czerwca 2023
Witam, od wczoraj podczas grania w fife pojawia sie problem. Otóż, po odpaleniu meczu w FUT, nieważne czy draft, Squad Battles czy Division Rivals, gra po dłuższej/krótszej chwili traci połączenie z internetem i wyrzuca mnie do menu. Co więcej, ruter sie wyłącza i cała sieć w domu pada. Nie wiem z czego to może wynikać i nie wiem jak to naprawić.
Rozwiązane! Idź do rozwiązania.
czerwca 2023
Hej @keisaj
Nie wydaje mi się, żeby gra bezpośrednio miała możliwość wyłączenia routera. Nie mniej każdy router zapisuje logi, dzięki którym będziesz mógł sprawdzić co było przyczyną, lub co działo się na krótko przed wyłączeniem routera. Odradzałbym jednak, z racji bezpieczeństwa, zamieszczania tych logów tutaj na forum. Jeśli będziesz mieć problem z ich interpretacją - skontaktuj się z dostawcą routera, lub Internetu.
Sugerowałbym również sprawdzić firmware routera i zaktualizować je do najnowszej wersji. Ponadto przeskanuj komputer pod kątem malware i wirusów. Jeśli problem będzie się utrzymywał uruchom komputer w trybie czystego rozruchu.
czerwca 2023
Hej @keisaj
Nie wydaje mi się, żeby gra bezpośrednio miała możliwość wyłączenia routera. Nie mniej każdy router zapisuje logi, dzięki którym będziesz mógł sprawdzić co było przyczyną, lub co działo się na krótko przed wyłączeniem routera. Odradzałbym jednak, z racji bezpieczeństwa, zamieszczania tych logów tutaj na forum. Jeśli będziesz mieć problem z ich interpretacją - skontaktuj się z dostawcą routera, lub Internetu.
Sugerowałbym również sprawdzić firmware routera i zaktualizować je do najnowszej wersji. Ponadto przeskanuj komputer pod kątem malware i wirusów. Jeśli problem będzie się utrzymywał uruchom komputer w trybie czystego rozruchu.
czerwca 2023
@keisaj Dodatkowo, w miarę możliwości przetestuj także alternatywne połączenie np. hotspot z telefonu.
czerwca 2023
Daj nam znać czy nadal potrzebujesz pomocy @keisaj
Jeśli nie możesz się połączyć z grą EA, wykonaj poniższe kroki, aby rozwiązać problemy.
Rozwiązywanie problemów z połączeniemWłącz weryfikację logowania, aby chronić swoje dane i uzyskać dostęp do aplikacji FUT Web App.
Zobacz więcej w centrum pomocy EA