Dot.: Problem z pełnym ekranem w Apex.

autor: EA_Kuba
Odpowiedz

Pierwszy Wpis

Zaakceptowane rozwiązanie

Problem z pełnym ekranem w Apex.

[ Edytowane ]
★★ Novice

Witam

Mam taki problem. Pobrałem grę Apex, po jej odpaleniu gra otworzyła mi się w trybie okienkowym jak ustawiłem pełny ekran to nadal był w trybie okienkowym tylko jak zmieniam rozdzielczość to się zwiększa/zmniejsza. Nie mam dobrego komputera więc ustawiam rozdziałke 4:3. Alt + enter próbowałem.

Wiadomość 1 z 7 (1 311 wyświetleń)
Odpowiedz
0 Kudo

Zaakceptowane rozwiazanie

★★ Novice

Chodzi o to, że jak ustawiam tryb pełnoekranowy to nadal gra wyświetla się w oknie.

Zobacz w watku

Wiadomość 5 z 7 (1 248 wyświetleń)

Wszystkie odpowiedzi
Highlighted

Community Manager

Hej @JaziewTenKox 

Zazwyczaj wybranie natywnej rozdzielczości Twojego monitora w grze jest najlepszym rozwiązaniem. Możliwe, jeśli Twój komputer jest blisko minimalnych wymagań, że tryb pełno ekranowy będzie niedostępny. Daj nam znać jak gra zachowuje się po ustawieniu natywnej rozdzielczości monitora. 

Untitled.pngKuba.png
Wiadomość 2 z 7 (1 278 wyświetleń)
Odpowiedz
0 Kudo

★★ Novice

Jak ustawiam pełny ekran natywny to jest na cały ekran ale nadal w oknie, jest pasek na górze i mogę ruszać całym oknem.

Wiadomość 3 z 7 (1 275 wyświetleń)
Odpowiedz
0 Kudo

Community Manager

Dzięki za odpowiedź @JaziewTenKox Standard smile

Zgadza się, przy niskich parametrach komputera gra może się uruchamiać w oknie, zamiast w trybie pełnoekranowym. 

Untitled.pngKuba.png
Wiadomość 4 z 7 (1 257 wyświetleń)
Odpowiedz
0 Kudo

★★ Novice

Chodzi o to, że jak ustawiam tryb pełnoekranowy to nadal gra wyświetla się w oknie.

Wiadomość 5 z 7 (1 249 wyświetleń)

★ Guide
@EA_Kuba ciekawe bo zalecane paramtery komputera wg waszej strony to:YSTEM OPERACYJNY: Windows 7 (64-bitowy)
PROCESOR: Intel i5 3570K lub równoważny
RAM: 8 GB
KARTA GRAFICZNA: NVIDIA GeForce GTX 970 / AMD Radeon R9 290
RAM KARTY GRAFICZNEJ: 8GB
MIEJSCE NA DYSKU: co najmniej 22 GB

A ja mam
i5 9th gen
16gb ram
1660ti 6gb
i jakoś też uświadczam problemu z apexem w oknie
Problem polega na tym że niedość żę aplikacja włącza się w ten sposób to jeszcze nie można jej przełączyć na pełny ekran bo zwyczajnie nie reaguje. Muszę najpierw włączyć okno bez ramek a potem full ekram poza tym że i tak widać że opcja nie działa bo kolory powinny ulec zmianie a to się nie dzieje i dobrze wiem że pomimo włączonego pełnego ekranu kram na oknie bez ramek
Wiadomość 6 z 7 (1 236 wyświetleń)
Odpowiedz
0 Kudo

★ Guide
@JaziewTenKox Jeżeli używasz karty nvidii to wejdź w panel sterowania nvidii i w zakładce dostosuj "rozmiar i pozycję pulpitu" zaznacz opcję "brak skalowania"
daj znać czy pomogło
Wiadomość 7 z 7 (1 233 wyświetleń)

ea-promo

Zabezpiecz swoje konto EA

Gdy będziesz ustawiać urządzenie jako zaufane, wyślemy Ci kod, by się upewnić się, że Ty to Ty.

Dowiedz się więcej o weryfikacji logowania

ea-help-promo-2

Masz problem z połączeniem z grą?

Jeśli nie możesz się połączyć z grą EA, wykonaj poniższe kroki, aby rozwiązać problemy.

Rozwiązywanie problemów z połączeniem