Mass Effect Legendary Edition "Uszkodzone Kwestie"

autor: GabrielToshN7
Odpowiedz

Pierwszy Wpis

Mass Effect Legendary Edition "Uszkodzone Kwestie"

[ Edytowane ]
★★★★★ Novice

Witam
Ponownie to Forum kieruje do twórców Mass Effect. Nie wiem czy ktoś to już zgłaszał, sam nie wiem też jak to nazwać czy to usterka, błąd czy coś innego. Chodzi O drugą część gry Mass Effect 2, Legendary Edition. Zauważyłem że wstęp gry jest nie wiem jak to nazwać ale chyba uszkodzony. Mówię tu o rozmowie Mirrandy z Człowiekiem Iluzją. Znikneły kwestie które znam z klasycznego Mass Effect 2 które brzmią tak.
Mirranda: Ratując Cytadelę i Radę, ludzkość zaskarbiła sobie zaufanie całej Galaktyki. 
Po czym Mirranda mówi.
Mirranda: Ale to wciąż za mało. 
Na co Człowiek Iluzja, odpowiadał.
Człowiek Iluzja: Rada jest nam wdzięczna. Jednak Shepard nadal ma największe szanse. (Zamiast tej kwesti albo, nie ma nic, a w przypadku napisów pojawia się tylko "..." wielokropek. Albo Człowiek Iluzja wypowiada kwestię którą zwykle kierował do Sheparda, w trakcie pierwszego spotkania która brzmi. Człowiek Iluzja: Trwa wojna. Nikt nie chce tego przyznać, ale ludzkość jest obiektem ataku). 

Ponad to, zniknęło pytanie które zadaje Mirranda Shepardowi, po tym jak Shepard, Mirranda i Jacob, opuścili stację Cerberusa.
Mirranda: Shepard - przypomnij sobie Cytadele. Po uratowaniu Destiny Ascension zabiłeś Sarena. Co się wydarzyło później?
Oczywiście jeśli w pierwszej części decydujemy się Uratować Destiny Ascension, i radę Cytadeli. Ja zawsze się na to decyduje. Na co mamy możliwość żeby odpowiedzieć że do Rady dołączył Anderson albo Udina. Ale ja osobiście zawsze wybierałem Andersona, ani razu nie wybrałem Udiny. Więc nie wiem jak ta rozmowa wygląda w przypadku gdybyśmy wybrali Udinę na radnego, lub gdybyśmy się "Ewentualnie" pomylili.
A w przypadku Andersona rozmowa wygląda tak.
Shepard: Ludzkości zaoferowano miejsce w Radzie. Zaproponowałem na to stanowisko kapitana Andersona.
Mirranda: Tak. Kapitan Anderson został radnym Andersonem. Wydaje mi się jednak, że lepiej się czuł w wojsku.
Jacob: Dobrze jednak wiedzieć, że ludzki członek Rady nie przedłoży polityki nad kwestie obronności.
Mirranda: Z pamięcią nie masz chyba problemów. Powinniśmy sprawdzić jeszcze inne kwestie...

Wszystkie te cytaty, kwestie, fragmenty rozmów jak ich nie nazwać ich brakuje w Mass Effect 2 Legendary Edition. Czy można się spodziewać, że przy któreś, aktualizacji to zostanie naprawione? Bardzo proszę o odpowiedź jeśli to możliwe.

Wiadomość 1 z 3 (1 743 wyświetleń)
Odpowiedz
0 Kudo

Dot.: Mass Effect Legendary Edition "Uszkodzone Kwestie"

[ Edytowane ]
★★ Guide

@GabrielToshN7Z tego, co wiem to efekt posiadania komiksu Genesis w wersji oryginalnej, jeżeli on był zainstalowany też tak było w LE nie da się go chyba odinstalować. Jeżeli bardzo ci to przeszkadza to na nexusie jest mod który przywraca te dialogi. Oczywiście to jak wyglądały dialogi w wersji oryginalnej też zależało od tego co zrobiłeś w ME1 np jak ubiłeś radę to Miranda mówiła coś w stylu że pozbywając się rady ludzkość ma większą władze niż kiedykolwiek. btw sam dopiero kupiłem LE i ogrywam dopiero ME1, ale to, co mówisz o ME2 sprawia właśnie wrażenie spowodowanego obecnością Genesis. btw a co do Andersona to mój znajomy który już ograł LE mówi że ten wybór zniknął bo ME2 LE teraz poprawnie importuje wybór radnego z ME1LE podczas kiedy w ME1 gra zapisywała się przed tym wyborem więc przy imporcie postaci do ME2 trzeba było ten wybór powtórzyć.

Wiadomość 2 z 3 (1 619 wyświetleń)
Odpowiedz
0 Kudo

Dot.: Mass Effect Legendary Edition "Uszkodzone Kwestie"

★★★★★ Novice
@Extreme996PL Rozumiem, trochę lipa jeśli wolno mi tego słowa użyć. Co ciekawe do Mass Effect 3 też był komiks Genesis, jeśli dobrze pamiętam. Ale nie został dodany do wersji LE. Dodatkowo w ME3LE ktoś zauważył, co zresztą też zauważyłem w trakcie gry, to jeśli można to nazwać błędami to zniknęło chyba pare zasobów wojennych. Najbardziej zauważalne jest że nie ma Admirał Xen. W zasobach Wojennych po wykonaniu ostatniej misji na Rannoch. Jeśli zdecydowaliśmy się stanąć po stronie Quarian, albo doprowadziliśmy do pokoju, między Quarianami i Gethami (Osobiście wolę i wybieram właśnie tą opcję). No i też zawsze gdy. Trafiamy jednostkę wroga w głowę to, ona z braku lepszego słowa ona się nie "rozwala" jak w oryginale. I tak wiem że jest na to mod, nawet go używam. Co do pozostałych modów. Do Admirał Xen, i przywrócenia dialogów w ME2LE. Cóż... Czekam na ich ewentualne w przyszłości spolszczenia. To może zacznę ich używać. Choć jestem ciekaw czy można się spodziewać jakiś aktualizacji do gry. Ale dzięki za informację.
Wiadomość 3 z 3 (1 606 wyświetleń)
Odpowiedz
0 Kudo

ea-promo

Zabezpiecz swoje konto EA

Gdy będziesz ustawiać urządzenie jako zaufane, wyślemy Ci kod, by się upewnić się, że Ty to Ty.

Dowiedz się więcej o weryfikacji logowania

ea-help-promo-2

Masz problem z połączeniem z grą?

Jeśli nie możesz się połączyć z grą EA, wykonaj poniższe kroki, aby rozwiązać problemy.

Rozwiązywanie problemów z połączeniem