Help us improve Answers HQ! Take Survey No, Thanks

[NEEDS INPUT] [PS4] Plants get removed on building basement

by PartyBoyX9000
Reply

Original Post

Highlighted

[NEEDS INPUT] [PS4] Plants get removed on building basement

[ Edited ]
★ Novice

Product: The Sims 4
Platform:Sony Playstation 4
Which language are you playing the game in? English
How often does the bug occur? Every time (100%)
What is your current game version number? 1.24
What expansions, game packs, and stuff packs do you have installed? None
Steps: How can we find the bug ourselves? Enter build mode, create basement or second floor and create stairs.
What happens when the bug occurs? It happens whenever I'm in build mode creating a basement or multiple floors. In which case, all of my plants go into the build mode storage.
What do you expect to see? An update correcting the bug.
Have you installed any customization with the game, e.g. Custom Content or Mods? Never used.
Did this issue appear after a specific patch or change you made to your system? Neutral/Not Sure 

A bug occurs whenever I try to build a basement or multiple floors on the lot. It causes the game to remove 50% of my plants causing me to have to place them back in the location they were at.

 

 

EDIT by Crinrict: Added Tag to Title, Adjusted Title

Message 1 of 7 (193 Views)
Highlighted

Re: Bug causes 50%-75% of my plants to be removed and placed inside build mode!!

Hero
@PartyBoyX9000 Where do you have the plants placed ? Closed to the house or far away from the place you're building ? Are you using MoveObjects ?

Happy Gaming
Crin


Trennlinie


I don't work or have any association with EA. I give advice to the best of my knowledge and cannot be held responsible for any damage done to your computer/game.

Please only contact me via PM when asked to do so.


Important Threads


Message 2 of 7 (181 Views)
Highlighted

Re: Bug causes 50%-75% of my plants to be removed and placed inside build mode!!

★★ Apprentice
@PartyBoyX9000 Are your plants inside or outside?
Message 3 of 7 (160 Views)
Highlighted

Re: Bug causes 50%-75% of my plants to be removed and placed inside build mode!!

★ Novice
@crinrict My plants are located outside the house in the backyard just underneath the basement.
Message 4 of 7 (131 Views)
Highlighted

Re: Bug causes 50%-75% of my plants to be removed and placed inside build mode!!

★ Novice
@Cyclone_Sims Outside
Message 5 of 7 (129 Views)
Highlighted

Re: Bug causes 50%-75% of my plants to be removed and placed inside build mode!!

★ Pro
@PartyBoyX9000 Your plants are underneath the basement? You have a sub-basement?
Message 6 of 7 (104 Views)
Highlighted

Re: Bug causes 50%-75% of my plants to be removed and placed inside build mode!!

★ Novice
@Psychotps I meant above lol.
Message 7 of 7 (85 Views)