Help us improve Answers HQ! Take Survey No, Thanks

BF4 Visual/Audio Lag in Loading Screen & Occasional Disconnect

by F0xyGrandpaw
Reply

Original Post

Accepted Solution

BF4 Visual/Audio Lag in Loading Screen & Occasional Disconnect

★★ Novice

Over the past couple weeks I have been experiencing major issues trying to load into BF4 servers, also when new rounds start after I have joined said server. The audio and the loading screen icon begin to lag and the game takes at least 3-5 mins to load in. Half the time I don't successfully load in and receive the message 'You have lost connection to the session'.


I have tried numerous 'fixes' such as:


- Disabling both Steam and Origin Overlay

- Updating NVIDIA Drivers

- Uninstalling NVIDIA HD Audio

- Installing and running latest Punkbuster service

- Flushing DNS

- Restarting Router

- Running a Clean Boot on my PC

- Uninstalling, reinstalling, and verifying game files

- Disabling THX Spacial audio for computer as well as closing out of all Razer apps

- Starting through Battlelog

- Moving the game to an SSD from a hard drive


After so much headache this issue is genuinely frustrating and I would appreciate any help/feedback. I have attached my DxDiag for possible future reference.

Message 1 of 4 (1,110 Views)

Accepted Solution

Re: BF4 Visual/Audio Lag in Loading Screen & Occasional Disconnect

★★ Novice

EDIT: I FIXED THE ISSUE :D

 

After some digging on unrelated topics and threads I believe the issue has something to do with new 30 series cards, which I do own.

 

Deleting all files from " C:\ProgramData\NVIDIA Corporation\NV_Cache " then restarting computer worked!

 

 

View in thread

Message 2 of 4 (1,098 Views)

All Replies

Re: BF4 Visual/Audio Lag in Loading Screen & Occasional Disconnect

★★ Novice

EDIT: I FIXED THE ISSUE :D

 

After some digging on unrelated topics and threads I believe the issue has something to do with new 30 series cards, which I do own.

 

Deleting all files from " C:\ProgramData\NVIDIA Corporation\NV_Cache " then restarting computer worked!

 

 

Message 2 of 4 (1,099 Views)

Re: BF4 Visual/Audio Lag in Loading Screen & Occasional Disconnect

Community Manager
@F0xyGrandpaw thanks for the update and great catch! Standard smile

/Atic
Atic.png

---------------------------------------------------------------------------------------------------

* Tag me with @EA_Atic if you are responding to me. Thumbs up

* If you like the comments of other players please give them XP.  

* If someone has helped and solved your issue please accept it as a solution. Standard smile

---------------------------------------------------------------------------------------------------

Message 3 of 4 (1,064 Views)

Re: BF4 Visual/Audio Lag in Loading Screen & Occasional Disconnect

★★★ Newbie

I encountered this same problem in the middle of my session. I don't know what setting or program on my PC is causing this issue. As far as fixes go, I've tried everything above and the problem persists. I've searched for the NV_cache folder and cannot find it, is it something unique to 30 series cards? 

Message 4 of 4 (668 Views)