maja 2017 – ostatnio edytowany lipca 2018 przez EA_Odix
Witam, mam problem z dodatkiem dziedzictwo do Dragon age 2, nie mam w nim dialogów, dostałem odpowiedź od EA w sprawie naprawienia błędu w formie linku do strony z instrukcją jednak jest ona w języku angielskim a dobrze niestety języka nie znam, prosił bym o pomoc w tej sprawie.
Rozwiązane! Idź do rozwiązania.
maja 2017 – ostatnio edytowany stycznia 2018 przez EA_Ataashi
@Wildshadow1991 Hej!
Wspomniany problem został rozwiązany i opisany na EN forum, poniżej znajdziesz instrukcję w języku polskim, mam nadzieję, że pomoże z błędem "brzuchomówców" w grze DA 2.
Najpierw utwórz nowy folder o nazwie plugins w katalogu Dragon Age II (zwykle Origin Games <Dragon Age II).
Następnie należy ponownie pobrać dodatek stąd:
https://help.ea.com/pl/help/origin/origin/download-dlc-for-classic-origin-games/#dragonage
Po otwarciu spakowanego pliku 7-zip znajdziesz 3 różne foldery: $ [34] lub $ _2_ / $ / $ TEMP PLUGINSDIR
Rozpakuj zawartość $ PLUGINSDIR w nowo utworzonym folderze plugins.
Następnie otwórz $ [34] lub $ _2_, otwórz Addins, wówczas da2_prc_eye folder
Skopiuj wszystko w nim do miejsca zainstalowania gry mianowicie Origin Games <Dragon Age II <Addins,
Kliknij "Tak na wszystkie", gdy jest pytanie, czy chcesz zmienić swoje foldery.
Wejdź ponownie do gry celem sprawdzenia!
Powodzenia!
maja 2017
Witaj @Wildshadow1991
Na forum postaramy się załatwić sprawę w naszym ojczystym języku
Muszę jednak dopytać czy chodzi tutaj o problem z jedynie z głosem postaci (tzn. w tym samym czasie słyszysz muzykę w tle) oraz czy dialogi są poprawnie odtwarzane w podstawowej grze i ewentualnie innych dodatkach do Dragon Age 2, które posiadasz?
maja 2017
Problem jest tylko z dodatkiem dziedzictwo innych dodatków nie posiadam, podstawka działa dobrze, wszystkie inne dźwięki są, muzyka, odgłosy walki itp nawet napisy w trakcie scenek się pojawiają, jedynie postacie nie ruszają ustami i nie ma dźwięku dialogów.
maja 2017 – ostatnio edytowany stycznia 2018 przez EA_Ataashi
@Wildshadow1991 Hej!
Wspomniany problem został rozwiązany i opisany na EN forum, poniżej znajdziesz instrukcję w języku polskim, mam nadzieję, że pomoże z błędem "brzuchomówców" w grze DA 2.
Najpierw utwórz nowy folder o nazwie plugins w katalogu Dragon Age II (zwykle Origin Games <Dragon Age II).
Następnie należy ponownie pobrać dodatek stąd:
https://help.ea.com/pl/help/origin/origin/download-dlc-for-classic-origin-games/#dragonage
Po otwarciu spakowanego pliku 7-zip znajdziesz 3 różne foldery: $ [34] lub $ _2_ / $ / $ TEMP PLUGINSDIR
Rozpakuj zawartość $ PLUGINSDIR w nowo utworzonym folderze plugins.
Następnie otwórz $ [34] lub $ _2_, otwórz Addins, wówczas da2_prc_eye folder
Skopiuj wszystko w nim do miejsca zainstalowania gry mianowicie Origin Games <Dragon Age II <Addins,
Kliknij "Tak na wszystkie", gdy jest pytanie, czy chcesz zmienić swoje foldery.
Wejdź ponownie do gry celem sprawdzenia!
Powodzenia!
maja 2017
Po ściągnięciu spolszczenia i próby wypakowania wyskakuje napis, proszę za instalować grę Dragon Age 2 x)... chociaż gra jest zainstalowana, chyba nie jest mi dane w to zagrać hehe...
lipca 2017 – ostatnio edytowany stycznia 2018 przez EA_Ataashi
Nic podobnego , zagrasz zagrasz
1.Pobierz program - 7Zip , programem WinRar nic tu nie zdziałamy.
2.Pobierz dodatek/dodatki ze strony https://help.ea.com/pl/help/origin/origin/download-dlc-for-classic-origin-games/#dragonage
3.Gdy się pobiorą , prawy przycisk myszy 7Zip --> otwórz archiwum ---> zaznaczasz pliki i wypakowujesz w folderze Origin Games/ Dragon Age 2 / addins , utwórz także nowy folder plugins tam tylko raz wypakowujesz pliki z folderu $PLUGINS , nie musisz tego robić dla każdego dodatku wystarczy raz
4.Gdy wszystko zrobisz dobrze program zapyta o zamianę plików w folderach , klikasz "tak na wszystkie" i w ten sposób naprawiasz "zepsute" pliki. Jeśli nie pojawia Ci się komunikat o podmianie plików to robisz coś źle.
5, Jeśli zrobisz wszystko tak jak trzeba możesz cieszyć się grą
grudnia 2017
Chciałem odświeżyć trochę temat. Stronka, do której link podajecie już nie działa. Czy jest jakieś inne rozwiązanie tego problemu? aktualnie chyba tylko przez origin można pobrać te dlc
stycznia 2018
stycznia 2018 – ostatnio edytowany stycznia 2018
również mam ten sam problem. miło byłoby dostać jakieś zaktualizowane rozwiązanie. zwłaszcza, że to samo tyczy się dodatku 'Znak zabójcy' czy 'Książę na wygnaniu'.
stycznia 2018
Cześć @szucha_skill @kisoyu25
Pliki, które można było pobrać wcześniej bezpośrednio ze strony Social Bioware, znajdzie teraz na EA Help pod tym adresem:
Pozdrawiam!
Gdy będziesz ustawiać urządzenie jako zaufane, wyślemy Ci kod, by się upewnić się, że Ty to Ty.
Dowiedz się więcej o weryfikacji logowaniaJeśli nie możesz się połączyć z grą EA, wykonaj poniższe kroki, aby rozwiązać problemy.
Rozwiązywanie problemów z połączeniem