Dot.: Apex się zawiesza

autor: EA_Kuba
Odpowiedz

Pierwszy Wpis

Apex się zawiesza

★★★ Novice

Mam pytanie czy ktoś miał taki przypadek Apex zaczął się zawieszać w trakcie rozgrywki staje się to po ok 10 minutach gry niemalże z zegarkiem w ręku mogę odliczać czas. Jeśli ginę na początku rozgrywki to mogę rozegrać i 10-20 gier a jak jestem już w pierwszej piątce to napewno się zawiesi. Po restarcie jeśli rozgrywka nadal trwa mogę to wrzucić. Jakieś rady?

Wiadomość 1 z 10 (438 wyświetleń)
Odpowiedz
0 Kudo

Re: Apex się zawiesza

@SwegMiko Witam od kiedy jest ten problem? Warto wyczyścić pamięć podręczną, zainstalować nowe sterowniki, zaktualizować Windowsa. Jeśli twoja karta graficzna obsługuje DX12 trzeba włączyć DX12 w samej grze poprzez wpisanie komendy na Steam lub EA Desktop.

CCP Hero Banner

Wiadomość 2 z 10 (429 wyświetleń)

★★★ Novice

cześć,

zapomniałem dodać XBOX ONE S zawiesza się od połowy 17 sezonu wcześniej jeżeli to sporadycznie

Wiadomość 3 z 10 (418 wyświetleń)
Odpowiedz
0 Kudo

@SwegMiko Spróbuj wyczyścić pamięć podręczną Xbox. To jedyna opcja. Daj znać czy działa 🙂

https://help.ea.com/pl/help/faq/clear-cache-to-fix-problems-with-your-games/#xbox

CCP Hero Banner

Wiadomość 4 z 10 (409 wyświetleń)

[ Edytowane ]
★★★ Novice

@Chytrookiniestety nic się nie zmienia, sprawdziłem na innej grze Battlefield V działa bez problemu

Wiadomość 5 z 10 (402 wyświetleń)
Odpowiedz
0 Kudo

@SwegMiko Sprawdź rozwiązania z wątku poniżej. Któryś z kroków będzie pomocny, konsola to nie PC więc jest mniej rozwiązań problemu 😉.

https://help.ea.com/pl/help/apex-legends/apex-legends/apex-legends-crashing-freezing/

CCP Hero Banner

Wiadomość 6 z 10 (391 wyświetleń)

★★★ Novice
@SwegMiko myślałem że to karta graficzna xbox nie wyrabia lub wywala mnie jak się dużo dzieje w rozgrywce ale nie mogę stać w rogu mapy mija 10 min i do widzenia
Wiadomość 7 z 10 (390 wyświetleń)
Odpowiedz
0 Kudo

★★★ Novice
@SwegMiko właśnie pobiłem rekord !!!! w ciągu jednej rozgrywki wywaliło mnie 3 razy do menu start. Ja wiem że tekstury, wygląd jest ważny ale może ktoś na poważnie zajmie się jakością !!!!!
Wiadomość 8 z 10 (386 wyświetleń)
Odpowiedz
0 Kudo

★★★ Novice

cześć,

czyli mam rozumieć że jeżeli nie ma rozwiązania w linkach i instrukcjach EA to znaczy że problemu nie da się rozwiązać?

Wiadomość 9 z 10 (315 wyświetleń)
Odpowiedz
0 Kudo

Community Manager

Hej @SwegMiko 

Jeśli gra zainstalowana jest na zewnętrznym dysku podłączonym do konsoli, sprawdź proszę czy problem będzie pojawiał się kiedy będzie zainstalowana na wewnętrznym (i odwrotnie). 

Ponadto, utwórz dla testu nowe konto Microsoft oraz nowe konto EA i sprawdź czy problem będzie pojawiał się również na nim. 

Wiadomość 10 z 10 (300 wyświetleń)

ea-promo

Zabezpiecz swoje konto EA

Gdy będziesz ustawiać urządzenie jako zaufane, wyślemy Ci kod, by się upewnić się, że Ty to Ty.

Dowiedz się więcej o weryfikacji logowania

ea-help-promo-2

Masz problem z połączeniem z grą?

Jeśli nie możesz się połączyć z grą EA, wykonaj poniższe kroki, aby rozwiązać problemy.

Rozwiązywanie problemów z połączeniem