Dot.: Problem z utratą pakietów w Apex

autor: This_Kroquet
Odpowiedz

Pierwszy Wpis

Problem z utratą pakietów w Apex

★★★★★ Newbie

Witam,

Mam problem z grą Apex legends, średnio co 3 mecze niezależnie na jakim serwerze czy trybie, utrata pakietów wznosi się ponad 40%, kiedy mecz się kończy i próbuję wrócić do lobby to gra zawiesza się na ekranie powrotu. Po ponownym włączeniu gry ping, utrata pakietów wraca do normy. Gram w apex z kolegami i oni nie mają takich problemów, a podczas złego połączenia z serwerem, zarówno utrata pakietów na discordzie jest zerowa a ping niski. Grałem w parę gier wieloosobowych na waszej platformie (battlefront 2, battlefield 1) i w żadnej nie miałem takiego problemu.

Proszę o pomoc!

Wiadomość 1 z 2 (565 wyświetleń)
Odpowiedz
0 Kudo

Dot.: Problem z utratą pakietów w Apex

★ Guide
@Soulstealer_Ic0N Mam bardzo podobne problemy i nie chcę zakłądać kolejnego tematu więc dopowiem trochę moich błędów i frustrujących sytuacji.
Włączam grę odpalam ją na dajmy na to serwerze belgia 1 przy którym jest wyraźnie napisane że ping wynosi 40ms-70ms włączam gre idę na strzlnice się rozgrzać i wszystko git. Po ponownym uruchomieniu gry ping na "najlepszym" serwerze wynosi 170ms-270ms a po wejściu na strzelnice gdy stoję w miejscu 60 a gdy wykonam jaki kolwiek ruch potrafi skoczyć do 700 lub wyżej. Dodam również że w żadnej innej grze nie mam takich problemów. Przykłąd z wczoraj granie w apexa 1h było na tyle frustrujące że poszedłęm grać z kumplami w lola i tam stałe 40ms-60ms ani jednego chociażby krótkiego laga. Ostatnio grywam również w valoranta jak łątwo można się domyślić tam również można zapomnieć o tego typu problemach. Jedyny moemnt kiedy tak na prawdę można w miarę pograć ostatnimi czasy w apexa to od godziny 12 w nocy do 3 bo dłużej już nie dam rady ale co to za przyjemność zarywania nocy żeby móc pograć w grę...
Tak więc podsumowując, gra nie wiadomo dlaczego podbija ping bo raz jest 60ms i wszystko działą a po ponownym uruchomieniu nagle jest 200ms. CZasem proces działa w drugą stronę i wystarczy wyłączyć wszelkie procesy związane z apexem i ponownie go uruchomić i wszystko działa. Często pojawiają się takie problemy jak opisał wyżej mój przedmówca. Czyli grasz grę jedną dwie trzy czasem więcej i jest okej. Zaczynasz kolejną i jest tragedia ms jest tak niestały jak polska gospodarka w efekcie czego giniesz i niepotrzebnie się frustrujesz bo gdy odpalasz kolejny mecz gra znów działa poprawnie. Może i nie zawsze ale często tak jest.
Czy jest jakiś sposób na wyeliminowanie tego problemu chyba że leży on po stronie producenta i wydawcy to wówczas pytanie brzmi: Czy jest jakaś szansa na podjęcie króków przez twórców?
Za wszelkie literówki i błędy przepraszam i pozdrawiam.
Wiadomość 2 z 2 (557 wyświetleń)

ea-promo

Zabezpiecz swoje konto EA

Gdy będziesz ustawiać urządzenie jako zaufane, wyślemy Ci kod, by się upewnić się, że Ty to Ty.

Dowiedz się więcej o weryfikacji logowania

ea-help-promo-2

Masz problem z połączeniem z grą?

Jeśli nie możesz się połączyć z grą EA, wykonaj poniższe kroki, aby rozwiązać problemy.

Rozwiązywanie problemów z połączeniem