waarom kan ik niks selecteren?

door naomiboluijt
Beantwoorden

Oorspronkelijke bericht

waarom kan ik niks selecteren?

★★ Newbie

betreft Sims 4

Ik kan sinds de laatste update geen items meer aanklikken, ik kan gewoon het spel en de wereld in, ik kan muren bouwen en deze verven, ik kan een vloer leggen.

Het probleem komt als ik een raam, deur, meubelstuk decor, dak, hek en ga zo maar door wil selecteren; er gebeurd niets! het vakje krijgt niet eens een kleur.

Ik heb mn spel al een aantal dagen meerdere keren opnieuw opgestart, niets. Uiteraard ook mijn laptop uit en aan én geupdate, niks. Ik heb het spel al 3 keer gerepareerd, niets.

Ik baal echt enorm, Kunnen jullie helpen?

Bericht 1 van 4 (275 Weergaven)
Beantwoorden
0 Kudos

Re: waarom kan ik niks selecteren?

★★★★★ Expert
Aangezien dit onderwerp beter thuishoort binnen de forumtak voor De Sims 4: https://answers.ea.com/t5/De-Sims-4/bd-p/the-sims-4-technical-issues-nl

Waarschijnlijk gebruik je dus aangepaste inhoud, @naomiboluijt en die staan bekend om problemen te geven. Je dient deze allemaal hebben ontdaan van De Sims 4.
Geef De Sims 4 map in je "Documenten\Electronic Arts\" een andere naam.
De cache van de Origin cliënt leegmaken, zie daarvoor dit helpartikel: https://help.ea.com/nl/help/faq/clear-cache-to-fix-problems-with-your-games/
Repareer De Sims 4 via de Origin cliënt. Beschik je nou over de laatste versie?
Hierna De Sims 4 schoon starten. Een spel van Origin start je via de Origin cliënt.

De systeemeisen van De Sims 4 (basisspel, normale versie): https://www.origin.com/nld/nl-nl/store/the-sims/the-sims-4#store-page-section-requirements


Groetjes.
Bericht 2 van 4 (268 Weergaven)

Re: waarom kan ik niks selecteren?

Champion

@naomiboluijt Waarschijnlijk maak je gebruik van aangepaste inhoud zoals custom content of modificaties. Hieronder zie je een aantal zaken die je zelf eens kan proberen:

Het is verstandig om vlak na de patchupdate van de Sims alle modificaties die je gebruikt even te verplaatsen naar een nieuwe map, bijvoorbeeld op je bureaublad met de naam: 'nog te testen modificaties'. Verwijder dan ook gelijk het bestand 'localthumbcache.package' uit de map: \Documents\Electronic Arts\De Sims 4. In dat bestand zitten namelijk alle restanten van gebruikte cc en modificaties waar je nu blijkbaar nog last van hebt. Zodra je De Sims 4 opnieuw start, maakt het spel een nieuwe 'schone' versie van de localthumbcache.package aan.

 

Dan is het verstandig om je modificaties te testen op een nieuw spel. Na de test kan je dat spel altijd weer verwijderen of in het vervolg gebruiken voor een nieuwe testronde. Als je veel modificaties gebruikt dan kan je het beste de 50% methode gebruiken.

 

50/50 methode
Dat houdt in dat je eerst de helft van de modificaties terug plaats in de map : \Documents\Electronic Arts\De Sims 4\Mods. Test dit op een nieuw te starten spel en als alles het goed doet dan weet je dat deze modificaties goed en veilig zijn. Plaats die dan in een map op je bureaublad met 'bijvoorbeeld de naam 'veilige of goede modificaties'. Test daarna uit de map met de naam 'nog te testen modificaties' weer een deel. Als dan blijkt dat je spel hapert dan weet je dat de kapotte modificaties in die map zitten.

 

Test daarvan weer de helft en zo verder totdat je alle slechte modificaties hebt verwijderd. Sla in de tussentijd je spel niet op maar verlaat het zonder op te slaan! Als je alles hebt getest, kan je de inhoud van de map met de naam 'veilige of goede modificaties' weer terug plaatsen.

 

Als je modificaties gebruikt moet je rekening houden met de problemen die je nu bent tegengekomen. Zorg ervoor dat je de modificaties net zoals je spel up to date houdt. Bezoek regelmatig de pagina's van de makers en controleer of ze updates hebben.

Als dat niet werkt dan is het verstandig om je spel te repareren in Origin. Klik daarvoor in de spelbibliotheek met de rechter muisknop op de tegel van De Sims 4 en kies in het dropdown menu voor de optie repareren.

 

Veel succes met het testen van je modificaties.

CCP Champion Banner - Red.png


Let op:
ik ben een vrijwilliger - ik werk dus niet voor EA. / Klik op "Ik ook" - Als je hetzelfde probleem hebt
Geef XP – Voor nuttige opmerkingen (help anderen vooruit) en markeer de oplossing - Als een antwoord jou heeft geholpen.


Bericht 3 van 4 (237 Weergaven)

Re: waarom kan ik niks selecteren?

Community Manager (retired)
Hey @naomiboluijt,

Hebben de stappen geholpen?

- EA_Neil
Neil.png
Bericht 4 van 4 (229 Weergaven)
Beantwoorden
0 Kudos

Wil je nog meer Sims?

Check onze Sims-forums voor tutorials en allerlei andere Sim-dingetjes.

Meer weergeven

ea-help-promo-2

Houd je account veilig

We controleren of jij het bent door je een code te sturen voor je vertrouwde apparaten.

Meer over aanmeldingsverificatie op EA Help