Waarom ik onder de indruk ben van de nieuwe Battle Front 2

door DarkBanishing
Beantwoorden

Oorspronkelijke bericht

Waarom ik onder de indruk ben van de nieuwe Battle Front 2

Er zijn verschillende redenen waarom ik zo aangenaam verrast was van de beta vorige week.

Eerst en vooral vielen mij de fantastische graphics op tijdens mijn eerste gevecht in Theed, de hoofdstad van Naboo. De details waren zo verbluffend dat ik al direct een kippenvelmoment kreeg. Neem nu als voorbeeld de opvliegende bladeren en vogels die je ziet tijdens het doorkruisen van straten en steegjes in de stad. De grafische ontwikkelaars van deze game verdienen zeker een pluim om een zo gedetailleerde wereld van Star Wars naar ons te brengen.

Ten tweede zijn de nieuwe elementen die de game brengt ten opzichte van de vorige best een frisse wind. Zo zijn bijvoorbeeld het verkrijgen van nieuwe levels met bijhorend perks en wapens verspreid over verschillende klasses. Dit zet specialisatie van troopers en heroes nog eens extra in de verf. De ontwikkelaars wisten hier een interessante draai aan te geven als we gaan vergelijken met het vrij statische levelupmechanisme in Battlefront 1.

Ten derde vind ik het ontbreken van een season pass een stapje vooruit. Een season pass maakt dat sommige content voor bepaalde spelers (vooral jongere gamers) onbereikbaar blijft voor lange tijd. Dit wekte dikwijls wrevel in Battlefront 1 aangezien sommige season pass wapens en star cards weldegelijk een grote invloed konden hebben op het spel.

De season pass is nu vervangen door de aanwezigheid van battleboxes die zowel met echte als met ingame valuta kunnen betaald worden. Dit vind ik een goede keuze van EA en biedt volgens mij een gulden middenweg tussen profit voor het bedrijf en gameplezier voor de gamer. Spelers die de battleboxes niet wensen te kopen kunnen deze trouwens verdienen door het spel te spelen en op die manier ingame credits te verdienen. Sommige criticaster vinden dit systeem "Buy to win", maar als ze eens goed zouden nadenken, is de aanschaf van een season pass eigenlijk ook een vorm van "Buy to win".

Tot nu toe heb ik buiten de gewoonlijke beta ziektes nog geen echte grote minpunten aan de game gevonden. Het enige kleine minpuntje dat mij opviel is de afwezigheid van een echt functioneel klassesysteem zoals we kennen in Battlefield met bv. de medics. Maar dit is volgens mij vrij subjectief aangezien ik me kan inbeelden dat dit sommige gamers totaal niet stoort terwijl anderen hier misschien moord en brand over gaan schreeuwen.

Ik ben uiteraard zeer geïnteresseerd naar jullie meningen over de nieuwe Battle Front 2, dus laat maar komen. Standard smile

Bericht 1 van 2 (402 Weergaven)

Re: Waarom ik onder de indruk ben van de nieuwe Battle Front 2

[ Bewerkt ]
Hero

Grafisch is het inderdaad indrukwekkend en het valt vooral op hoe vlot het spel draait. Nadeel vind ik wel dat bepaalde post-processing opties niet kunnen worden uitgeschakeld, en die maken het spel jammer genoeg net iets lelijker. Ik vind het ook jammer dat er geen goede optie is voor anti-aliasing. De enige opties zijn wederom vieze post-processing opties die het beeld alleen maar waziger maken. Ik zou graag multi-sampling zien, want aangezien Battlefront 2 toch heel vlot draait, kan ik de verminderde prestatie wel aan.

 

De afwezigheid van betaalde DLC is een pluspunt omdat het de community niet fragmenteert. Ik vind het wel jammer dat deze worden vervangen door pay-2-win loot crates. Ik vind loot crates aanvaardbaar in co-op multiplayer, maar niet in een competitief spel. Ze hadden naar mijn mening beter cosmetische upgrades verkocht, zoals skins. Ik vind dat Rocket League dat heel goed doet.

 

Ik kijk vooral uit naar de single player campaign.



CCP Hero Banner - Red.png


Bericht 2 van 2 (395 Weergaven)

ea-promo

Kun je geen verbinding maken met je game?

Probeer eerst deze stappen als je problemen ondervindt bij het verbinden met een EA-game.

Oplossen verbindingsproblemen

ea-help-promo-2

Houd je account veilig

We controleren of jij het bent door je een code te sturen voor je vertrouwde apparaten.

Meer over aanmeldingsverificatie op EA Help