Help ons Answers HQ te verbeteren! Meedoen aan onderzoek Nee, bedankt

Re: Orgin crashes macbook

door Trismagistos
Beantwoorden

Oorspronkelijke bericht

Orgin crashes macbook

[ Bewerkt ]
★★★★★ Novice

English/Engels:

 

Hello, I have a problem. Every time I want to launch the Origin application to play The sims4 it crashes immediately. It gives error messages saying "Origin has encountered a serious problem and must be closed now" I've tried everything (Reset origin, Remove cache, reinstall the application) it just keeps crashing. I at this point don't know what to do please someone help, I wanna play my game again. I use a Macbook Pro 2012 OS X El Capitan ver. 10.11.6.

 

I hope someone can help me as soon as possible because I'm left clueless.

 

 

Dutch/Nederlands:

 

Hoi ik heb een probleempje, elke keer als ik origin wil opstarten om de sims 4 te kunnen spelen crashed de app gelijk. Het geeft dan vervolgens een fout melding met "Origin heeft een ernstig probleem ondervonden en moet worden afgesloten". Ik heb alles geprobeerd van Cache opruimen tot opnieuw installeren. Ik heb ook gebruik gemaakt van Reset origin maar dat hielp me ook niet echt verder.

Ik speel op een Macbook pro 2012 OS X El capitan ver. 10.11.6.

 

Ik hoop dat iemand me verder kan helpen want ik weet me op dit moment geen raad meer.

 

Bericht 1 van 11 (263 Weergaven)
Highlighted

Re: Orgin crashes macbook

★★ Expert

@SparkllyPrincess Speel je soms met de origin preview versie? Ook wel technische versie genoemd? Als dat zo is doe je er verstandig aan om deze versie uit te schakelen in het applicatie beheer. Ga daarvoor naar Origin en vink de technische preview versie uit. Let er op dat je wel de juiste grafische drivers hebt geïnstalleerd want daarmee wil het ook wel eens mis gaan. 

 

Ik maak meestal gebruik van de site van een van de hero's van AHQ als het gaat om MacOS vragen. Misschien dat je daar ook zelf een kijkje kunt nemen? El Capitan - BluebellFlora. Het voordeel van haar website, die oorspronkelijk in het Engels is, is dat er een vertaalfunctie te vinden is aan de rechter kant. Maar als je hulp nodig hebt met vertalen dan kunnen we je hier altijd mee helpen.

 

Het is bekend dat El Capitan 2012 in een aantal gevallen voor problemen kan zorgen. Meer specificaties van jouw Macbook pro zijn dan ook heel welkom.

 

Alvast bedankt.

 

Bericht 2 van 11 (257 Weergaven)
Beantwoorden
0 Kudos

Re: Orgin crashes macbook

★★★★★ Expert
Welkom op het Nederlandstalige forum, @SparkllyPrincess.


Heb je de volledige basisstappen gedaan? Dus, alle aangepaste inhoud verwijderen. Map van De Sims 4 in je "Documenten\Electronic Arts\" hernoemen, voordat je De Sims 4 via de Origin cliënt repareert en bijwerkt. Hierna De Sims 4 schoon starten. Met een nieuwe of standaard Sim / huishouden testen dan.
Start je De Sims 4 via de Origin cliënt. Als je een melding ziet dat je "De Sims 4 Legacy Editie" dient te gebruiken, betekent dat je platform niet langer voldoet aan de systeemeisen voor de normale versie van De Sims 4. Hiermee kan je De Sims 4 spelen, echter met een aantal beperkingen, zoals geen ondersteuning voor nieuwere aanvullende inhoud vanaf 2020 en online functies.
Heb je gecontroleerd of je platform eigenlijk wel voldoet aan de systeemeisen?: https://www.origin.com/nld/nl-nl/store/the-sims/the-sims-4#store-page-section-requirements
Overige en onnodige software volledig afsluiten. Dus ook beveiligingssoftware en de software voor beheer van online opslag / reservekopieën.
Download en installeer de laatste versie van de Origin cliënt: https://www.origin.com/nld/nl-nl/store/download Alle huidige versies dien je hebben verwijderd, zie daarvoor: https://help.ea.com/nl-nl/help/origin/origin/manually-uninstalling-origin Hulpprogramma gebruiken: https://help.ea.com/nl-nl/help/origin/origin/how-to-reset-origin-on-mac/
Zorg dat je platform wel helemaal is bijgewerkt.

De Origin cliënt en de Origin spellen dienen lokaal zijn geïnstalleerd.
Ook dienen je spelvoortgang en instellingen van de Origin spellen lokaal worden opgeslagen, om latere problemen te voorkomen.

Een nieuwe gebruikersaccount met Administrator rechten maken. Vervolgens je daarop aanmelden en probeer het zo nogmaals dan.

Met een ander platform proberen.
Als dat wel werkt, je platform laten controleren of fouten.
Openstaande onderhoudstaken afmaken.
Je platform starten in veilige modus.
Besturingssysteem bijwerken naar de laatst mogelijke versie.
Schone installatie overwegen.


Groetjes.
Bericht 3 van 11 (251 Weergaven)
Beantwoorden
0 Kudos

Re: Orgin crashes macbook

[ Bewerkt ]
★★★★★ Novice

@Trismagistos Ik zou het echt niet weten ik kom de hele app niet eens in. Wat ik wel heel raar vind is dat ik wel Origin kan openen op mijn Gasten account. Dus er is sowieso een onderliggend probleem en ik kom er gewoon niet uit

Bericht 4 van 11 (250 Weergaven)

Re: Orgin crashes macbook

[ Bewerkt ]
★★★★★ Novice

@RealSimmor0 Ik heb geen idee hoe ik al die dingen moet afsluiten, gister speelde ik gewoon The sims 4 nog zonder problemen. Het ging mis toen ik vanmiddag mijn Laptop herstarten. Maar het meest vreemde van alles vind ik dat het op een andere gebruiker op mijn laptop Origin wel gewoon opent....

Bericht 5 van 11 (247 Weergaven)
Beantwoorden
0 Kudos

Re: Orgin crashes macbook

[ Bewerkt ]
★★ Expert

@SparkllyPrincess Een enkele keer komt het voor dat je Mac twee versies van de Sims op je computer installeert. In het ene deel staat dan een basis spel en in een ander deel zitten dan de updates. Als dat zo is, zal je de Sims 4 op alle twee de plaatsen van je computer moeten verwijderen en alles opnieuw via Origin moeten downloaden. als het goed is komen dan alle pakketten weer bij elkaar in een map te staan. Daarnaast doe je er ook verstandig aan om de iCloud opties uit te schakelen. Maak dus geen gebruik van de opslag optimalisatie. Mijn advies blijft om zeker ook eens een kijkje te nemen op de website van Bluebellflora. Zij is niet alleen een Hero op dit forum maar zij is een absolute expert op het gebied van De Sims en MacOS. De link heb ik je al in een vorige post gegeven. Als je vragen hebt of als je hulp nodig hebt met vertalingen, laat het dan ook alsjeblieft weten. 

 

Het probleem in Origin komt waarschijnlijk ook doordat je twee versies laat draaien of door de technische preview versie. Je doet er echt verstandig aan om die versie uit te zetten in de applicate Origin. Die kan je via systeem benaderen.

 

Hartelijke groet.

Bericht 6 van 11 (233 Weergaven)
Beantwoorden
0 Kudos

Re: Orgin crashes macbook

★★★★★ Novice

@TrismagistosKlopt ik heb dat probleem al eens gehad waarbij ik 2 versies had maar toen kon ik wel gewoon origin in, en nu crashed het constant. Ik snap niet hoe ik de technische preview moet uitschakelen. En ik speel nooit op dat andere accound alleen nu om te kijken of origin daar wel opent. Ik heb echt alles gedaan maar ik ben gewoon radeloos

Bericht 7 van 11 (229 Weergaven)

Re: Orgin crashes macbook

[ Bewerkt ]
★★ Expert

@SparkllyPrincess Ik maak zelf geen gebruik van een Mac. Ik speel op een Windows pc. Maar ik ga toch een poging wagen. In de map documenten waarin je ook de map Electronic Arts hebt zitten is een documenten map en geen applicatie map. Je zal naar de map toe moeten waar de applicaties in zitten en daar opzoek gaan naar de applicatie Origin. Als je die hebt gevonden dan zal je in het beheer daarvan de schuif 'technische preview' uit moeten zetten. 

 

De screenshots die je bijvoegt zijn van document mappen en niet van de besturingsonderdelen. Ik zal morgen in ieder geval even contact op nemen met een paar helpers die gespecialiseerd zijn in MacOS en jouw situatie voorleggen. Hopelijk hebben zij een instructie voor je met wat beeldmateriaal. Het kan even duren want deze spelers komen van over de hele wereld en zijn niet altijd snel te bereiken. Ik kom hoe dan ook terug op dit probleem en hopelijk ook met een oplossing.

 

Nog even geduld ajb.

 

 

Bericht 8 van 11 (205 Weergaven)

Re: Orgin crashes macbook

★★★★★ Novice
@Trismagistos Ik ga in iedere geval morgen proberen te bellen naar EA zelf, want vanochtend stond mijn origin nog open en ik herstart mijn laptop en ineens doet het niks meer. Het probleem ligt denk ik niet aan de sims zelf maar aan origin. Want op internet kan ik inloggen op mijn origin en zie ik alles. Maarja heel erg bedankt voor je reacties, ik ga zeker mijn probleem delen op het engels forum met alle informatie die nodig is.

Groetjes
Bericht 9 van 11 (200 Weergaven)

Re: Orgin crashes macbook

★★★★★ Expert
Als de Origin cliënt niet eens start, dan zal dat als eerste moeten worden aangepakt, @SparkllyPrincess. Nederlandstalige helpdesk is gesloten en niet langer meer telefonisch bereikbaar daardoor.

Heb je een nieuwe gebruikersaccount met Administrator rechten gemaakt? Je daarop aanmelden en zo nogmaals proberen. Als dit wel werkt zit er een probleem in je huidige gebruikersaccount.
https://support.apple.com/nl-nl/guide/mac-help/mtusr001/10.13/mac/10.13
Voor de installatie van software en wijzigen van systeemonderdelen, heb je een gebruikersaccount met Administrator rechten nodig.

Er is aangegeven dat je de laatste versie van de Origin cliënt dient te installeren en alle andere versies dient te verwijderen. De "technische previews" (voorheen "bèta" versie) valt hier ook onder. Ook de "technische previews" gebruiken, valt niet onder de laatste versie van de Origin cliënt hebben.
Zie dit helpartikel over het uitschakelen van de "technische previews" https://help.ea.com/nl-nl/help/origin/origin/how-do-i-opt-in-to-origin-beta-updates/
De Origin cliënt helemaal en handmatig verwijderen. Als de ene weg niet werkt, probeer dan de andere. Zie dit helpartikel daarvoor: https://help.ea.com/nl-nl/help/origin/origin/manually-uninstalling-origin
Zie dit helpartikel hoe je het hulpprogramma gebruikt: https://help.ea.com/nl-nl/help/origin/origin/how-to-reset-origin-on-mac/

Je dient de Origin cliënt en de Origin spellen lokaal te installeren. Online opslagdienst gebruiken geeft vaak problemen.

Je dient overige en onnodige software hebben afgesloten, omdat deze de goede werking van de Origin cliënt als een Origin spel kunnen verhinderen.

Zorg dat je platform wel helemaal is bijgewerkt.
https://support.apple.com/nl-nl/HT201541

De "Origin in-game" en "FPS-teller" uitschakelen. Zie dit helpartikel daarvoor: https://help.ea.com/nl-nl/help/origin/origin/how-to-use-origin-in-game/

De spelvoortgang en instellingen van De Sims 4 dienen lokaal worden opgeslagen. Anders kan je problemen gaan ondervinden.


Als je meer problemen gaat ondervinden naast De Sims 4 of de Origin cliënt, betekent dat er problemen zitten in je platform of de installatie ervan.

Je platform laten controleren op infecties / besmettingen met een bijgewerkte beveiligingssoftware en definities onder de 24 uren.

Zorg dat je de laatste versie van je besturingssysteem hebt geïnstalleerd. Bestaande versie van je besturingssysteem (10.11.6) kan zorgen voor meer problemen. Zie hiervoor: https://www.apple.com/macos/how-to-upgrade/

De achterliggende onderhoudstaken doen. Je platform laten controleren op fouten.

Je platform schoon starten, zie daarvoor: https://support.apple.com/nl-nl/HT201262

Schone installatie van je platform overwegen.

Met een ander platform testen.


Een beperkt overzicht van je platform kan je hier vinden: https://support.apple.com/nl-nl/HT201260
Schermafdruk ervan maken. Je serienummer weghalen en opslaan als een *.jpg afbeelding. Dit bestand weer als een bijlage toevoegen bij je reactie.


Je kan contact opnemen met de helpdesk, via Engelstalige chat: https://help.ea.com/en/contact-us/ Regio op "United States" instellen en alle gegevens invullen. Begin de chat in het Engels.
Openingstijden zijn van maandag tot zaterdag, van 8 tot 23 uur UTC.


Groetjes.
Bericht 10 van 11 (179 Weergaven)
Beantwoorden
0 Kudos

Wil je nog meer Sims?

Check onze Sims-forums voor tutorials en allerlei andere Sim-dingetjes.

Meer weergeven

ea-help-promo-2

Houd je account veilig

We controleren of jij het bent door je een code te sturen voor je vertrouwde apparaten.

Meer over aanmeldingsverificatie op EA Help