Help ons Answers HQ te verbeteren! Meedoen aan onderzoek Nee, bedankt

sims wil niet spelen

door chloe_lotte
Beantwoorden

Oorspronkelijke bericht

Geaccepteerde oplossing

sims wil niet spelen

★★ Novice

Ik kan de Sims opstarten en de werelden laden maar als ik dan op een huishouden klik om te spelen blijft het laatscherm maar staan.

Bericht 1 van 4 (151 Weergaven)
Beantwoorden
0 Kudos

Geaccepteerde oplossing

Re: sims wil niet spelen

★★ Novice

Dankjewel het heeft geholpen!

In thread bekijken

Bericht 4 van 4 (102 Weergaven)

Alle reacties

Re: sims wil niet spelen

★★★★★ Expert
Zorg dan dat je de basisstappen gaat doen, indien je deze nog niet hebt gedaan, @chloe_lotte.

Ontdoe De Sims 4 van alle aangepaste inhoud (zo genoemde "modificaties")
Hernoem de map van De Sims 4, die in je "Documenten\Electronic Arts\" staat.
De cache van de Origin cliënt gaan leegmaken, zie daarvoor dit helpartikel: https://help.ea.com/nl-nl/help/faq/clear-cache-to-fix-problems-with-your-games/
Vervolgens ga je De Sims 4 via de Origin cliënt repareren en bijwerken.
Aansluitend De Sims 4 schoon starten, via de Origin cliënt. Met een nieuwe of standaard aanwezige Sim / huishouden testen of het probleem is verholpen.

Overige en onnodige openstaande software volledig afsluiten, mogelijk verhinderen deze de goede werking van De Sims 4, als de Origin cliënt.
Gebruik bij voorkeur een bekabelde internetverbinding.
Tevens zou je de "Gebruikersaccountbeheer" en je beveiligingssoftware (tijdelijk) kunnen uitschakelen.
De Origin cliënt als een Administrator starten.
Indien nodig, Windows eens schoon laten opstarten.

Nagaan of de stuurprogramma's van je computer, met name die van je videokaart, eerst nog bijgewerkt moeten worden. Zijn er soms nog updates beschikbaar voor Windows bij de Windows Update?

Indien De Sims 4 start, zal je de grafische instellingen bij de spelopties moeten gaan aanpassen, de laagste kiezen. Verder kan je de laptopmodus proberen. Anders de beeldschermresolutie verlagen naar 1024×768 en probeer De Sims 4 ook eens in de venstermodus te starten.


De systeemeisen voor De Sims 4 (basisspel, normale versie): https://www.origin.com/nld/nl-nl/store/the-sims/the-sims-4#store-page-section-requirements
Voor het het gebruik van aanvullende inhoud, dient jouw computer ook te voldoen aan hun aparte, gevraagde systeemeisen.

Plaats je DxDiag informatie bij je reactie, opgeslagen in tekstbestand, indien je nog problemen ervaart: https://help.ea.com/nl-nl/help/pc/how-to-gather-dxdiag-information/


Groetjes.
Bericht 2 van 4 (127 Weergaven)
Beantwoorden
0 Kudos

Re: sims wil niet spelen

★ Expert

Dat kan een heleboel oorzaken hebben, @chloe_lotte. Als je met modificaties speelt dan kunnen die er voor zorgen dat je spel niet meer zo goed functioneert. Maar het kan ook aan iets anders liggen.

Om je echt goed te helpen hebben we meer informatie van je nodig. Zoals: op wat voor een soort computer speel je De Sims 4, een windows pc, laptop, Mac of console en meldt ons ook de specificaties van je computer. 

 

Wat je in ieder geval eerst zelf kan doen! 

 

Verplaats de inhoud van de map mods naar een map bijvoorbeeld op je bureaublad. De map mods kan je vinden de map \Documents\Electronic Arts\De Sims 4. Verwijder uit de map De Sims 4 ook het bestand: 'localthumbcache.package'. Zodra je het spel opnieuw start maakt De Sims 4 een nieuwe 'schone' versie aan. 

 

Repareer je spel in Origin.  Klik in de spelbibliotheek met de rechter muisknop op de tegel van De Sims 4 en kies in het dropdown menu voor de optie repareren. Test met een nieuw aan te maken spel of De Sims 4 het doet zonder de modificaties. ALs alles in orde is kan je overwegen om je modificaties terug te plaatsen. Test dat altijd op een nieuw spel en sla dat spel niet op voordat je weet dat je modificaties ook allemaal werken.

 

Als je al die opties hebt uitgeprobeerd en je spel doet het nog steeds niet meld hier dan de al eerder gevraagde informatie over je computer en de specificaties dan kijken we zeker even verder.

 

Veel succes. 

Bericht 3 van 4 (126 Weergaven)

Re: sims wil niet spelen

★★ Novice

Dankjewel het heeft geholpen!

Bericht 4 van 4 (103 Weergaven)

Wil je nog meer Sims?

Check onze Sims-forums voor tutorials en allerlei andere Sim-dingetjes.

Meer weergeven

ea-help-promo-2

Houd je account veilig

We controleren of jij het bent door je een code te sturen voor je vertrouwde apparaten.

Meer over aanmeldingsverificatie op EA Help