APEX gra się losowo wyłącza i wraca do pulpitu tzw. CTD - bad_module_info

autor: KapkannPL
Odpowiedz

Pierwszy Wpis

Dot.: APEX wywala do pulpitu

★★ Novice
Ciekawe kiedy EA ma zamiar to naprawić ....
Wiadomość 11 z 95 (6 316 wyświetleń)
Odpowiedz
0 Kudo

★★★★ Novice
Zainstalowałem najnowsze sterowniki od AMD dla R9 280X, które ponoć mają wsparcie dla Apex Legends. Niestety nie dało to żadnych rezultatów, po załączeniu gry często nawet od razu po wykonaniu skoku gra się zacina i wyłącza. Jeszcze raz powtórzę, że najnowsze sterowniki od AMD nie naprawiły problemu.
Wiadomość 12 z 95 (6 280 wyświetleń)

★★★★ Novice
Potestowałem ustawienia graficzne. Okazało się, że na najniższych ustawieniach grę wywala mi od razu po wylądowaniu, lub minutę po tym. Jednak po ustawieniu wyższych ustawień graficznych udało mi się zagrać długą grę bez wywalenia. Będę testować dalej i dam jeszcze znać. Póki co ustawienie średnich/wyższych ustawień wydaje się pozytywnie wpłynąć na ten problem. Gram na R9 280X i najnowszych sterownikach od AMD.
Wiadomość 13 z 95 (6 260 wyświetleń)

★★★★ Novice
Okej, potestowałem te wyższe ustawienia graficzne przez następne długie rozgrywki i wszystko wskazuje na to, że problem wtedy nie występuje. Nie wiem jaka dokładnie opcja ustawiona na ,,niskie", lub ,,wyłączone" powoduje ten problem. Ustawienia mam teraz na średnio-wysokich oraz włączone wszystkie efekty, a strumieniowanie tekstur odpowiednie dla pamięci vRam w mojej karcie graficznej. Jeżeli wywala wam grę, zróbcie to samo co ja, a jeśli walczycie o każdą klatkę na sekundę to będziecie musieli pobawić się trochę dłużej, żeby wyłapać, która opcja graficzna odpowiada za ten błąd.
Wiadomość 14 z 95 (6 233 wyświetleń)

★★★★ Novice
To znowu ja, po wielu rozegranych grach błąd się powtórzył na tych wyższych ustawieniach. Wygląda na to, że zwiększenie grafiki nie eliminuje problemu całkowicie, ale z pewnością zmniejsza częstotliwość jego występowania.
Wiadomość 15 z 95 (6 182 wyświetleń)
Odpowiedz
0 Kudo

[ Edytowane ]

@vichaister 

Będzie trzeba poczekać aż Nvidia wyda poprawkę sterowników bo coś z nimi nie tak, i Studio gry które też widząc tak duży problem pewnie już sprawdzają co jest powodem.

Nie wiem natomiast czy ze sterownikami od AMD też jest problem czy nie. W każdym bądz razie musimy czekać aż to naprawią.

CCP Hero Banner - Blue.png

Wiadomość 16 z 95 (6 162 wyświetleń)

Problemy z Apex Legends

[ Edytowane ]
★ Novice

Witam, chciałbym poprosić o pomoc w sprawie błędu podczas rozgrywki w Apex Legends. Otóż podzczas gry często zdarza się tak, że ekran się zacina a po chwili wyłącza mi się gra i wracam do pulpitu chociaż gram na najniższych ustawieniach graficznych a mój procesor to intel core i5-7500 i 8gb ram-u. Błagam o radę co bym mógł w tej sprawie zrobić.

Wiadomość 17 z 95 (6 148 wyświetleń)
Odpowiedz
0 Kudo

Dot.: Problemy z Apex Legends

★★★★★ Expert

Witaj @27MFN27 

Prześlij tutaj raport DXDiag

- Kliknij na Start i na uruchom
- Wpisz DXDIAG i naciśnij Enter
- Zaczekaj aż się załaduje do końca
- Kliknij w "Zapisz wszystkie informacje" pod spodem i miejsce docelowe gdzie ma być zapisany.
- Prześlij ten plik tutaj w formie załącznika do postu.

Pozdrawiam Standard smile

Wiadomość 18 z 95 (6 125 wyświetleń)

[ Edytowane ]
★★★★ Novice

@27MFN27 

W moim przypadku pomaga ustawienie WYŻSZYCH ustawień graficznych. Nie eliminuje to jednak problemu całkowicie, a jedynie zmniejsza częstotliwość jego występowania.

Wiadomość 19 z 95 (6 120 wyświetleń)

★★ Novice

Witam

Mam podobny problem jak koledzy.

Wstawiam tutaj swój DXdiag.

Wiadomość 20 z 95 (6 080 wyświetleń)
Odpowiedz
0 Kudo

ea-promo

Zabezpiecz swoje konto EA

Gdy będziesz ustawiać urządzenie jako zaufane, wyślemy Ci kod, by się upewnić się, że Ty to Ty.

Dowiedz się więcej o weryfikacji logowania

ea-help-promo-2

Masz problem z połączeniem z grą?

Jeśli nie możesz się połączyć z grą EA, wykonaj poniższe kroki, aby rozwiązać problemy.

Rozwiązywanie problemów z połączeniem