Re: Geen beeld na plumbob-startscherm

door RealSimmor0
Beantwoorden

Oorspronkelijke bericht

Geen beeld na plumbob-startscherm

[ Bewerkt ]
★ Novice

Hallo,

 

Na het opstarten van de game en het zien van het plumbob-startscherm, blijft het venster helemaal wit. De muziek blijft wel gewoon doorspelen, maar er komt daarna geen beeld.

 

Eerst dacht ik dat het misschien iets te maken had met het Sims 4 Legacy gebeuren, maar ik heb (na lang zoeken) gezien dat mijn laptop (Acer Aspire E15) 64-bit is. Dus dat heeft er, als het goed is niets mee te maken.

 

Verder is me opgevallen dat de laatste keer de game opende op een venster in plaats van een full screen. Kan dit ook iets betekenen?

 

Zoals je misschien merkt, heb ik vrij weinig verstand van computers en het technische gebeuren achter games en dat is zelfs zacht uitgedrukt... Ik ben echt een sims-liefhebber en ik vind gamen wel leuk maar het hele technische gebeuren wat daar achter schuil gaat, is abracadabra voor mij. Bij voorbaat mijn excuus als ik uw antwoord niet begrijp.

 

Vriendelijke groeten

Bericht 1 van 6 (418 Weergaven)
Beantwoorden
0 Kudos

Re: Geen beeld na plumbob-startscherm

★★★★★ Expert
Persoonlijke gegevens, zoals je echte naam, in het openbaar / online zetten, blijft een slecht idee, @Charlottevisje.


Doe de basisstappen.

Wordt De Sims 4 gestart in de venstermodus?

Controleer dat je computer voldoet aan de systeemeisen van De Sims 4: https://www.origin.com/nld/nl-nl/store/the-sims/the-sims-4#store-page-section-requirements
Voor aanvullende inhoud gelden weer andere systeemeisen, waar aan jouw computer dient te voldoen om deze te kunnen gebruiken.
Je kan je DxDiag informatie plaatsen bij je reactie: https://help.ea.com/nl/help/pc/how-to-gather-dxdiag-information/


Laat je nog weten of het hiermee gelukt is?

Groetjes.
Bericht 2 van 6 (405 Weergaven)
Beantwoorden
0 Kudos

Re: Geen beeld na plumbob-startscherm

★ Novice

Hoi,

 

Als het goed is voldoet mijn laptop aan de vereisten. (Ik ben niet echt een ster in computers en specificaties dus vandaar dat ik zeg "als het goed is") Ik heb ook een DxDiag uitgevoerd en deze bijgevoegd bij mijn vorige bericht.

 

Vriendelijke groeten

Bericht 3 van 6 (391 Weergaven)
Beantwoorden
0 Kudos

Re: Geen beeld na plumbob-startscherm

★★★★★ Expert
Hallo @Charlottevisje,


Zo je kan zien of De Sims 4 in de venstermodus start:
Nadat je de Origin cliënt hebt opgestart en bent aangemeld met de juiste Origin / EA account, ga je naar je spelbibliotheek toe.
Rechtsklik op de speltegel van De Sims 4 en dan "Speleigenschappen" kiezen.
Klik op het tabblad genaamd "Geavanceerde Startopties" en kijk of bij het tekstvak onder "Argumenten opdrachtregel" iets staat ingevuld. Standaard zou deze leeg moeten zijn.
Bevat het tekstvak de waarde "-w" (zonder de dubbele aanhalingstekens), dan zal De Sims 4 starten in de venstermodus. Daarbij zullen minder systeembronnen worden gebruikt.
Je kan dit tekstvak dan leegmaken en op de oranje knop "Sla op" klikken, om te testen of De Sims 4 wel in volledige modus start.
Mocht De Sims 4 starten, dan zou je de grafische instellingen van het spel eens kunnen aanpassen, om te zien of er zo verbetering is.
Ook kan je de beeldschermresolutie verhogen of verlagen.


#A De basisstappen:
Zorg dat je alle Origin spellen en de Origin cliënt hebt afgesloten.
De cache van de Origin cliënt leegmaken. Lees daarvoor dit helpartikel: https://help.ea.com/nl/help/faq/clear-cache-to-fix-problems-with-your-games/
Ga naar je Documenten toe, vind en open de map "Electronic Arts" hier, hernoem de map "De Sims 4", naar bijvoorbeeld "De Sims 4-Oud". Als her meer mappen met "Sims 4" in staan, die je deze allemaal te gaan hernoemen.
Zorg dat je verbonden bent met het internet. Bij voorkeur dien je een bekabelde internetverbinding te gebruiken.
Ook dien je ervoor te zorgen dat de Origin cliënt toegang heeft (of als nog krijgt), tot het internet en niet zal gehinderd wordt door andere software die je nog hebt openstaan.
De Origin cliënt weer starten en als daarom gevraagd wordt, je met de juiste Origin / EA account gaan aanmelden.
Ga naar je spelbibliotheek toe.
Rechtsklik op de speltegel van De Sims 4 en dan "Repareren" kiezen.
Dan zul je moeten wachten tot het reparatieproces is voltooid. De tijdsduur is afhankelijk aan de hoeveelheid die opnieuw moet worden gedownload, de snelheid van je computer en de snelheid van je internetverbinding.
Vervolgens dien je ook te controleren of De Sims 4 is bijgewerkt naar de laatste versie. Dit die je weer door rechts te klikken op de speltegel van De Sims 4 en dan "Update game" kiezen. Zie de instructies die op je scherm verschijnen, om te voltooien.
Dan dien je De Sims 4 schoon te starten. Ga met een nieuw gemaakte Sim (of huishouden) testen of je probleem is opgelost. Ook kan je een Sim of huishouden kiezen uit de verzameling die standaard met het spel meekomen.


#B
De instellingen bij de "Gebruikersaccountbeheer" gaan wijzigen. Door de schuifbalk op de laagste optie te gaan zetten en deze gemaakte wijziging dien je ook nog te gaan bevestigen.
Lees daarover dit: https://support.microsoft.com/nl-nl/help/2526083/disabling-user-account-control-uac-on-windows-serve...

Je dient overige en onnodige openstaande software helemaal hebben afgesloten. Mogelijk kunnen die de goede werking van de Origin cliënt en de Origin spellen verhinderen.
Met name sommige beveiligingssoftware en programma's die zogenoemde "lagen" gebruiken, zijn vaak (onbedoeld) de boosdoeners. Lijst met voorbeelden: https://help.ea.com/nl-nl/help/origin/origin/programs-that-may-cause-conflicts-with-origin/
Het kan helpen door Windows schoon laten opstarten: https://support.microsoft.com/nl-nl/kb/929135

De Origin cliënt en De Sims 4 starten als Administrator. Rechtsklik op de snelkoppeling van het programma en dan "Uitvoeren als administrator" kiezen.


#C
Stuurprogramma's van je computer eerst eens gaan bijwerken.
Begin met die van je videokaart, meestal zal die van NVidia of ATI / AMD zijn. Je kan het beste je computer opnieuw laten starten na elke installatie van een stuurprogramma.
De stuurprogramma's kunnen worden aangeboden bij de Windows Update, op website van de fabrikant van je computer of de websites van de fabrikanten van de hardware zelf.

Zijn er nog updates beschikbaar bij de Windows Update voor Windows 10? Download en installeer deze allemaal dan. Ook de optionele updates. Je zal de computer hierna opnieuw moeten starten.
https://support.microsoft.com/nl-be/help/4027667/windows-update-windows-10
Het is mogelijk dat je deze stappen nog een aantal keren te gaan herhalen.

Stuurprogramma's voor ATI / AMD kan je hier vinden: https://www.amd.com/en/support
Stuurprogramma's voor Intel kan je hier vinden: https://www.intel.com/content/www/us/en/support/products/80939/graphics-drivers.html
Stuurprogramma's voor Nvidia kan je hier vinden: https://www.nvidia.com/Download/index.aspx?&lang=en-us


#D
De "Origin In-Game" als de "FPS-teller" uitzetten. Lees daarover dit helpartikel, waar je beiden kan vinden: https://help.ea.com/nl-nl/help/origin/origin/how-to-use-origin-in-game/

Nieuwe Windows gebruiker(saccount) met Administrator rechten aanmaken. Je daarmee aanmelden en het zo nog een proberen.
https://support.microsoft.com/nl-nl/help/4026923/windows-10-create-a-local-user-or-administrator-acc...


#E
Indien je (nog steeds) grafische problemen ondervind:

Controleer of je computer wel voldoet aan de gevraagde systeemeisen van De Sims 4: https://www.origin.com/nld/nl-nl/store/the-sims/the-sims-4#store-page-section-requirements
Om uitbreidingen en aanvullingen te kunnen gebruiken, dient jouw computer te voldoen aan hun gevraagde systeemeisen (getoond op hun product (web)pagina's), als de aanbevolen systeemeisen van De Sims 4.
daarnaast bestaat er nog een website waar je een test kan doen, om te zien of jouw computer wel voldoet aan de systeemeisen van een spel.

Computers kunnen meerdere videokaarten hebben, naast een ingebouwde "videokaart" kan er een extra videokaart zijn geplaatst.
Meestal zal dit ingebouwde "videokaart" van Intel zijn. Dit is een basisvideokaart. Zeker voor een laptop of notebook om onderweg nog kunnen werken is dit aangeraden, met name voor school, studie of kantoor werkzaamheden.
Spellen vragen meer van de computer en vereisen vaak dat er een betere videokaart aanwezig is. De betere videokaart worden geleverd met een chip van Nvidia of ATI / AMD.
Is dit het geval dat er nog een andere videokaart beschikbaar is, dan dien je de spellen altijd laten werken op de betere videokaart. Voor het omschakelen kan gebeuren met een knop of toets, een instelling in het BIOS als Configuratiescherm, als met een (hulp)programma geleverd door de fabrikant van de computer.
Daarnaast kan je deze instructies hierover bekijken: https://answers.ea.com/t5/Technische-problemen/INFO-How-to-s-bekende-problemen-amp-FAQ/m-p/6366696#o...

Verlaag de beeldschermresolutie, naar bijvoorbeeld 1024×768 of 800×600.

Is er hardware van je computer soms overgeklokt? Dan deze terugzetten naar de standaardwaarden van de fabrikant.

Controleer dat de ventilatieopeningen vrij zijn en waar dan nodig is ontdoen van stof, vuil en andere viezigheid.
Plaats de computer op een vlakke en stabiele ondergrond.
Controleer dat de ventilatiesystemen juist werken en hun werking zal verhogen, zodra er meer van de computer gevraagd wordt.
Tafelkleden, doeken, (huis)dieren en andere stoffen materialen kunnen deze ventilatieopeningen dichtdrukken, waardoor de warmte niet meer wegkomt, als dat er geen schonere lucht de computer meer inkomt.
Oververhitting kan de systeempresentaties beperken, verlagen.
Tevens is oververhitting slecht voor de hardware en dat kan leiden tot beschadiging, met de gevolgen daarvoor.

Met een schone installatie worden oudere en bestaande versies van stuurprogramma's als instellingen verwijderd. Dit kan meehelpen met grafische problemen.
Instructies voor schone installatie voor een Nvidia stuurprogramma: http://nvidia.custhelp.com/app/answers/detail/a_id/2900/kw/install/session/L3RpbWUvMTQxODI0ODI1NS9za...
Instructies voor schone installatie voor een ATI / AMD stuurprogramma: http://support.amd.com/en-us/kb-articles/Pages/AMD-Clean-Uninstall-Utility.aspx

Lukt het om het spel te starten in de venstermodus?

Grafische instellingen in het spel aanpassen, andere opties gebruiken. Ook kan je de laptopmodus gebruiken van De Sims 4. Voor beiden dient De Sims 4 wel te starten.

Verder dien je er rekening me te houden dat hardware van een laptop of notebook minder presteert, dan de hardware van een normale desktop PC. Je bent meestal veel duurder en toch heb je minder.

Als je nog problemen ervaart, dan kan je DxDiag informatie vermelden bij je reactie, indien je dit nog niet had gedaan. Wel opslaan als een tekstbestand, deze is dan als een bijlage toe te voegen bij een reactie van jou.


Afsluitend:
Waarschijnlijk probeer je De Sims 4 te starten op de "Intel® HD Graphics 520", omdat dit een basis videokaart is, zal je daarmee niet voldoen aan de systeemeisen van De Sims 4. Het stuurprogramma hiervan, werd in 2016 uitgebracht, dus deze dien je eens bij te werken.
Je dient de "Nvidia GeForce 940MX" als standaard videokaart te hebben geselecteerd, dit is de betere videokaart. Waarmee je spellen beter zal kunnen spelen. Het stuurprogramma hiervan, werd in 2017 uitgebracht, dus die dien je ook te gaan bijwerken.

Ook kan je alle andere programma's, die je niet nodig hebt om De Sims 4 te spelen, beter van te voren af te sluiten. Zo zal je computer over meer vrije systeembronnen beschikken.
Je kan ook overwegen om je werkgeheugen eens te gaan uitbreiden naar (ten minste) 8 GB, als er de mogelijkheid is voor dit te doen.


Laat je nog weten of het hiermee gelukt is?

Groetjes.
Bericht 4 van 6 (369 Weergaven)
Beantwoorden
0 Kudos

Re: Geen beeld na plumbob-startscherm

★ Novice

Het heeft me even wat tijd gekost, maar het is na de eerste stap al gelukt! Ik heb de cache verwijderd en de game gerepareerd en hij doet het weer! Heel erg bedankt voor je uitgebreide bericht en alle help! Dankjewel! Ik was echt bang dat het niet gemaakt kon worden of i.d.

Bericht 5 van 6 (331 Weergaven)
Beantwoorden
0 Kudos

Re: Geen beeld na plumbob-startscherm

★★★★★ Expert
Graag gedaan, @Charlottevisje. Denk je ook aan het bijwerken van je stuurprogramma's en andere opmerkingen? Die staan vermeld bij afsluitend, bijna onderaan mijn gegeven reactie.
Bericht 6 van 6 (324 Weergaven)
Beantwoorden
0 Kudos

Wil je nog meer Sims?

Check onze Sims-forums voor tutorials en allerlei andere Sim-dingetjes.

Meer weergeven

ea-help-promo-2

Houd je account veilig

We controleren of jij het bent door je een code te sturen voor je vertrouwde apparaten.

Meer over aanmeldingsverificatie op EA Help