Sims 4 werkt niet meer, ook niet na reparatie

door MissyMystique91
Beantwoorden

Oorspronkelijke bericht

Sims 4 werkt niet meer, ook niet na reparatie

★★★ Newbie

De laatste tijd krijg ik bij het opstarten van Origin de foutmelding VCRUNTIME140.dll en het feit dat Sims 4 niet meer wil opstarten. 

Nu had ik al gezien dat ik niet de enige was en heb de stappen uitgevoerd die in deze post beschreven stonden. 

 

Na alle stappen doorgenomen te hebben en het spel te hebben laten controleren op bugs door Origin (Spel repareren) lukt het nog steeds niet om het spel te spelen. Nog steeds krijg ik de foutmeldingen van VCRUNTIME140.dll en MSVCP140.dll zoals ik dit bij anderen ook heb gezien. Daarnaast loopt Origin ook vast wanneer ik het spel niet gestart krijg en is het nu al een paar keer voorgekomen dat Origin weer opnieuw alles gaat controleren om te kijken of het spel gerepareerd kan worden. (en ik heb ik totaal 15 packs wat dan blijkbaar opnieuw gecontroleerd moet worden) 

 

Ik heb nu dus helemaal geen idee meer van wat ik nog zou kunnen doen

Bericht 1 van 4 (392 Weergaven)
Beantwoorden
0 Kudos

Re: Sims 4 werkt niet meer, ook niet na reparatie

★★★★★ Expert
Begin eens met de cache van de Origin cliënt leeg te maken, @MissyMystique91. https://help.ea.com/nl/help/faq/clear-cache-to-fix-problems-with-your-games/
Vervolgens ga je De Sims 4 repareren via de Origin cliënt. Rechtsklik op De Sims 4 in je spelbibliotheek van de Origin cliënt en dan de optie "Repareren" kiezen.
Eigenlijk dien je de spellen van Origin altijd via de Origin cliënt te starten en niet via hun eigen snelkoppeling op je Bureaublad.

Tevens dien je alle overige en onnodige openstaande software helemaal af te sluiten, mogelijk verhinderen die de goede werking van de Origin cliënt als De Sims 4. Met name beveiligingssoftware en programma's die gebruikmaken van "lagen" kunnen onbedoeld voor hinder zorgen.
De "Gebruikersaccountbeheer" helemaal naar beneden toe zetten en deze actie bevestigen. https://support.microsoft.com/nl-nl/help/2526083/disabling-user-account-control-uac-on-windows-serve...
Start de Origin cliënt als Administrator. Rechtsklik op de snelkoppeling of direct op het pictogram van de Origin cliënt en dan "Uitvoeren als administrator" te kiezen uit het net verschenen menu.
Anders, Windows eens schoon opstarten, kan hierbij ook helpen.
https://support.microsoft.com/nl-nl/help/929135/how-to-perform-a-clean-boot-in-windows

Voor de foutmeldingen van de ontbrekende hulpbibliotheken van Micrsoft Visual C++, zie de betreffende reactie aldaar: https://answers.ea.com/t5/Technische-problemen/sinds-laatste-update-krijg-ik-foutmeldingen-waardoor-... of https://answers.ea.com/t5/Technische-problemen/Foutmeldingen-bij-downloaden-Origin-VCRUNTIME140-ddl-...


Groetjes.
Bericht 2 van 4 (386 Weergaven)
Beantwoorden
0 Kudos

Re: Sims 4 werkt niet meer, ook niet na reparatie

Champion
@MissyMystique91 Als je de melding krijgt dat je VCRUNTIME140.dll niet hebt of zelfs MSVCP140.dll dan betekent dat dat je een paar programma's niet op je computer hebt die wel nodig zijn om De Sims te kunnen spelen.
Hieronder volgt een link waarmee je de benodigde onderdelen van het programma Visual Studio 2015, 2017 and 2019 op jouw computer kan installeren: https://support.microsoft.com/en-us/help/2977003/the-latest-supported-visual-c-downloads.

Kies in ieder geval voor de versies: vc_redist.x86.exe en vc_redist.x64.exe
Jouw computer zorgt er zelf voor dat de juiste onderdelen worden geïnstalleerd.
Veel succes en veel plezier met spelen 😉

CCP Champion Banner - Red.png


Let op:
ik ben een vrijwilliger - ik werk dus niet voor EA. / Klik op "Ik ook" - Als je hetzelfde probleem hebt
Geef XP – Voor nuttige opmerkingen (help anderen vooruit) en markeer de oplossing - Als een antwoord jou heeft geholpen.


Bericht 3 van 4 (381 Weergaven)
Beantwoorden
0 Kudos

Re: Sims 4 werkt niet meer, ook niet na reparatie

★★★★★ Expert
Is het inmiddels nog gelukt, @MissyMystique91?
Bericht 4 van 4 (330 Weergaven)
Beantwoorden
0 Kudos

Wil je nog meer Sims?

Check onze Sims-forums voor tutorials en allerlei andere Sim-dingetjes.

Meer weergeven

ea-help-promo-2

Houd je account veilig

We controleren of jij het bent door je een code te sturen voor je vertrouwde apparaten.

Meer over aanmeldingsverificatie op EA Help