listopada 2022
Witam.
Po zainstalowaniu STEAM i zaktualizowaniu gry FIFA 23 Play Pro przy próbie uruchomienia pojawia się taki komunikat:
EA AntiCheat wykrył niedopuszczalną konfiguracje. Sprawdź czy nie działa żadne oprogramowanie wykorzystywane do oszustw czy manipulacji i uruchom grę ponownie (117)
Dodam tylko, że na moim laptopie grałem już w FIFĘ 23 od dnia premiery. Proszę o pomoc.
Rozwiązane! Idź do rozwiązania.
lutego 2023
Witam. Odpowiem... właściwie sam sobie, ale może ktoś będzie szukał odpowiedzi i to mu pomoże. Jest to dość drastyczne posunięcie, ale przynajmniej na razie - skuteczne. Otóż wyczytałem gdzieś w necie, że jeśli zawiodą wszystkie inne sposoby, warto sięgnąć po metodę, która okaże się na 100% skuteczna - czyli reinstalacja windowsa. Mamy do wyboru 3 opcje:
- zerujemy wszystko
- pozostawiamy jedynie pliki osobiste
- pozostawiamy pliki osobiste i aplikacje
Ja wybrałem opcję 2, co pozwoliło mi to także na usunięcie zbędnych głupot, obciążających system. W moim przypadku zadziałało. Po ponownej instalacji aplikacji oraz samej gry - FIFA23 odpala się bez problemu. Oby tak już zostało
Jeśli zatem nie wiąże się to z przesadnie dużą robotą i ilością wyrzeczeń - polecam takie rozwiązanie, bo zdaje się być jedynym (póki co) skutecznym.
grudnia 2022 – ostatnio edytowany grudnia 2022
Hej @AndMar
Dzięki za Twój wpis. Uruchom komputer w trybie czystego rozruchu. Zajrzyj również do wątku tutaj.
Pozdrawiam,
_Kalina
grudnia 2022
lutego 2023
Witam! Mam podobny problem co mój przedmówca. korzystałem z poniższych rad, jednak nawet uruchomienie systemu w trybie czystego rozruchu nie załatwiło sprawy. Nadal wyświetla się komunikat o niewłaściwej konfiguracji oraz błąd 117.
Co ciekawe - FIFĘ23 kupiłem jakiś miesiąc temu, początkowo działała (przez kilka dni), jednak z czasem zwyczajnie przestała i zaczął się wyświetlać wspomniany komunikat z Anticheata. Ktoś ma jeszcze jakiś pomysł?
lutego 2023
lutego 2023
Proszę bardzo Mam nadzieję że poprawnie to zrobiłem.
Wiem, że mój PC jest.. delikatnie mówiąc - przedpotopowy jednak to nie zmienia faktu że gra się uruchomiła kilka razy, a później już błąd 117...
Niebawem planuję update komputera, ale jeśli nie będę mógł grać w moją ulubioną grę, to update raczej minie się z celem
lutego 2023
Witam. Odpowiem... właściwie sam sobie, ale może ktoś będzie szukał odpowiedzi i to mu pomoże. Jest to dość drastyczne posunięcie, ale przynajmniej na razie - skuteczne. Otóż wyczytałem gdzieś w necie, że jeśli zawiodą wszystkie inne sposoby, warto sięgnąć po metodę, która okaże się na 100% skuteczna - czyli reinstalacja windowsa. Mamy do wyboru 3 opcje:
- zerujemy wszystko
- pozostawiamy jedynie pliki osobiste
- pozostawiamy pliki osobiste i aplikacje
Ja wybrałem opcję 2, co pozwoliło mi to także na usunięcie zbędnych głupot, obciążających system. W moim przypadku zadziałało. Po ponownej instalacji aplikacji oraz samej gry - FIFA23 odpala się bez problemu. Oby tak już zostało
Jeśli zatem nie wiąże się to z przesadnie dużą robotą i ilością wyrzeczeń - polecam takie rozwiązanie, bo zdaje się być jedynym (póki co) skutecznym.
lutego 2023
@Marcin1916 dzięki, że podzieliłeś się z nami swoimi krokami +XP.
lutego 2023
kwietnia 2023 – ostatnio edytowany kwietnia 2023
Proszę o pomoc. W fifę grałem od stycznia nieprzerwalnie z drobnymi problemami z anicheat, którym udawało się sprostać poprzez przeinstalowanie Anti-cheata + uaktualnienie podpisu cyfrowego. Jednak od wczoraj pojawił się nowy komunikat właśnie z tą niedopuszczalna konfiguracja i kodem błędu (117) próbowałem już wiele metod włącznie z przeinstalowaniem gry na razie nic nie skutkuje (wyłącznie usług, przeinstalowanie EA, czysty rozruch zapora systemu wyłączona, bezpieczny rozruch włączony w bios).Proszę o wskazówki jak rozwiązać problem. Załączam Dx diag.
PS.
Dodał, iż gra się uruchamia pojawia się pierwszy startowy obraz fifa23 po czym wyłącza się okno z grą i wyskakuje komunikat załączony niżej.
Jeśli nie możesz się połączyć z grą EA, wykonaj poniższe kroki, aby rozwiązać problemy.
Rozwiązywanie problemów z połączeniemWłącz weryfikację logowania, aby chronić swoje dane i uzyskać dostęp do aplikacji FUT Web App.
Zobacz więcej w centrum pomocy EA