czerwca 2023
Witam podczas odpalenia fify nagle mam 90-100% zużycie procesora a w samej grze co jakiś czas podczas meczu gra mi spowalnia i przyśpiesza.
czerwca 2023
Hej @Norbiz69
Dzięki za Twoje zgłoszenie.
Czy procesor jest "podkręcony" (overclocking), czy działa w nominalnych wartościach?
Sprawdź również, czy problem będzie pojawiał się kiedy uruchomisz komputer w trybie czystego rozruchu.
czerwca 2023 – ostatnio edytowany czerwca 2023
Procesor mam od nowości i ja go bynajmniej nie podkręcałem więc wątpie. Po czystym rozruchu na chwilę obecną stwierdziłem że mogło to być przez Antywirusa i jest trochę lepiej ale nie do końca ponieważ nadal procesor w losowych momentach z 70% podbija do 100%. Oraz przez całą rozgrywkę mam wrażenie jakby to wszystko wolniej chodziło niż u mnie na konsoli. Wysyłam plik Dxdiag
czerwca 2023
Hej @Norbiz69
Dzięki za odpowiedź i przesłany plik DxDiag. Czy podczas gry kiedy zasoby procesora zostają maksymalnie wykorzystane, to z kartą graficzną dzieje się to samo/wartości są zaniżone/w normie?
Zauważyłem również poniższe błędy w raporcie DxDiag.
Podpis problemu:
P1: NcbService
P2: ncbservice.dll
Podpis problemu:
P1: nvcplui.exe
Pierwszy z nich jest związany z biblioteką systemową, drugi zaś ze sterownikami karty graficznej.
Poproszę Cię o sprawdzenie spójności plików systemowych za pomocą kontrolera plików - Naprawianie uszkodzonych lub dodawanie brakujących plików systemowych za pomocą narzędzia Kontroler ..., a następnie czystą instalację sterownika karty graficznej. Duże zużycie procesora może być związane z nieprawidłowym działaniem sterownika karty graficznej. Rozwiązywanie problemów z grafiką na komputerach PC
Zauważyłem również, że korzystałeś z programu do sprawdzania temperatur - zakładam, że nie przekraczały one dopuszczalnych wartości?
Ostatecznie bottleneck'iem może tutaj być ilość RAM. O ile 8 GB spełnia minimalne wymagania gry, warto byłoby sprawdzić czy problem pojawia się po obniżeniu jakości grafiki.
czerwca 2023
O czym wy tu piszecie ? Nigdy żadna gra nie wymagała sprawdzania dxdiagów i takich zabiegów jak tutaj proponujecie. Każda poprzednia FIFA chodziła poprawnie bez żadnej gimnastyki. Ta edycja jest po prostu zepsuta.
czerwca 2023
DxDiag niejednokrotnie pomógł w znalezieniu przyczyny problemów z każdą grą. Raport ten, jest także dla nas najłatwiejszym sposobem sprawdzenia konfiguracji sprzętowej komputera. DxDiag sam w sobie nie jest narzędziem do rozwiązywania problemów tak jak np. System File Checker.
@piotr_k_ka proszę zwróć uwagę na przyszłość, że autorzy wątków na forum szukają odpowiedzi na swoje pytania lub chcą porozmawiać o czymś konkretnym, a odchodzenie od tematu na pewno im nie pomoże. W przypadku, gdy chcesz wyrazić swoje zdanie na temat gry, warto skoncentrować się na konkretnych aspektach, które cię rozczarowały lub z którymi się nie zgadzasz. Dzięki temu twoja opinia może być bardziej wartościowa dla innych graczy i osób związanych z produkcją gry, co może prowadzić do bardziej konstruktywnej dyskusji na temat tego, co można poprawić lub zmienić w grze.
Jeśli nie możesz się połączyć z grą EA, wykonaj poniższe kroki, aby rozwiązać problemy.
Rozwiązywanie problemów z połączeniemWłącz weryfikację logowania, aby chronić swoje dane i uzyskać dostęp do aplikacji FUT Web App.
Zobacz więcej w centrum pomocy EA