Als je gebruik maakt van aangepast materiaal!

door Trismagistos
Beantwoorden

Oorspronkelijke bericht

Als je gebruik maakt van aangepast materiaal!

[ Bewerkt ]
Champion

Waar moet je rekening mee houden als je De Sims 4 wilt spelen met aangepast materiaal!

 

Spelen met aangepaste materiaal kan De Sims 4 soms heel leuk of voor sommigen zelfs veel leuker maken. Jammer genoeg kan het ook heel vaak voor problemen zorgen! Die problemen kunnen ontstaan als er een nieuwe (patch)updates wordt uitgebracht of als er reparaties wordt uitgevoerd.

 

Deze updates worden heel vaak aangeboden vlak voordat De Sims 4 een nieuw pakket uitbrengt. Als je er voor hebt gekozen om de updates automatisch te installeren (dat doe je standaard in Origin)  dan schakelt de Sims net zo automatisch het gebruik van aangepast materiaal uit. Dit is vooral om je spel en jouw opgeslagen spelvoortgang te beschermen. Dus zelfs als je de vinkjes in het voorbeeld hebt aangezet, met het installeren van de update worden ze toch gewoon uitgezet.

Om er weer gebruik van te kunnen maken van je aangepaste materiaal, zal je dit bij overige in de spelopties weer opnieuw moeten aanvinken.

 

Aangepast materiaal aanvinken.png

 

Als je dan denkt: "Ik kan weer gewoon gebruik maken van mijn aangepaste inhoud!", kan je het behoorlijk mis hebben.  Dat is juist het moment waarop je heel voorzichtig moet zijn. 

 

Een belangrijk advies: 

Start altijd na een update altijd eerst met een totaal nieuwe spel.

Na iedere update of als je een nieuwe uitbreiding hebt aangeschaft kan het aangepast materiaal kapot zijn gegaan. Als je dan toch met je laatst gespeelde spel verder gaat, kunnen er de vreemdste dingen gebeuren!

 

Een kleine opsomming

  • Het Startmenu is grijs, soms ook groen en er ontbreken knoppen en laad mogelijkheden.
  • In CAS (Creëer een Sim) zien de kleren, haarstijlen en accessoires er vreemd uit en sommige Sims zitten vol met rood/zwart en rood/witte vlakken of vraagtekens.
  • In het spel (leven) zijn de opties voor het controleren van je Sims verdwenen. Soms zie je de Sims niet of hun attributen (telefoons, kalenders etc.) zijn onzichtbaar
  • In wereld beheren zie je geen werelden meer of je wordt door het spel telkens weer teruggestuurd naar wereld beheren en je ziet dus alleen de cirkels met daarin de werelden.

Voordat je weer verder gaat met je vertrouwde spel, Sims en huishoudens maar ook als je alleen maar speelt om te bouwen zal je eerst moeten controleren of je aangepaste materiaal nog goed werkt. De beste manier is om een bezoekje te brengen aan het Amerikaanse The Sims Forums waar na iedere update wordt bijgehouden welk aangepast materiaal kapot is gegaan en je dus voorlopig beter niet kunt gebruiken: In diezelfde lijst wordt ook bijgehouden op er updates voor het aangepaste materiaal worden aangeboden.   Als je op deze link klikt, heb je meestal de nieuwste lijst met gebroken mods

Er zijn op ook modificaties te vinden die testen welke cc en/of mod outdated of gebroken is.  Een beetje googelen kan daarbij zeker helpen. 

 

Verwijder dus de kapotte of gebroken custom content en (script)modificaties uit de map mods en haal daar waar nieuwe updates beschikbaar zijn die op bij de makers of een site waar er meer tegelijkertijd worden aangeboden.

 

Gelukkig hoef je dus niet gelijk al je modificaties te verwijderen

 

Er zijn heel goede testmethodes voor het vinden van gebroken custom content en/of modificaties. 

 

Het is wel verstandig om alle modificaties die je gebruikt even te verplaatsen naar een nieuwe map, bijvoorbeeld op je bureaublad met de naam: 'nog te testen modificaties'.
Om problemen te voorkomen kan je het beste het bestand 'localthumbcache.package' uit de map: \Documents\Electronic Arts\De Sims 4 verwijderen. In dat bestand zitten namelijk alle restanten van gebruikte cc en modificaties waar je nu blijkbaar nog last van hebt. Zodra je De Sims 4 opnieuw start, maakt het spel een nieuwe 'schone' versie van de localthumbcache.package aan.

 

Test ook je modificaties op een nieuw spel.

Na de test kan je dat spel altijd weer verwijderen of daarna gebruiken voor een nieuwe testronde bij een volgende patchupdate.

Je kunt ze natuurlijk één voor één testen. Maar dat kan nogal lang duren omdat je toch iedere keer je spel moet afsluiten de modificatie in de map mods moet stoppen en dan je De Sims 4 weer op dat nieuwe spel moet testen. Als je veel modificaties gebruikt dan kan je het beste de 50/50 methode gebruiken. Die is eigenlijk het snelst omdat je op die manier telkens de helft van je modificaties kunt testen. 

 

50/50 methode

Dat houdt in dat je eerst de helft van de modificaties terug plaats in de map : \Documents\Electronic Arts\De Sims 4\Mods. Test dit op een nieuw te starten spel en als alles het goed doet dan weet je dat deze modificaties goed en veilig zijn. Plaats die dan in een map op je bureaublad met 'bijvoorbeeld de naam 'veilige of goede modificaties'. Test daarna uit de map met de naam 'nog te testen modificaties' weer een deel. Als dan blijkt dat je spel hapert dan weet je dat de kapotte modificaties in die map zitten. Test daarvan weer de helft en zo verder totdat je alle slechte modificaties hebt verwijderd. Sla in de tussentijd je spel niet op maar verlaat het zonder op te slaan! Als je alles hebt getest, kan je de inhoud van de map met de naam 'veilige of goede modificaties' weer terug plaatsen.

Als je modificaties gebruikt moet je altijd rekening houden met een grote hoeveelheid problemen die je kan tegenkomen. Zorg ervoor dat je de modificaties net zoals je spel up to date houdt. Bezoek daarom regelmatig de pagina's van de makers en controleer of ze updates hebben. Vaak kan je je ook abonneren op de discord kanalen van de makers.

Na het testen van je modificaties

Aan het eind van het hele testproces is het verstandig om je spel te repareren in Origin. Klik daarvoor in de spelbibliotheek met de rechter muisknop op de tegel van De Sims 4 en kies in het dropdown menu voor de optie repareren. Je kunt tegenwoordig je spel ook repareren in de EA App. Klik daarvoor in de App op 'My Collection', daarna op de drie puntjes in de tegel van De Sims 4 en kies dan 'Repair'. Wacht tot het proces is afgerond. Afhankelijk van het aantal pakketten en de snelheid van je verbinding kan dat enkele minuten tot soms wel een uur of langer duren.

 

Controleer regelmatig of je de nieuwste versie van De Sims 4 hebt. De laatste update kwam uit op 17 januari: Update 17/01/2023 - Nieuw jaar, nieuwe verholpen problemen! - Answer HQ (ea.com)

Hier kan je dus controleren of je de nieuwste update hebt en wat er is veranderd, verbeterd en aangepast.

 

Als je meer informatie wilt over het officiële beleid van EA over ondersteuning van aangepast materiaal dan kan je hier meer lezen:  The Sims 4 - De Sims 4 - Mods en updates voor de game (ea.com)

 

Een nieuwe methode om je aangepast materiaal ‘up to date’ te houden


Sinds eind 2022 hebben Electronic Arts en Overwolf /Curseforge De Sims 4 toegevoegd aan de mogelijkheden voor makers en gebruikers van aangepast materiaal.


https://download.curseforge.com/#download-options

 

Overwolf

is het platform waar vooral ontwikkelaars die zelfgemaakt spelmateriaal willen gebruiken, inclusief modificaties/CC, apps en gameservers met anderen willen delen en hier ook een financiële vergoeding voor kunnen ontvangen. Dit platform ondersteunt al geruime tijd makers van modificaties, aangepast spel materiaal, skins etc. en dus nu ook een groot aantal makers van aangepast materiaal voor De Sims 4.

 

CurseForge

is de website en app waarmee modders hun spullen op één centrale plek kunnen uploaden en waar spelers zich kunnen abonneren op modificaties voor tal van spellen. Sinds begin december 2022 is dus ook De Sims 4 toegevoegd aan die mogelijkheid.

 

Er zijn twee delen: een website en een app

 

De Website
De website biedt goedgekeurde content van verschillende creators die je kunt downloaden en in je game kunt stoppen. Het is in feite een downloadplatform dat je gemakkelijk laat zien welke mods zijn bijgewerkt of om gewoon rond te bladeren en nieuwe dingen te vinden. De website controleert niet de mods die je in je spel hebt om erachter te komen of ze actueel zijn. Je moet dit nog steeds zelf doen, maar je kunt de website (jou) een bericht (laten) sturen wanneer iets is bijgewerkt.

 

De App
De app ondersteunt Sims 4 voor Windows sinds 6 december 2022. Mac-gebruikers moeten nog heel even wachten tot ergens in 2023 (zodra daar meer informatie over is, wordt dit bericht aangepast).
De app is een mod-manager. Je kunt de geïnstalleerde inhoud zien (inclusief de inhoud die je niet via de app hebt geïnstalleerd) en je kunt nieuwe installeren. Alleen de inhoud (mods en cc) die je via de app hebt gedownload, kan up-to-date worden gehouden.

 

Voorlopig is de website en de bijbehorende App zeer geschikt voor twee groepen gebruikers voor de laatste groep de doorgewinterde gebruikers biedt de app op dit moment niet veel nieuws.

 

De durfal:
Je wilt CurseForge grondig testen om eens te onderzoeken hoe het werkt en misschien wel om feedback te geven en de App beter te maken. Het is niet zo belangrijk als je spel daarna werkt.

 

De echte gebruiker van CurseForge:
Je gebruikt alleen Mods/CC die beschikbaar zijn via CurseForge en je downloadt niets van andere sites – zelfs niet van de galerij. Het maakt je niet uit hoe je mods-map eruit ziet, laat staan hoe het in je spel werkt omdat je voortdurend problemen had met mods en cc. Voor spelers die minder bekend zijn met het gebruik van aangepast materiaal of wat huiverig zijn om het te gebruiken, kan het gebruik van deze app/website een interessante opstap zijn die er voor zorgt dat je niet telkens met je spel, de updates en je mods in de knoei komt.

 

De doorgewinterde gebruiker:
Voor de doorgewinterde gebruiker van aangepast materiaal is Cursforge een leuke afwisseling maar absoluut geen verplichting. In veel gevallen blijven de bekende mod-makers hun materiaal ook aanbieden via de gebruikelijke kanalen. In sommige gevallen kan het gebruik van de App leiden tot het zoekraken van bekend mods en cc en dus zorgen voor een boel extra werk.

 

 


CCP Champion Banner - Red.png


Bericht 1 van 1 (1.437 Weergaven)

Wil je nog meer Sims?

Check onze Sims-forums voor tutorials en allerlei andere Sim-dingetjes.

Meer weergeven

ea-help-promo-2

Houd je account veilig

We controleren of jij het bent door je een code te sturen voor je vertrouwde apparaten.

Meer over aanmeldingsverificatie op EA Help