Re: Origin pakt externe schijf niet

door itsjilliaaan
Beantwoorden

Oorspronkelijke bericht

Geaccepteerde oplossing

Origin pakt externe schijf niet

★★★ Novice

hi! Ik speel de sims alweer bijna een jaar via een externe harde schijf, en opeens moest ik van de week alles opnieuw downloaden. Ik had het gevoel dat hij mijn harde schijf map niet wilde pakken, want normaal doet hij het altijd. Ik heb de map waar de installatie opgaat terug naar basic gedaan, zodat ik deze map opnieuw kon kiezen. Origin wil mijn externe harde schijf niet lezen, ik heb al toegankelijk EN volledige toegangelijkheid verleend, maar als ik een nieuw schijf wil openen wilt hij deze schijf niet vinden (ook als ik op toon verborgen bestanden/mappen klik) ik kan dus niet mijn externe schijf meer kiezen als installatie lokatie, terwijl ik deze schijf hier speciaal voor heb gekocht. Mijn laptop zelf kan de schijf wel nog helemaal lezen, maar ik kan nu dus niet spelen. Please help?!

Bericht 1 van 16 (612 Weergaven)
Beantwoorden
0 Kudos

Geaccepteerde oplossing

Re: Origin pakt externe schijf niet

[ Bewerkt ]
Champion

@itsjilliaaan Heb je gecontroleerd of je de harde schijf op de juiste manier hebt geformatteerd? Soms worden externe harde schijven al in de fabriek geformatteerd en zijn ze eigenlijk alleen geschikt voor Windows systemen. Kies in het geval van jouw Mac voor het MS-DOS Fat32 of het ExFat formaat om de schijf geschikt te maken voor het MacOS besturingssysteem. 

Zorg er ook voor dat je de Harde schijf na installatie van Origin eigenlijk niet meer loskoppelt. Kijk ook of er op andere plaatsen nog onderdelen van Origin staan en maak geen gebruik van de opslag optimalisatie (iCloud) Origin moet De Sims 4 vanaf de harde schijf van een computer kunnen lezen en installeren. 

Let er bij de updates ook op dat deze op de juiste harde schijf worden geplaatst. Omdat de laatste patchupdate van De Sims 4 meerdere pakketten behandelde kan het zijn dat je al die pakketten toch opnieuw zult moeten downloaden op de externe harde schijf die je daarvoor wilt gebruiken. 

 

Laat even weten of dit helpt. Als je echt heel specialistische hulp wilt dan is er op het Engelstalige platform een pagina helemaal gewijd aan de problemen die je kan ondervinden met de Mac.The Sims 4 | Technical Issues – Mac | Forum | EA Answers HQ Als je hulp nodig hebt met de vertaling van onderdelen, laat het dan even weten.

 

Als je problemen blijft houden dan kan je ook eens kijken op de pagina van een van de Hero's van het forum. Bluebellflora. Zij heeft heel veel kennis op het gebied van De Sims en Mac.  BluebellFlora – For Mac users playing Sims 3 and Sims 4 Er is aan de rechterkant op die pagina ook de mogelijkheid om te kiezen voor een vertaaloptie.

 

Heel veel succes.

CCP Champion Banner - Red.png


Let op:
ik ben een vrijwilliger - ik werk dus niet voor EA. / Klik op "Ik ook" - Als je hetzelfde probleem hebt
Geef XP – Voor nuttige opmerkingen (help anderen vooruit) en markeer de oplossing - Als een antwoord jou heeft geholpen.


In thread bekijken

Bericht 7 van 16 (597 Weergaven)

Alle reacties

Re: Origin pakt externe schijf niet

★★★ Novice
Ik heb het ook met een andere HS geprobeerd maar deze pakt hij ook niet!
Bericht 2 van 16 (612 Weergaven)
Beantwoorden
0 Kudos

Re: Origin pakt externe schijf niet

★★★★★ Expert
De onderwerpen die te maken hebben met de technische problemen van Origin hebben een eigen forumtak hier: https://answers.ea.com/t5/Technische-problemen/bd-p/origin-nl


Wordt deze externe harde schijf wel herkend door Windows, @itsjilliaaan?
Controleer of deze juist is aangesloten. Wanneer de externe harde schijf over een eigen voeding beschikt, zal er ook een stopcontact nodig zijn. Is er een aan/uit toets, om het apparaat in / uit te schakelen?
Probeer de externe harde schijf te verwijderen en opnieuw aansluiten.
Een andere aansluiting gebruiken op je computer.
Mogelijk zal je de kabels van deze externe harde schijf vervangen.
Worden de stuurprogramma's hiervoor geïnstalleerd? Mogelijk heeft de fabrikant deze op hun website staan.
Controleer of je locatie nog bestaat en bereikbaar is.
Laat deze externe harde schijf controleren op fouten, die herstel zullen dienen worden. Het is mogelijk dat deze externe harde schijf beschadigd is en deze zal je moeten vervangen. Probeer eerst nog een reservekopie te maken van diens inhoud, om deze overzetten op de nieuwe gekochte (externe) harde schijf.
De stuurprogramma's van je computer bijwerken als de nog beschikbare updates voor Windows gaan downloaden en installeren.
Mogelijk heb je nog een bepaalde instelling verkeerd staan.
Sommige apparaten zullen zich uitschakelen, wanneer er na een bepaalde tijd geen gebruik meer van hun wordt gemaakt.
Alle overige en onnodige openstaande software helemaal afsluiten, want het is mogelijk dat deze de juiste werking hiervan verhinderen.
Test deze externe harde schijf op een andere computer.
Mogelijk heb je een ander apparaat aangesloten dat verhindert. Je zal alle andere overige apparaten uitschakelen en losmaken, om te kijken of dat het probleem verhelpt.

Standaardlocatie waar de spellen van Origin geïnstalleerd worden, zou "C:\Program Files (x86)\Origin Games\" moeten zijn.
Makkelijkste is om de standaardlocatie te wijzigen voordat je een spel gaat downloaden en installeren.
Bekijk dit helpartikel, als je dit later doet: https://help.ea.com/nl/help/origin/origin/backing-up-and-restoring-your-origin-games/
Hierna de cache van de Origin cliënt leegmaken, de spellen via de Origin cliënt gaan repareren en opnieuw de nieuwe standaardlocaties instellen.

Rekening mee houden, dat een externe harde schijf langzamer is en altijd dient aangesloten zijn, om toegang te hebben tot de hierop opgeslagen gegevens.

Groetjes.
Bericht 3 van 16 (606 Weergaven)
Beantwoorden
0 Kudos

Re: Origin pakt externe schijf niet

Champion

Zou je iets meer gegevens van jouw systeem hier met ons willen delen @itsjilliaaan ? Er zijn namelijk verschillende oplossingen voor verschillende besturingssystemen. Ik heb het vermoeden dat het je speelt met een MacOS maar zou dat graag van jou willen vernemen. Vermeld dan ook gelijk welke specificaties jouw systeem heeft. Als je speelt met Windows op console laat het dan ook even weten.

Hoe meer informatie jij verstrekt hoe beter we je kunnen helpen met het oplossen van jouw probleem. Alvast bedankt. 

 

Hartelijke groet.

CCP Champion Banner - Red.png


Let op:
ik ben een vrijwilliger - ik werk dus niet voor EA. / Klik op "Ik ook" - Als je hetzelfde probleem hebt
Geef XP – Voor nuttige opmerkingen (help anderen vooruit) en markeer de oplossing - Als een antwoord jou heeft geholpen.


Bericht 4 van 16 (604 Weergaven)
Beantwoorden
0 Kudos
Highlighted

Re: Origin pakt externe schijf niet

[ Bewerkt ]
★★★ Novice

Het is idd mac OS catalina 10.15.7. Ik heb meerderen sleuven geprobeerd, origin verwijderd en opnieuw installeren geprobeerd, andere harde schijven geprobeerd en hij pakt ze allemaal niet. Origin moest updaten en daarna wilde hij meteen al mijn sims opnieuw downloaden, dus ik probeerde de schijf opnieuw te kiezen, maar origin wilt geen enkel van mijn schijven vertonen, 2 dagen ervoor deed hij het wel nog gewoon, het is ook een redelijk nieuwe harde schijf ( samsung T5) die ik speciaal hiervoor had aangeschaft. Hopelijk heb je zo voldoende informatie, thanks!

Bericht 5 van 16 (599 Weergaven)
Beantwoorden
0 Kudos

Re: Origin pakt externe schijf niet

★★★★★ Expert
Waarschijnlijk dien je te controleren of deze externe harde schijf wel herkend wordt door je besturingssysteem en zal je de instellingen hiervoor aanpassen, @itsjilliaaan.
Het kan voorkomen als de naam niet bestaat of onjuist is opgegeven. De externe harde schijf een andere naam geven.
De Origin cliënt opnieuw starten.
Nogmaals de externe harde schijf formatteren in de juiste indeling. Verplaats eerst alle gegevens, omdat deze anders verloren gaan.

Handmatig de rechten en toestemmingen toevoegen.
Klik op het logo in de linkerbovenhoek en op de systeemeigenschappen klikken.
Vervolgens onder beveiliging, zal je onder de algemene instellingen voor de vertrouwde software, een bericht zien staan dat de Origin cliënt is geblokkeerd.
Dan klik op het slot en je de gegevens van je gebruikersaccount invullen. Je zou de Origin cliënt weer moeten openen.

Cache van de Origin cliënt leegmaken: https://help.ea.com/nl-nl/help/faq/clear-cache-to-fix-problems-with-your-games/
Is de externe harde schijf wel juist aangesloten? Probeer eens een andere poort. Anders kabels gebruiken. Heeft deze externe harde schijf een eigen voeding of aan/uit schakelaar?
Tevens je platform helemaal bijwerken.
Controleer of de locatie wel bestaat en bereikbaar is voor Origin.
Mogelijk wordt de externe harde schijf toch niet ondersteund door je besturingssysteem.
Zou de externe harde schijf niet werken, eens een ander platform gebruiken om deze te testen, contact opnemen met de winkel of fabrikant, om te kijken wat zij voor je kunnen betekenen.


Indien de Origin cliënt deze externe harde schijf niet herkennen, dan zal je deze opnieuw moeten installeren.
De Origin cliënt handmatig verwijderen, zie: https://help.ea.com/nl-nl/help/origin/origin/manually-uninstalling-origin/ Als de ene weg neit lukt probeer de andere
Hulpprogramma downloaden en gebruiken: https://help.ea.com/nl-nl/help/origin/origin/how-to-reset-origin-on-mac
De Origin cliënt opnieuw downloaden en installeren: https://www.origin.com/nld/nl-nl/store/download

Nieuw gebruikersaccount met Administrator rechten maken. Je daarop aanmelden en probeer het nogmaals.


De stappen proberen die op Engelstalige forumgedeelte staan: https://answers.ea.com/t5/Technical-Issues-Mac/Can-t-find-External-Hard-Drive-in-Origin-MAC/td-p/868...

Groetjes.
Bericht 6 van 16 (594 Weergaven)
Beantwoorden
0 Kudos

Re: Origin pakt externe schijf niet

[ Bewerkt ]
Champion

@itsjilliaaan Heb je gecontroleerd of je de harde schijf op de juiste manier hebt geformatteerd? Soms worden externe harde schijven al in de fabriek geformatteerd en zijn ze eigenlijk alleen geschikt voor Windows systemen. Kies in het geval van jouw Mac voor het MS-DOS Fat32 of het ExFat formaat om de schijf geschikt te maken voor het MacOS besturingssysteem. 

Zorg er ook voor dat je de Harde schijf na installatie van Origin eigenlijk niet meer loskoppelt. Kijk ook of er op andere plaatsen nog onderdelen van Origin staan en maak geen gebruik van de opslag optimalisatie (iCloud) Origin moet De Sims 4 vanaf de harde schijf van een computer kunnen lezen en installeren. 

Let er bij de updates ook op dat deze op de juiste harde schijf worden geplaatst. Omdat de laatste patchupdate van De Sims 4 meerdere pakketten behandelde kan het zijn dat je al die pakketten toch opnieuw zult moeten downloaden op de externe harde schijf die je daarvoor wilt gebruiken. 

 

Laat even weten of dit helpt. Als je echt heel specialistische hulp wilt dan is er op het Engelstalige platform een pagina helemaal gewijd aan de problemen die je kan ondervinden met de Mac.The Sims 4 | Technical Issues – Mac | Forum | EA Answers HQ Als je hulp nodig hebt met de vertaling van onderdelen, laat het dan even weten.

 

Als je problemen blijft houden dan kan je ook eens kijken op de pagina van een van de Hero's van het forum. Bluebellflora. Zij heeft heel veel kennis op het gebied van De Sims en Mac.  BluebellFlora – For Mac users playing Sims 3 and Sims 4 Er is aan de rechterkant op die pagina ook de mogelijkheid om te kiezen voor een vertaaloptie.

 

Heel veel succes.

CCP Champion Banner - Red.png


Let op:
ik ben een vrijwilliger - ik werk dus niet voor EA. / Klik op "Ik ook" - Als je hetzelfde probleem hebt
Geef XP – Voor nuttige opmerkingen (help anderen vooruit) en markeer de oplossing - Als een antwoord jou heeft geholpen.


Bericht 7 van 16 (598 Weergaven)

Re: Origin pakt externe schijf niet

★★★ Novice

Hi! Ik heb het nu met drie verschillende externe schijven geprobeerd, en origin wilt ze allemaal niet lezen. Mijn laptop pakt ze wel allemaal (ook geprobeerd met verschillende scheuven) Ik heb de sims verwijderd zodat ik het opnieuw kon installeren, maar opnieuw wilt hij geen van mijn externe schijven lezen ( zie foto ). Het is echt meteen na de update gekomen van origin, daarvoor kon ik namelijk wel gewoon nog spelen. Opnieuw (of toch) downloaden/installeren zou geen probleem zijn, als ik het alsnog in de juiste map kon zetten, maar aangezien hij deze niet pakt, ook niet met opnieuw willen installeren, kom ik dus nergens. Ik weet ook niet wat ik zou in moeten typen als de locatie van mijn schijf, dus basically I'm screwed lol. Ik denk echt dat het ergens in origin zit, aangezien al mijn schijven het wel doen, en hij een/twee dagen voor de update het gewoon nog deed. 

 

 

Bericht 8 van 16 (586 Weergaven)
Beantwoorden
0 Kudos

Re: Origin pakt externe schijf niet

★★★ Novice

Ik heb het antwoord op het engelse forum gevonden, hij is nu aan het downloaden en installeren, fingers crossed!

Bericht 9 van 16 (581 Weergaven)

Re: Origin pakt externe schijf niet

★★★★★ Expert
Het is sterk dat door een update voor de Origin cliënt, je harde schijven niet meer herkend worden, @itsjilliaaan.
Zorg deze harde schijven wel worden ondersteund door je platform en ook worden herkend door het besturingssysteem zelf. Dit voorleggen bij de ondersteuning van hun fabrikanten.
Controleer of deze wel juist zijn aangesloten en in de juist indeling zijn geformatteerd. Zo nodig een andere aansluiting en kabels proberen.
Laat deze harde schijven controleren en de gevonden fouten dien je te herstellen.
Zorg ook dat je platform wel is bijgewerkt.
De Origin cliënt volledig verwijderen en opnieuw installeren. De Sims 4 opnieuw installeren zal weinig uitmaken.
Zijn deze harde schijven wel bereikbaar?Je zal handmatig de rechten en toestemmingen moeten toevoegen voor de programma's.
Heb je getest op een andere platform, om te kijken of het daarop wel lukt?
Bekijk nog eens de vermelde suggesties en stappen in de vermelde links.

Groetjes.
Bericht 10 van 16 (569 Weergaven)
Beantwoorden
0 Kudos

Wil je nog meer Sims?

Check onze Sims-forums voor tutorials en allerlei andere Sim-dingetjes.

Meer weergeven

ea-help-promo-2

Houd je account veilig

We controleren of jij het bent door je een code te sturen voor je vertrouwde apparaten.

Meer over aanmeldingsverificatie op EA Help