalować i jeszcze raz zainstalować grę, ale to nie pomogło.
ps. gra na PS4
Rozwiązane! Idź do rozwiązania.
stycznia 2021
Hej @MikoNakadai2000
Zresetuj swoje hasło do konta EA i spróbuj ponownie uruchomić grę. Jeśli to nie rozwiąże problemu - skontaktuj się z nami telefonicznie.
stycznia 2021
Hej @MikoNakadai2000
Zresetuj swoje hasło do konta EA i spróbuj ponownie uruchomić grę. Jeśli to nie rozwiąże problemu - skontaktuj się z nami telefonicznie.
stycznia 2021
stycznia 2021
stycznia 2021
Witam, również mam ten problem. Zresetowałam hasło na stronie EA a mimo tego email nie przechodzi, sam wskoczył w okienko gdzie powinnam go wpisać jednak nie mogę kliknąć "dalej".
stycznia 2021
Hej @20krystian16
Jeśli po zresetowaniu hasła problem pojawia się nadal - skontaktuj się z nami telefonicznie.
wrzesień
Udało Ci się rozwiązać problem bo mam to samo
wrzesień
Hej @vibronicvar
Zgodnie z tym o czym wspomniałem wcześniej - skontaktuj się z nami bezpośrednio jeśli problem, pojawia się nadal po zresetowaniu hasła do konta EA.
Gdy będziesz ustawiać urządzenie jako zaufane, wyślemy Ci kod, by się upewnić się, że Ty to Ty.
Dowiedz się więcej o weryfikacji logowaniaJeśli nie możesz się połączyć z grą EA, wykonaj poniższe kroki, aby rozwiązać problemy.
Rozwiązywanie problemów z połączeniem