listopad – ostatnio edytowany listopad
Cześć!
Jak w temacie, mam problem z tym, że gra nie chce się uruchomić. Korzystam z Windowsa 10, a grę posiadam zarówno w ea app, jak i na steamie (najpierw był problem z tą ze steama, więc ją odinstalowałem i zainstalowałem tę z ea app, dalej nic)
Sterowniki i system aktualne, w programie Avast dodany wyjątek + próbowałem odpalić z wyłączonym antywirusem, clean boot nie pomaga, odpalanie z wyłączoną optymalizacją pełnego ekranu + w zgodności z windows 7 + z uprawnieniami administratora też nic nie daje. Czy tutaj da się jeszcze cokolwiek zrobić?
Próbowałem nawet odinstalowania samego Avasta, ale nawet wtedy gra się po prostu nie włącza, a w samym EA App wyskakuje błąd że nie można uruchomić gry (załączony screen)
Dodam, że na starszym komputerze (jeszcze z systemem windows 7) gra się bez problemu włącza, ale granie na tamtym gruchocie to żadna przyjemność bo ledwo ciągnie graficznie ://
Rozwiązane! Idź do rozwiązania.
listopad
Dobra, udało mi się dojść do rozwiązania:
1. odinstalowałem ea app, a w to miejsce zainstalowałem origina z dawno zakitranego installera
2. origin włączony w trybie zgodności z windows 7 + uprawnieniami administratora
3. samą w sobie grę zainstalowałem ze steama
4. wyłączyłem całkowicie Avasta (w Windowsie 10 jak wyszuka się "dodaj lub usuń programy" to po lewej stronie trzeba przejść w "autostart" i wyłączyć Avast, wtedy zrestartować komputer)
5. Pobrałem Frosty Mod Manager i odpaliłem z uprawnieniami administratora
6. Gra śmiga jak marzenie uruchamiana przez frosty, jeśli origin i steam już działają w tle
Miejmy nadzieję, że problemy z DA:I zostaną szybko rozwiązane w tym nowym ea app, bo tego typu ciągnące się problemy zniechęcają do serii
listopad
Dobra, udało mi się dojść do rozwiązania:
1. odinstalowałem ea app, a w to miejsce zainstalowałem origina z dawno zakitranego installera
2. origin włączony w trybie zgodności z windows 7 + uprawnieniami administratora
3. samą w sobie grę zainstalowałem ze steama
4. wyłączyłem całkowicie Avasta (w Windowsie 10 jak wyszuka się "dodaj lub usuń programy" to po lewej stronie trzeba przejść w "autostart" i wyłączyć Avast, wtedy zrestartować komputer)
5. Pobrałem Frosty Mod Manager i odpaliłem z uprawnieniami administratora
6. Gra śmiga jak marzenie uruchamiana przez frosty, jeśli origin i steam już działają w tle
Miejmy nadzieję, że problemy z DA:I zostaną szybko rozwiązane w tym nowym ea app, bo tego typu ciągnące się problemy zniechęcają do serii
listopad
Gdy będziesz ustawiać urządzenie jako zaufane, wyślemy Ci kod, by się upewnić się, że Ty to Ty.
Dowiedz się więcej o weryfikacji logowaniaJeśli nie możesz się połączyć z grą EA, wykonaj poniższe kroki, aby rozwiązać problemy.
Rozwiązywanie problemów z połączeniem