Re: kan de map electronic arts niet vinden op mijn laptop

door didi91176
Beantwoorden

Oorspronkelijke bericht

Re: kan de map electronic arts niet vinden op mijn laptop

Champion

@didi91176  Goed om te weten. Ik ga nog eens overleggen met een paar andere helpers. Dat is ook internationaal dus het kan nu wel meer tijd in beslag nemen voordat je antwoord krijgt. Maar ik kom er zeker nog op terug.

Alvast bedankt voor je geduld.

CCP Champion Banner - Red.png


Let op:
ik ben een vrijwilliger - ik werk dus niet voor EA. / Klik op "Ik ook" - Als je hetzelfde probleem hebt
Geef XP – Voor nuttige opmerkingen (help anderen vooruit) en markeer de oplossing - Als een antwoord jou heeft geholpen.


Bericht 61 van 70 (375 Weergaven)
Beantwoorden
0 Kudos

Re: kan de map electronic arts niet vinden op mijn laptop

Community Manager (retired)
@didi91176,

Dat de codes van GameSync komen maakt in dit geval niet uit want het spel werkt verder wel maar lijkt na het afsluiten deze folder weg te halen. Ik blijf het vermoeden hebben dat dit via OneDrive ergens verplaatst wordt naar de cloud waardoor het spel de folder niet meer kan vinden.

- EA_Neil
Neil.png
Bericht 62 van 70 (370 Weergaven)
Beantwoorden
0 Kudos

Re: kan de map electronic arts niet vinden op mijn laptop

★ Apprentice
@Trismagistos ja ik wacht wel hoor er zit niks ander op Standard smile
Bericht 63 van 70 (369 Weergaven)

Re: kan de map electronic arts niet vinden op mijn laptop

★ Apprentice
@EA_Neil one drive sta ik niet aangemeld dus kan na de laaste herinstalatie niet naar toe gegaan zijn
Bericht 64 van 70 (362 Weergaven)

Re: kan de map electronic arts niet vinden op mijn laptop

★★★★★ Expert


       Hey @didi91176,
      
       Dus die slaat verder wel prima op en kan geladen worden erna? Gebeurt hetzelfde met De Sims 4 als je op een ander Windows profiel met Admin rechten speelt?
      
       - EA_Neil
      
07-07-2021 10:36 AM
      
       @didi91176   schreef:
       @EA_Neil sorry ik weet niet hoe ik een ander Windows account met admin moet aanmaken
      
07-07-2021 10:59 AM
      
Dit is je al eerder aangegeven, @didi91176.
      Kijk je wel op de juiste locaties, @ didi91176?

Standaardlocatie waar De Sims 4 je spelvoortgang en instellen in bewaard: C:\Users\Naam_Van_Gebruiker\Documents\Electronic Arts\De Sims 4\
Standaardlocatie waar de Origin cliënt de spellen in zal installeren: C:\Program Files (x86)\Origin Games\
Standaardlocatie waar de Origin cliënt in wordt geïnstalleerd: C:\Program Files (x86)\Origin\
Je dient deze locaties hebben toegevoegd aan de lijst met veilige locaties of programma's bij je beveiligingssoftware. Dit wordt de witte of groene lijst genoemd. Lees de (online) documentatie van je beveiligingssoftware of contact opnemen met hun ondersteuning. Die is daarvoor. Alle programma's met de naam Origin als Origin pictogram toevoegen aan deze lijst met veilige locaties of programma's bij je beveiligingssoftware. Mocht dit toch niet werken, zal je de beveiligingssoftware (tijdelijk) moeten uitschakelen. Wanneer dat helpt, zal je iets moeten wijzigen bij de instellingen van je beveiligingssoftware.
      
       Wij raden in het algemeen inderdaad niet aan een anti-virus volledig te verwijderen alhoewel het het wel waard kan zijn hem tijdelijk uit te schakelen om te kijken of dat helpt.
       Uiteraard is in dat geval het niet aan te raden andere dingen te doen totdat je hem weer aan zet.
      
       In dit geval voelt het meer als een OneDrive probleem inderdaad waarbij hij de map automatisch in de cloud zet. Houd ons op de hoogte @didi91176 ! Het kan het ook waard zijn te testen op een ander Windows profiel met admin rechten.

      - EA_Neil
07-07-2021 09:29 AM
      
Bij sommige beveiligingssoftware kan je niet uitschakelen of lijkt dit niet te werken. Deze beveiligingssoftware dien je volledig te verwijderen, om te kijken of het daarna wel mogelijk. @EA_Neil

Zou je De Sims 4 via Steam hebben gekocht, dan zal je die ook moeten toevoegen aan deze lijst met veilige locaties of programma's bij je beveiligingssoftware.
De standaardlocatie waar de Steam cliënt in wordt geïnstalleerd: C:\Program Files (x86)\Steam\
De standaardlocatie waar de Steam cliënt de spellen in zal installeren: C:\Program Files (x86)\Steam\SteamApps\Common\
Alle programma's met de naam Steam als het pictogram van Steam toevoegen aan deze lijst met veilige locaties of programma's bij je beveiligingssoftware.


Je zal alle overige, onnodige openstaande software moeten afsluiten, omdat deze de goede werking van zowel de Origin cliënt als de spellen van Origin kunnen verhinderen.
De eerdere aangegeven software zal je ook moeten afsluiten of toch maar eens verwijderen, om te zien, of zo toch je probleem wordt opgelost. Je hebt deze software vast ook niet nodig op dit moment.
Zo worden meer systeembronnen vrijgemaakt, die je hard nodig kan hebben, als bespaart op tijd die anders onnodig verloren gaat hiermee.
      Deel je deze computer nog met anderen, @didi91176? Mogelijk dat zij iets ermee hebben gedaan, waardoor je met deze problemen blijft zitten?


Wanneer De Sims 4 ontbreekt in je spelbibliotheek van de Origin cliënt, ben je met de verkeerde Origin / EA account aangemeld. Je dient met de juiste Origin / EA account te gaan aanmelden. Bij voorkeur en indien mogelijk, je volledige e-mail adres gebruiken voor het aanmelden. Met de functies Kopieën en Plakken dan jouw volledige e-mail adres overnemen en deze niet typen dus.
Ben je wel verbonden met het internet? Het gebruik van een bekabelde internetverbinding wordt aangeraden.
Heb je de Origin cliënt al eens opnieuw gestart?
Zijn alle filters in de spelbibliotheek van de Origin cliënt gewist? Mogelijk heb je hierdoor het ontbrekende product anders laten indelen.
Mogelijk heb je bepaalde software openstaan, die verhinderd dat de Origin cliënt wel juist kan werken.
Je helemaal afmelden bij de Origin cliënt en deze ook helemaal afsluiten. Wacht 5 minuten. Dan weer de Origin cliënt gaan starten. Ga je aanmelden met de juiste Origin / EA account.
Om de aanvullende inhoudt te kunnen gebruik, is hun basisspel vereist, die op dezelfde Origin / EA account dient geregistreerd zijn.
De cache van de Origin cliënt eens leegmaken.
Staan de ontbrekende producten vermeld in je Bestelgeschiedenis?
Heb je de laatste versie van de Origin cliënt gedownload en geïnstalleerd? Mogelijk zal je alle huidige versies van de Origin cliënt eerst moeten verwijderen. Wanneer de normale methode niet lukt, zal je de alternatieve methode moeten proberen. Dus ook de technische previews, die je beter kan vermijden.
Spellen van Origin en de Origin cliënt dien je lokaal te installeren. Hun gegevens dien je ook lokaal te bewaren en zullen bereikbaar zijn.


Wijjzig beide talen, zowel van de taal van Origin cliënt als De Sims 4.
Nadat de speltaal is gewijzd, dien je De Sims 4 via de Origin cliënt te gaan repareren.
Spelvoortgang dat is opgeslagen is in een andere taal, zal niet beschikbaar in de andere taal zijn.
      
      
      
  • Zorg dat je Windows schoon hebt opstart!
  • Een nieuwe, lokale Windows gebruikersaccount met Administrator rechten aanmaken. Je daarop aanmelden en dan zo nogmaals proberen. Als je vervolgens bij De Sims 4 een spel opslaat, is deze hierna ook te laden? Wordt de map genaamd Saves gemaakt en bevat deze ook inhoud, nadat je De Sims 4 helemaal hebt afgesloten?
  • Met een andere computer gaan testen of daarmee je wel bij De Sims 4 je spel kan opslaan en daarna kan laden. Is er een map genaamd Saves en bevat deze ook inhoud, nadat je De Sims 4 helemaal hebt afgesloten?
  • Zo wel, dan zal je de computer moeten lasten controleren of besmettingen, onjuiste instellingen en fouten in Windows. Deze zullen hersteld moeten worden. Anders, zal er een schone installatie Windows 10 moeten gebeuren.
  • Je computer langsbrengen bij een computer reparatie bedrijf, om hun er naar laten kijken, wanneer de computerfabrikant of verkooppunt je neit kunnen verder helpen.


Groetjes.


Bericht 65 van 70 (355 Weergaven)
Beantwoorden
0 Kudos

Re: kan de map electronic arts niet vinden op mijn laptop

Champion

@RealSimmor0  Al de zaken die je aanhaalt, zijn al aan de orde geweest. Het heeft weinig zin om dat nog eens te herhalen. 

CCP Champion Banner - Red.png


Let op:
ik ben een vrijwilliger - ik werk dus niet voor EA. / Klik op "Ik ook" - Als je hetzelfde probleem hebt
Geef XP – Voor nuttige opmerkingen (help anderen vooruit) en markeer de oplossing - Als een antwoord jou heeft geholpen.


Bericht 66 van 70 (348 Weergaven)
Beantwoorden
0 Kudos

Re: kan de map electronic arts niet vinden op mijn laptop

Champion

@didi91176 Ik heb nog even overleg gehad met een paar helpers en ik heb zelf ook nog eens naar de informatie gekeken die jij ons hebt gegeven in jouw antwoorden. 

Ik heb gezien dat je gebruik maakt van de virusscanner van Avast. Als je een premium versie hebt is dat voor mij zelfs eenvoudiger heb je een gratis versie dan ga ik er wel vanuit dat veel van de onderdelen hetzelfde zijn. Het kan zijn dat je aan aantal instellingen in je virusscanner erg streng hebt afgesteld. Ik heb voor het gemak ook een paar screenshots bijgevoegd:

 

1. Open de Avast gebruikersinterface. Die kan je openen door rechts te klikken op het icoontje dat je vindt naast de Windows startknop. 

2. Ga naar de optie bescherming en klik op het tandwieltje aan de rechterkant. Je komt dan in een menu met tabbladen.

3. Kies het tabblad algemeen en vervolgens de optie geblokkeerde en toegestane apps. Je komt dan terecht in een blad zoals je op het screenshot ziet: 

 

Schermafbeelding 2021-07-08 135446-1.png

 

4. Kijk of je in de lijst met toegestane app de Origin en De Sims 4 tegenkomt. Zo niet voeg die dan toe door op de knop + app toestaan te klikken. Je wordt dan vanzelf door een lijst met apps geleid en zorg ervoor dat je Origin en De Sims 4 toegang verleent.

 

Kijk daarna in het tabblad bescherming bij Ransomware schild of je hebt gekozen voor de slimme modus. Zo niet kies daar dan voor. Zie voorbeeld:

 

Schermafbeelding 2021-07-08 141745.png

 

Laat even weten of het Origin en De Sims 4 daarna wel lukt.om een map aan te maken op het adres: \Documents\Electronic Arts\De Sims 4. Als het goed is zou het daarna moeten lukken.

 

 

CCP Champion Banner - Red.png


Let op:
ik ben een vrijwilliger - ik werk dus niet voor EA. / Klik op "Ik ook" - Als je hetzelfde probleem hebt
Geef XP – Voor nuttige opmerkingen (help anderen vooruit) en markeer de oplossing - Als een antwoord jou heeft geholpen.


Bericht 67 van 70 (316 Weergaven)

Re: kan de map electronic arts niet vinden op mijn laptop

★ Apprentice
@Trismagistos ook dat is helaas niet gelukt Frown
Bericht 68 van 70 (300 Weergaven)

Re: kan de map electronic arts niet vinden op mijn laptop

[ Bewerkt ]
Champion

@didi91176 Ik had al gesteld dat ik zou blijven proberen als jij ook nog iets wilt proberen dan stel ik dat wel op prijs. Ik heb dit samen met een paar mensen besproken en ook zij vinden het de moeite waard om eens aan je voor te leggen.

 

1. Allereerst ga na het account beheer van windows. Je ziet dan jouw Windows account (vaak is dat ook gekoppeld aan een windows e-mailadres) daaronder zie je een optie om jezelf aan te melden met een lokaal account. Kies daarvoor en maak dan een lokaal account aan. Zorg dat je op dat account wel administrators rechten hebt.( @EA_Neil heeft je ook al iets dergelijks gevraagd. Misschien heb je dat account nog en anders zal je toch een nieuwe moeten aanmaken)

 

2. Log vervolgens in met dat lokale account en Start De Sims 4. Maak opnieuw een Sim aan en plaats deze in de wereld door een kavel te kopen. (Bijvoorbeeld Willow Creek). Sla vervolgens het spel op onder de naam van de Sim door gebruik te maken van de optie opslaan als zet het spel op pauze. Sluit het spel niet af!

 

3 Zoek op de C: drive naar de map: Documents\Electronic Arts\De Sims 4 of gebruik de zoekopdracht 'Sims 4' in de verkenner bij deze pc. 

 

4. Als je de map hebt gevonden zou je dan een screenshot willen maken van de inhoud? Als het even kan open de map Documents\Electronic Arts\De Sims 4\saves en kijk of je daar een bestand ziet met de naam: 'Slot_00000001.save' of vergelijkbaar. Maak er desnoods ook een screenshot van. 

 

5. Ga terug naar je spel en sluit het nu af door gebruik te maken van de optie opslaan en afsluiten. 

 

6. Zoek nu opnieuw naar de map:  Documents\Electronic Arts\De Sims 4 en kijk bij saves of er nog inhoud in zit.  

 

Als er inhoud in zit start De Sims opnieuw met Origin en kijk of er nu wel de optie bestaat om een spel te laden.

 

We hebben nog wel wat andere ideeën maar deze is verreweg de meest eenvoudige om te controleren of de bestanden niet op een andere plaats worden weggeschreven.

 

Laat even weten of het nu wel is gelukt. 😉

CCP Champion Banner - Red.png


Let op:
ik ben een vrijwilliger - ik werk dus niet voor EA. / Klik op "Ik ook" - Als je hetzelfde probleem hebt
Geef XP – Voor nuttige opmerkingen (help anderen vooruit) en markeer de oplossing - Als een antwoord jou heeft geholpen.


Bericht 69 van 70 (277 Weergaven)
Beantwoorden
0 Kudos

Re: kan de map electronic arts niet vinden op mijn laptop

★★★★★ Expert
Dat doe zelf ook, @Trismagistos.
Bericht 70 van 70 (271 Weergaven)
Beantwoorden
0 Kudos

Wil je nog meer Sims?

Check onze Sims-forums voor tutorials en allerlei andere Sim-dingetjes.

Meer weergeven

ea-help-promo-2

Houd je account veilig

We controleren of jij het bent door je een code te sturen voor je vertrouwde apparaten.

Meer over aanmeldingsverificatie op EA Help