grudnia 2017
Witam. Kupiłem na Originie Dragon Age 2 z dodatkami. Wszystko sie pobralo zainstalowało i tu pojawia się problem. Gra wogóle nie działa. Pojawia się czarny ekran i po chwili wywala błąd " PROGRAM DRAGON AGE 2 PRZESTAŁ DZIAŁAĆ ". Próbowałem już naprawiać grę oraz reinstal i nic to nie dało. Proszę o pomoc w rozwiazaniu tego problemu.
stycznia 2018
Hej @Maczo_Killer_Pl,
Jeśli pojawia Ci się wspomniany komunikat informacja na temat jego przyczyny może znaleźć się w pliku DxDiag.
Zazwyczaj problem można rozwiązać instalując najnowsze sterowniki do karty graficznej
stycznia 2020
Witam,
U mnie DA2 też się nie uruchamia.
Tylko w moim przypadku nie pojawia się żaden komunikat.
Gra jest pobrana i uruchamiana przez Origin.
Po kliknięciu "Graj" przez chwilę widać ekran wczytywania, który znika i nic więcej się nie dzieje.
Używam Windows 10 i DirectX 11.
Pozdrawiam.
stycznia 2020
Hej @Perlowski
Upewnij się, że gra jak i program Origin nie jest blokowany przez inny program działający na Twoim komputerze, a następnie uruchom grę według instrukcji poniżej:
1. Całkowicie zamknij program Origin oraz grę (tak aby w menedżerze zadań nie był widoczny żaden proces związany z grą lub programem Origin)
2. W polu wyszukiwania wpisz "Kontrola konta"
3. Wybierz z listy "Zmień ustawienia kontroli konta użytkownika"
4. Przesuń suwak na samą górę, następnie zatwierdź zmiany
5. Kliknij prawym przyciskiem myszy (PPM) na skrót od programu Origin na pulpicie, wybierz Właściwości i Otwórz lokalizację pliku
6. Kliknij PPM na zaznaczonym pliku i wybierz Uruchom jako administrator
7. Jeżeli pojawi się komunikat o wprowadzaniu zmian na dysku - koniecznie go zaakceptuj
8. Tą samą czynność powtórz ze skrótem od gry
9. Jeżeli gra uruchomi się, przywróć ustawienia kontroli konta użytkownika do poprzedniej wartości (punkty 1-4)
marca 2020
Witam, skorzystałam z tego wpisu, gdyż mam ten sam problem, po odpaleniu gry (niby się zaczyna wczytywać) wyrzuca mnie z powrotem do Origina i nie uruchamia gry, jednak w moim przypadku podane instrukcje niestety nie pomogły. Czy jest jeszcze jakaś możliwość, uruchomienia gry?!
wrzesień
Siemanko
Widzę, że minęło już sporo czasu od ostatniego posta ale mimo tego może komuś pomogę. Polecam wyszukać grę na dysku a następnie wejść w folder bin_ship, tam znajduje się aplikacja do uruchomienia panelu opcji w grze, polecam zmienić opcje pracy z Directx11 na Directx9. Miłego grania jeśli pomogłem
wrzesień
Gdy będziesz ustawiać urządzenie jako zaufane, wyślemy Ci kod, by się upewnić się, że Ty to Ty.
Dowiedz się więcej o weryfikacji logowaniaJeśli nie możesz się połączyć z grą EA, wykonaj poniższe kroki, aby rozwiązać problemy.
Rozwiązywanie problemów z połączeniem