Sims 4 sluit af gelijk na het opstarten

door TheunMeloen
Beantwoorden

Oorspronkelijke bericht

Sims 4 sluit af gelijk na het opstarten

★ Novice

Als ik de sims opstart sluit hij weer, gelijk na het laadscherm sluit de sims en kom ik weer in Origin terecht.

ik heb mijn computer opnieuw opgestart, de sims opnieuw gedownload, origin opnieuw gedownload. wat moet ik doen om weer te kunnen spelen?

Bericht 1 van 4 (311 Weergaven)
Beantwoorden
0 Kudos

Re: Sims 4 sluit af gelijk na het opstarten

★★★★★ Expert
Waarschijnlijk voldoet jou computer niet eens aan de gevraagde systeemeisen van De Sims 4, @TheunMeloen.
Heb je wel gecontroleerd dat jouw computer De Sims 4 wel kan draaien, voordat je De Sims 4 ging kopen?

Systeemeisen voor De Sims 4 (alleen basisspel en de normale (64-bits) versie): https://www.origin.com/nld/nl-nl/store/the-sims/the-sims-4#store-page-section-requirements
De aanvullende inhoud beschikt weer over eigen systeemeisen, waaraan jouw computer ook dien te voldoen, om deze kunnen gebruiken.
Naast het ook voldoen aan de aanbevolen systeemeisen van het basisspel, om er meer plezier van te hebben.

Begin met de basisstappen helemaal te doen, waaronder De Sims 4 via de Origin cliënt gaan repareren. Zorg dat jouw computer is bijgewerkt. Dan de aanvullende stappen doen.


Laatste versie van de Origin cliënt kan je hier vinden: http://www.dm.origin.com/download

Vermeld je DxDiag informatie, opgeslagen als een tekstbestand, bij je reactie: https://help.ea.com/nl/help/pc/how-to-gather-dxdiag-information/

Mocht je soms (fout)meldingen, dan hiervan schermafdrukken maken. Deze dienen zijn ontdaan van persoonlijke gegevens, opslaan als een afbeeldingsbestandstype en toevoegen als bijlagen bij je reactie.


Groetjes.
Bericht 2 van 4 (298 Weergaven)

Re: Sims 4 sluit af gelijk na het opstarten

★ Novice

Hierbij de DxDiag

Bericht 3 van 4 (289 Weergaven)
Beantwoorden
0 Kudos

Re: Sims 4 sluit af gelijk na het opstarten

★★★★★ Expert
Deze computer voldoet *niet* aan de gestelde systeemeisen van De Sims 4, @TheunMeloen. Dit is alleen het basisspel, aanvullende inhoud zal je niet eens kunnen draaien.

Wist je dat De Sims 4 een eigen forumtak heeft?: https://answers.ea.com/t5/De-Sims-4/bd-p/the-sims-4-technical-issues-nl


Er is een processor kloksnelheid van minimaal 1.8 GHz nodig. Jouw computer beschikt over een processor kloksnelheid van 1.7 GHz en dat is erg weinig.

Jouw computer beschikt over een "Intel HD Graphics 4000", omdat dit een basis of ingebouwde "videokaart" is, heb je dan een processor kloksnelheid van minimaal 2 GHz nodig.
Tevens beschikt deze over 32 MB basis videokaartgeheugen, terwijl 128 MB basis videokaartgeheugen nodig is.
Het stuurprogramma komt uit 2015 en zal bijgewerkt moeten worden. Deze kan je vinden op de website van de hardware fabrikant, Intel: https://www.intel.com/content/www/us/en/support.html
Worden aangeboden via de Windows Update, zie ook de optionele updates: https://support.microsoft.com/nl-nl/windows/windows-10-bijwerken-3c5ae7fc-9fb6-9af1-1984-b5e0412c556...
Of in beperkte vorm, ook beschikbaar gesteld op de website van jouw computerfabrikant.

Daarnaast heeft De Sims 4 ook minimaal 4 GB aan werkgeheugen nodig. Jouw computer beschikt over 4 GB werkgeheugen en is dus te weinig.
Verder zal een basis of ingebouwde "videokaart" het aanvullende gegeven "lenen" van de werkgeheugen.
Aangezien een 64-bits versie van Windows 2 tot 4 GB nodig heeft, zal je eerder uitkopen op 6 GB werkgeheugen.
Voor De Sims 4, met hogere details en meer informatie is toch al snel 8 GB werkgeheugen nodig.
Dit is zonder andere software hebben openstaan en hardware hebben aangesloten.
Ook dit kan leiden tot de vele vastlopers en/of zichzelf afsluiten van software.


Blijkbaar is het DxDiag hulpprogramma vastgelopen, want er ontbreken een aantal gegevens.


Wat je kan doen:
Optie #1
Controleer of jouw computer toch beschikt over een betere videokaart. Meestal zal deze door NVidia geleverd worden. Daarop dien je de zwaardere software (zoals spellen) te draaien.
Hierna de stuurprogramma's van jouw computer gaan bijwerken. Na een voltooide installatie, zal je de computer opnieuw moeten starten.
Zijn er nog updates voor Windows beschikbaar? Download en installeer allen, inclusief de optionele updates. Je zal de computer opnieuw moeten starten. Herhalen van deze stappen voor een tijdje, is mogelijk. https://support.microsoft.com/nl-nl/windows/windows-10-bijwerken-3c5ae7fc-9fb6-9af1-1984-b5e0412c556...

Je zal alle overige en onnodige openstaande software helemaal afsluiten. Deze kunnen de geode werking van zowel De Sims 4 als de Origin cliënt verstoren. Ook worden op deze manier meer systeembronnen vrijgemaakt, die je hard nodig hebt.
Start De Sims 4 altijd via de Origin cliënt. Net als elk ander spel van Origin eigenlijk en niet langer meer via hun eigen snelkoppeling op je Bureaublad.

Ook kan een schone start van Windows doen, hierbij helpen: https://support.microsoft.com/nl-nl/topic/windows-schoon-opstarten-da2f9573-6eec-00ad-2f8a-a97a1807f...

De beeldschermresolutie naar 1024×768 verlagen. Zo worden ook minder systeembronnen gebruikt.
Probeer De Sims 4 ook eens te starten in de venstermodus.
Als De Sims 4 weer start, dan de grafische instellingen binnen de spelopties verlagen. Sommige opties dien je hebben uitgeschakeld, andere weer ingeschakeld. Hier kan je ook de laptopmodus vinden en die uitproberen.

Heb je nog voldoende vrije ruimte op je harde schijf beschikbaar?
Standaard aanwezige Schijfopruiming hulpprogramma gebruiken anders. Er zal tussen de minimaal 10 tot 25 procent aan vrije ruimte op de harde schijf nodig zijn
Dit is voor betere systeem prestaties, als ook voor toekomstige updates voor Windows.


Optie #2
Verder kan je nog "De Sims 4 Legacy Editie" downloaden en installeren. Hiermee kan je De Sims 4 spelen, echter met een aantal beperkingen.
Alle aanvullende inhoud vanaf 2020 is uitgebracht is en later nog wordt uitgebracht, wordt niet ondersteund door deze versie van De Sims 4. Onder andere zijn dit: Studentenleven (waarmee het begint), Klein Wonen en Landelijk Leven, om een aantal te benoemen.
De online functies (zoals de Galerij) kan je niet meer gebruiken. Je krijgt geen of minder snel updates voor het spel.
Meer informatie kan je hier vinden: https://answers.ea.com/t5/De-Sims-4/FAQ-De-Sims-4-Legacy-Editie/m-p/8452343#M2710 en https://help.ea.com/nl/help/the-sims/the-sims-4/the-sims-4-legacy-edition/

Optie #3
Toch een andere computer vinden of gaan kopen, waarmee je De Sims 4 en alle nog gewenste aanvullende inhoud makkelijk kan spelen.


Je kan op deze website een test doen, dan graag het testresultaat hier graag vermelden: https://www.systemrequirementslab.com/cyri/requirements/the-sims-4/12305
Bezoek de genoemde webpagina. Klik op de blauwe knop genaamd "Can You Run It?" vrijwel bovenaan deze webpagina. Download het hulpprogramma.
Start het hulpprogramma, deze zal de gegevens van jouw computer gaan verzamelen.
Het hulpprogramma wordt automatisch afgesloten en de testresultaten zullen getoond worden op de betreffende webpagina, nadat deze ververst wordt.
Alles bij elkaar, zou nog geen minuut mogen duren.
Onder "Minimum" worden de minimale systeemeisen genoemd. Om De Sims 4 te kunnen draaien, op de laagste (grafische) instellingen, dienen er allemaal een groen vinkje vooraan het item te staan.
Heb je echter een paar rode cirkels met schuine streep er door heen, dan voldoet dit item niet aan de minimale systeemeisen.
Onder "Recommended" worden de aanbevolen systeemeisen genoemd. Je kan De Sims 4 op hogere (grafische) instellingen draaien. De aanvullende inhoud zou ook gemakkelijker moeten draaien, mits ook voldaan word aan hun aparte systeemeisen.
Je kan meerdere softwareproducten testen, die worden genoemd op deze website, in 1 sessie.


Nadat je de stuurprogramma's hebt bijgewerkt en alle beschikbare updates voor Windows zijn geïnstalleerd, een nieuwe DxDiag informatie vermelden.


Groetjes.
Bericht 4 van 4 (271 Weergaven)
Beantwoorden
0 Kudos

Wil je nog meer Sims?

Check onze Sims-forums voor tutorials en allerlei andere Sim-dingetjes.

Meer weergeven

ea-help-promo-2

Houd je account veilig

We controleren of jij het bent door je een code te sturen voor je vertrouwde apparaten.

Meer over aanmeldingsverificatie op EA Help