lipiec
Po włączeniu gry na PS4 wszystkie skórki i postacie zdobyte zostały mi cofnięte. Dostałem za to część monet i skrzynek. Odznaki i wszystkie osiągniecia zostały przy postaciach tak samo jak odznaki za wbite karnety, co jest dowodem na to, że powinienem mieć skiny. Chciałbym odzyskać swoją zawartość ponieważ gram w tą grę od początku i nie chciałbym tracić wszystkich rzeczy przez jakiś błąd
Rozwiązane! Idź do rozwiązania.
lipiec
Hej @osnnogu Czy w ostatnim czasie dokonywałeś jakiś zmian na koncie EA lub PSN? Czy odłączyłeś może konto PSN od konta EA, lub zmieniałeś email lub login?
lipiec
Tak, odłączyłem konto PSN od konta EA, żeby podłączyć je do innego konta EA
lipiec
Odłączenie konta wiąże się z ryzykiem utraty postępów gry, dlatego przed wykonaniem tej operacji pojawia się stosowne ostrzeżenie wymagające potwierdzenia. Jest to opisane również w tym artykule na naszej stronie.
Kiedy usuniesz powiązanie między kontem platformy a kontem EA, będziesz mieć możliwość powiązania go z innym kontem EA, ale postępy w grach nie zostaną przeniesione.
Oznacza to, że na stałe stracisz dostęp do poniższych elementów:
Jeśli odłączysz swoje konto platformy i połączysz je ponownie z pierwszym kontem EA, z którym było powiązane, po udanym zalogowaniu możliwe będzie odzyskanie wszystkich materiałów.
lipiec
I już nic nie da się z tym zrobić?
lipiec
Obawiam się, że nie @osnnogu. Przykro mi.
lipiec
Oznaczyłam odpowiedź @EA_Pulsar jako rozwiązanie.
Gdy będziesz ustawiać urządzenie jako zaufane, wyślemy Ci kod, by się upewnić się, że Ty to Ty.
Dowiedz się więcej o weryfikacji logowaniaJeśli nie możesz się połączyć z grą EA, wykonaj poniższe kroki, aby rozwiązać problemy.
Rozwiązywanie problemów z połączeniem