lutego 2019
Wlaczylem v-synca w opcjach w grze i od kilku gier wszystko dziala dobrze, polecam wam przetestowac
lutego 2019 – ostatnio edytowany lutego 2019
Informacja
Studio obecnie bada problem wyłączania się losowo gry, który ze wstępnych raportów dotyka głównie użytkowników kart AMD Radeon (seria RX/R9 itp.) - błąd bad_module_info. Błąd ten występuje w różnych tytułach/aplikacjach i wskazuje na problem po stronie składowych systemu Windows 10. Jest kilka sugestii i kroków, które wymienił już @MattiuDefo w tym wpisie jak i w EN głównym wątku o tym problemie.
Z dodatkowych kroków, które jeszcze możecie sprawdzić po Waszej stronie:
1. Wyłączenie optymalizacji pełnoekranowej lub ustawienie kompatybilności na Windows 7 z opcją skalowania
lub
2. Ustawienie gry w Oknie bez ramek + Strumieniowanie tekstur + V-sync
3. Reset ustawień gry do domyślnych
4. Ustawienie trybu wysokiej wydajności Windows dla Waszej karty graficznej (Start > Settings > System > Display > Graphics settings)
5. Ustawienie pliku stronicowania - uwaga, robicie to na własną odpowiedzialność!
Jeśli posiadacie powyżej 8 GB Pamięci RAM, ustawcie poniższe wartości i zrestartujcie komputer!
Możecie również całkowicie wyłączyć plik stronicowania przy posiadanej pamięci RAM 8+, jak to zrobić poniżej:
6. Czysta instalacja sterowników karty graficznej
Upewnij się, że masz zainstalowane najnowsze sterowniki: AMD Crimson Radeon NVIDIA
Następnie pobierz najnowsze sterowniki i wykonaj tzw. czystą instalację:
7. Dodanie gry Apex Legends (r5apex.exe z katalogu gry) do panelu AMD Radeon Settings (zakładka Gaming) i ustawienie wszystkich opcji na "Use application settings" (gdzie możliwe)
Jak dodać:
"Use application settings" na wszystkie opcje (gdzie możliwe):
8. Ograniczenie liczby klatek do 60 (podobnie jak V-Sync) z użyciem komendy +fps_max 60
Prawy klik na Apex Legends w Origin > Właściwości > Zaawansowane i wpisujecie:
9. Ustawienie profilu Origin na "Niewidoczny" oraz wyłączenie powiadomień w Origin (Ustawienia aplikacji):
:ealight_bulk: Na chwilę obecną oznaczę ten wątek jako rozwiązanie dla lepszej widoczności. Jeśli otrzymamy jakieś nowe informację od studia lub obejścia, dopiszemy je do tego zbiorczego tematu.
lutego 2019
Widzę nie jestem sam. Problem pojawia się u mnie od samego początku. Próbowałem różne ustawienia graficzne, cały czas tak samo. Raz gram godzien i wyrzuca, a na drugi dzień gram i wyrzuca po 3/4 godzinach. Windows 10, GTX 1060 3GB, 8 GB Ram, I5 6400. Jeśli ktoś znajdzie rozwiązanie i będzie chciał się podzielić to chętnie skorzystam
lutego 2019
lutego 2019
Nie ma sensu na ten moment grać do póki nie będzie porządnego patcha to nie ma sensu grać wywala nawet przy rozpoczęciu gry lecisz i nagle crash i nie to nie wada słabego kompa wy niby wszystko wiedzący
lutego 2019
Ten sam wkurzający problem, czasami po prostu wywali do pulpitu w trakcie akcji, albo gra się przytnie na kilka sekund i dopiero wywali. Również zauważyłem, rzadko ale się zdarza, jakby moja postać była spowolniona o 100%, ruszam się wtedy w slow motion, gdzie reszta graczy chodzi normalnie.
Moj sprzęt :
Gtx 1060 6gb
I5 7600k 3,8
8gb ram
lutego 2019
Gra caly czas sie sypie, sprobowalem kazdy dostepny trick w internecie i nic nie pomoglo.
Prosze dajcie jakiegos fixa, bo nie mozna normalnie pograc ;/
lutego 2019
lutego 2019
Mi się zaczął zawieszać po wymianie karty graficznej z gtx 1050 ti na gtx 1660 ti.
Sterowniki czysta instalacja i czyszczenie poprzednich DDU
lutego 2019
No to sobie poczekasz bo to ea
Gdy będziesz ustawiać urządzenie jako zaufane, wyślemy Ci kod, by się upewnić się, że Ty to Ty.
Dowiedz się więcej o weryfikacji logowaniaJeśli nie możesz się połączyć z grą EA, wykonaj poniższe kroki, aby rozwiązać problemy.
Rozwiązywanie problemów z połączeniem