[INFO] FIFA 23 - Diepe Duik in Cross-Play

door EA_Leeuw
Beantwoorden

Oorspronkelijke bericht

Highlighted

[INFO] FIFA 23 - Diepe Duik in Cross-Play

[ Bewerkt ]
Community Manager

Hallo allemaal, wij zijn Delaney Leatherdale en Liam Caswell, twee producers die je dolgraag informatie geven over de opname van cross-play in EA SPORTS™ FIFA 23. Met cross-play kunnen spelers tegen en met vrienden en tegenstanders spelen op verschillende platformen van dezelfde generatie in allerlei online speltypes in FIFA 23.

 

Inhoud

  • Overzicht cross-play
  • FUT-transfermarkt
  • FUT-klassement
  • EA Social
  • EA Anticheat (EAAC)

OVERZICHT CROSS-PLAY

 

Na de cross-playtest in FIFA 22 voor Online vriendschappelijke wedstrijden en Online seizoenen breiden we de beschikbaarheid van cross-play uit naar meer speltypes voor FIFA 23 en verhogen we het aantal inbegrepen platformen. In FIFA 23 zal cross-play beschikbaar zijn voor spelers op dezelfde platformgeneratie. PlayStation®5, Xbox Series X|S, Stadia en pc-versie van FIFA 23 zijn cross-playcompatibel met elkaar, en de PlayStation®4- en Xbox One-versie van FIFA 23 zijn cross-playcompatibel met elkaar.

 

In FIFA 23 zal cross-play bij de release beschikbaar zijn in FUT Division Rivals (behalve Coöp), FUT Champions, FUT Ultimate Online Draft, FUT Online vriendschappelijke wedstrijden (behalve Coöp), FUT Speel tegen een vriend, Online vriendschappelijke wedstrijden, Online seizoenen (behalve Coöp-seizoenen) en het competitieve speltype Virtual Bundesliga dat beschikbaar is voor spelers in Duitsland. Cross-play is bij de release van FIFA 23 voor het eerst in eerste instantie ingeschakeld voor alle spelers, ervan uitgaande dat de platforminstellingen het mogelijk maken, en je kunt op elk moment ervoor kiezen om het uit te schakelen (daarover later meer in dit artikel).

 

We willen er zeker van zijn dat onze productinnovatie kwalitatief hoogwaardig is, en vanwege de technische complexiteit van het implementeren van cross-play, krijgen speltypes die spelers koppelen, zoals Profclubs, momenteel geen cross-play. We zien de feedback van de community en zullen alle mogelijke cross-play-updates, wijzigingen en aanpassingen delen op @EAFIFADirect zodra deze beschikbaar zijn.

 

Let op: de beschikbaarheid van cross-play kan mogelijk worden beïnvloed door platformspecifieke zaken als gepland of niet-gepland onderhoud, serverreleases, titelupdates, onverwachte downtime of matchmakingupdates.

 

f23-crossplay-pitchnotes-infographic

 

Met deze uitbreiding van cross-play zien we in FIFA 23 verschillende onderdelen van de FUT-transfermarkt samenkomen. Later in dit artikel hebben we hier meer informatie over.

 

Daarnaast plannen we ook een nieuwe sociale widget die we EA Social noemen. Met EA Social wordt de kloof tussen platformen gedicht voor cross-play. Hiermee kunnen spelers makkelijker spelers van hun eigen platform en andere platformen zoeken, toevoegen en tegen ze spelen.

 

Laten we eens dieper ingaan op cross-play.

 

FUT-TRANSFERMARKT

 

Met de toevoeging van FUT-cross-play voor FIFA 23 wordt de FUT-transfermarkt uitgebreid met cross-platformfunctionaliteit. De FUT-transfermarkt wordt nu gecombineerd binnen platformgroepen, met uitzondering van pc en Switch, die nog steeds hun eigen afzonderlijke Transfermarkt hebben.

 

Gedeelde FUT-transfermarktgroep

  • PlayStation 4
  • PlayStation®5
  • Xbox One
  • Xbox Series X|S
  • Stadia

Dit betekent dat bovenstaande platformen daadwerkelijk dezelfde FUT-transfermarkt delen. Als je bijvoorbeeld een item te koop zet op Stadia, kan een PlayStation®4-speler dit item zien en er interactie mee hebben.

 

Individuele FUT-transfermarkt

  • PC
    • Groep 1
  • Wisselen
    • Groep 2

Dit betekent dat bovenstaande platformen geen FUT-transfermarkt delen met een ander platform. Deze FUT-transfermarktupdate is van toepassing op alle spelers in FUT en is niet afhankelijk van of een speler wel of niet gekozen heeft voor cross-play.

 

FUT-KLASSEMENT


Door FUT-cross-play in FIFA 23 komen er een paar updates naar FUT-klassementen.

 

FUT Division Rivals-klassement
Met de implementatie van cross-play krijgt de Elite Top 200 ook een wereldwijd klassement. Je kunt dit klassement alleen bekijken als je cross-play hebt ingeschakeld, maar je kunt ook wisselen tussen het wereldwijde klassement en het klassement van hetzelfde platform (lokaal).

 

Wereldwijd Rivals-klassement

f23-crossplay-pitchnotes

 

Met Division Rivals zullen de spelers die ervoor hebben gekozen om cross-play uit te schakelen, het Elite Top 200-klassement in dezelfde platformweergave zien zoals het werd weergegeven in FIFA 22.

 

Lokaal Rivals-klassement

f23-crossplay-pitchnotes

 

Let op: alle screenshots en video's in deze Van de dug-out dienen slechts ter informatie en zijn genomen van een versie van FIFA 23 die in ontwikkeling is en nog kan veranderen.

 

Wereldwijd klassement (zichtbaar als cross-play is ingeschakeld)

  • PlayStation®4, Xbox One, PlayStation®5, Xbox Series X|S, Stadia en pc

Lokaal klassement
Groep 1:

  • PlayStation®4, PlayStation®5

Groep 2:

  • Xbox One, Xbox Series X|S

Groep 3:

  • Stadia

Groep 4:

  • PC (Origin/Steam/Epic)

Clubklassement

Dezelfde regels die zijn opgesteld voor het Division Rivals-klassement zijn ook van toepassing op het Club Value-klassement. De opsplitsing van de platformen is hetzelfde en spelers kunnen wisselen tussen de wereldwijde en lokale weergaven als ze cross-play hebben ingeschakeld.

f23-crossplay-pitchnotes-8-16x9

f23-crossplay-pitchnotes-9-16x9

 

Squad Battles-klassement
Het Squad Battles Top 200-klassement is verwijderd. Er is nu een enkele beloningsrang voor deze groep.

 

EA SOCIAL


De EA Social-widget is gemaakt zodat spelers kunnen zoeken, toevoegen en uitnodigingen kunnen verzenden en ontvangen via de platformen. Je kunt toegang tot EA Social krijgen door de knoppenaanwijzing op het scherm te volgen, rechtsonder in het hoofdmenu van FIFA 23. Het is ook in andere schermen in de game beschikbaar, zoals speltypemenu's en in het pauzemenu van online multiplayerwedstrijden. Laten we eens wat dieper op EA Social ingaan en de functies onder de loep nemen. Let erop: EA Social is nog steeds in ontwikkeling en de functionaliteit kan gaandeweg wijzigen of worden bijgewerkt.

 

Vriendentabblad
Op het vriendentabblad in EA Social worden alle vrienden weergegeven die een speler heeft toegevoegd via de vriendenlijst van hun lokale platform, en vrienden die zijn toegevoegd via EA Network. Hoewel de twee vriendenlijsten uniek zijn, worden beide weergegeven in de EA Social-vriendenlijst en kunnen beide omgaan met uitnodigingen in alle van toepassing zijnde speltypes in FIFA 23.

 

f23-crossplay-pitchnotes-1-16x9

 

Zoals je hierboven kunt zien, zijn er een aantal unieke identifactoren in de vriendenlijst. De meest opmerkelijke is een lijst met online en offline vrienden, platformindicatorpictogrammen en een cross-play-incompatibiliteitspictogram als spelers niet compatibel zijn om samen te spelen vanwege hun huidige cross-play-instellingen. De online en offline vriendenfunctionaliteit is vergelijkbaar met FIFA 22, met de uitzondering van het ordenen van vrienden. Lokale platformvrienden worden bovenaan je vriendenlijst weergegeven, met alle cross-platformvrienden erna voor zowel de online- als offline-onderdelen.

 

Bij offline lokale platformvrienden wordt hun platformnaam en het van toepassing zijnde platformindicatorpictogram weergegeven. Als de offline vriend iemand is die alleen is toegevoegd via EA Network, wordt het EA-account ID weergegeven met een pictogram met EA-thema.

 

Platformindicatorpictogrammen maken duidelijk op welk platform een speler in FIFA en EA Social speelt. Deze pictogrammen bestaan al in de cross-playtest van FIFA 22 en worden uitgebreid met meer platformen en extra speltypes die nu cross-play ondersteunen in FIFA 23. De pictogrammen zijn ook zichtbaar bij het openen en gebruiken van EA Social. Spelers kunnen bij gebruik van de widget zien wie momenteel op hetzelfde platform als zij spelen. Alle andere platformen worden weergegeven als een algemeen platformpictogram. Deze pictogrammen staan links naast een platformspelersnaam of EA-account ID.

 

Spelers kunnen ook extra informatie zien van anderen die ze als vriend hebben toegevoegd aan EA Social of hun lokale platformvriendenlijst door de speler te markeren en de informatie helemaal aan de rechterkant van de interface te bekijken. Onder deze informatie valt:

  • Online status (alleen EA-titels en alleen bij cross-platformvriend)
  • Lobbystatus (in FIFA)
  • Uitnodigingscompatibiliteit (als ze compatibele spelers zijn)
  • Toegang tot extra spelersacties
    • Geluid uitschakelen
    • Vriend verwijderen
    • Blokkeren
    • Melden

f23-crossplay-pitchnotes-12-16x9

 

Game-uitnodigingen - ontvangen en meldingen
Met EA Social kan een speler game-uitnodigingen van spelers op hetzelfde platform en cross-platformuitnodigingen ontvangen en verzenden. Alle uitnodigingen zijn dus op één centrale plek te vinden, zonder ergens anders heen te moeten.

 

f23-crossplay-pitchnotes-14-16x9

 

Als een uitnodiging vanaf hetzelfde platform is verzonden, ontvangen spelers de standaard platformspecifieke uitnodigingsmelding op hun scherm die kan worden geaccepteerd of afgewezen.

 

Op hetzelfde moment wordt een extra uitnodiging ook verzonden via EA Social. Op het scherm van EA Social verschijnt geen melding van de uitnodiging als deze is verzonden vanaf hetzelfde platform, maar spelers kunnen de uitnodiging vinden op het tabblad Game-uitnodigingen in EA Social. Een rode indicatorbadge wordt weergegeven op de EA Social-widget, die je rechtsonder in het scherm vindt. Aan de rode badge kunnen spelers zien dat ze een uitnodiging hebben ontvangen via EA Social en dat deze kan worden bekeken door de knoppenaanwijzing op het scherm te volgen.

 

Als er een cross-platform game-uitnodiging ontvangen is, kan de uitnodiging alleen in EA Social worden bekeken. Als je deze hebt ontvangen, wordt op het scherm van EA Social een melding weergegeven waarmee spelers de uitnodiging kunnen accepteren of weigeren. Meldingen van EA Social kunnen in de game worden weergegeven, en ook tijdens gameplay, maar je kunt er tijdens gameplay alleen interactie mee hebben via een specifieke knoppenpop-up, zodat het niet conflicteert met de wedstrijd die wordt gespeeld.

 

Spelers hebben de mogelijkheid om via de instellingen van de widget zelf te bepalen wanneer ze bepaalde meldingen zien. De drie beschikbare instellingen voor meldingen zijn:

  • De weergave van meldingen toestaan zodra ze binnenkomen.
  • Meldingen tijdens gameplay niet weergeven.
  • Nooit meldingen weergeven.

Game-uitnodigingen - verzenden
Het proces van game-uitnodigingen verzenden is ook bijgewerkt in FIFA 23. Met de introductie van EA Social worden alle bestaande uitnodigingsprocessen in de game vervangen voor beide speltypes met en zonder cross-playfunctionaliteit. Het meest opvallende is dat er twee uitnodigingsprocessen zijn die nu in de game verschijnen. Het eerste proces wordt de volledige EA Social-uitnodigingservaring genoemd en wordt toegepast in VOLTA FOOTBALL en Invalwedstrijden in Profclubs.

 

Het proces brengt het volledige EA Social-scherm naar voren waarin spelers door de volledige functionaliteit van EA Social kunnen lopen. Hiermee kunnen spelers nieuwe vrienden accepteren, zoeken en verzoeken, voordat ze een uitnodiging verzenden, allemaal vanuit hetzelfde scherm. Dit uitnodigingsproces geeft ook weer of het desbetreffende speltype cross-play game-uitnodigingen ondersteunt.

 

Het tweede uitnodigingsproces wordt de EA Social-vriendkeuze-uitnodiging genoemd. Dit proces zie je in de resterende speltypes die uitnodigingen ondersteunen.

 

f23-crossplay-pitchnotes-10-16x9

 

Zoals je hierboven kunt zien, is dit proces een verfijnde versie van de volledige EA Social-uitnodigingservaring. Je kunt alleen een uitnodiging selecteren en verzenden naar een geschikte speler in je vriendenlijst. Deze lijst is al automatisch gefilterd op niet-geschikte spelers, vanwege bijvoorbeeld:

  • Speltype ondersteunt geen cross-play.
  • Speler heeft geen FUT-club.
  • Speler heeft niet gekozen voor cross-play.

Vriendschapsverzoeken
Precies als bij game-uitnodigingen laat vriendschapsverzoeken verzoeken boven komen die door een andere speler via EA Social zijn verzonden. Zoals hierboven vermeld zijn platformspecifieke vriendenlijsten en EA Social uniek, maar worden beide weergegeven in het tabblad Vrienden. Als je een EA Social-vriendschapsverzoek hebt ontvangen, verschijnt er een melding op het scherm.

 

Met deze melding kan de ontvanger bij interactie het EA Social-vriendschapsverzoek accepteren of weigeren. Als je een verzoek hebt gemist of je niets gedaan hebt met de melding voor hij weer verdwenen was, verschijnt de rode indicator op de EA Social-widget. Als het verzoek geopend is, kun je dit vinden in het tabblad Vriendschapsverzoeken.

 

Zodra een verzoek via een van beide wegen is geaccepteerd, verschijnt de nieuwe EA-netwerkvriendschapskoppeling op je vriendenlijst met zijn of haar platformidentificatiepictogram, platformnaam en online/offline status.

 

Speler zoeken
Zoals eerder vermeld geeft EA Social automatisch alle bestaande platformvrienden weer op het tabblad Vrienden. Als je met mensen op andere platformen wilt spelen, moet je ze zoeken en toevoegen via EA Social.

 

f23-crossplay-pitchnotes-16-16x9-1

 

Spelers kunnen ook hun lokale platformvrienden zoeken via EA Social, met het doel die vrienden een EA-vriendschapskoppelingverzoek te sturen.

 

f23-crossplay-pitchnotes-3-16x9

 

Als je een vriend zoekt, is die zoekopdracht niet hoofdlettergevoelig, maar moet het wel precies overeenkomen om echt die speler te vinden. Als je een speler zoekt die "EASPORTSFIFA" heet, kun je die niet vinden als je alleen op "EASPORTSFIF" zoekt.

 

f23-crossplay-pitchnotes-7-16x9

 

Als je een zoekopdracht uitvoert, zie je alle resultaten op verschillende platformen en hun respectievelijke platformindicatorpictogrammen.

 

f23-crossplay-pitchnotes-11-16x9

 

Zodra je de persoon hebt gevonden die je zoekt, kun je hem een EA Social-vriendschapsverzoek sturen. Als dit geaccepteerd wordt, zien beide spelers de nieuwe vriend verschijnen in het tabblad Vrienden in EA Social.

 

Onlangs ontmoet
Deze tabbladfuncties zijn lijken erg op een vriendenlijst, omdat ze bijhouden met of tegen welke spelers je het meest recent hebt gespeeld in FIFA. Je kunt de 30 meest recente spelers bekijken waar je met of tegen hebt gespeeld, die momenteel niet in je EA Social-vriendenlijst staan.

 

f23-crossplay-pitchnotes-6-16x9

 

Als je een speler in de lijst markeert en selecteert, heb je de optie om deze speler een vriendschapsverzoek te sturen, te blokkeren, dempen of melden wegens een aanstootgevende naam.

 

Cross-play in-/uitschakelen
FIFA 23 maakt gebruik van dezelfde methode om voor cross-play te kiezen als FIFA 22. Als een speler FIFA 23 voor de eerste keer opstart, wordt cross-play automatisch ingeschakeld. Je kunt dit wijzigen door de melding op het scherm in- en uit te schakelen als je in het hoofdmenu komt na de eerste keer opstarten van de game. Let op: voor Xbox One- en Xbox Series X|S-spelers is de cross-playfunctionaliteit bij het voor het eerst opstarten alleen ingeschakeld als de instellingen van de console cross-play toestaan. Je kunt deze functie ook in- of uitschakelen in het online instellingenscherm dat je kunt vinden in FUT, VOLTA FOOTBALL en het hoofdmenu van FIFA.

 

 

Ten slotte wordt de speler via EA Social-instellingen geleid naar een proces om de functie in- of uit te schakelen als er interactie is geweest via EA Social.

 

Let op: spelers die ervoor kiezen cross-play uit te schakelen, moeten bij het matchmaken mogelijk langer naar een tegenstander zoeken, omdat ervoor kiezen om cross-play uit te schakelen ervoor zorgt dat de hoeveelheid tegenstanders die je kunt vinden kleiner wordt. Als je ervoor kiest om cross-play in te schakelen, zorgt dat ervoor dat matchmaking naar de grootste groep potentiële tegenstanders zoekt.

 

EA ANTICHEAT (EAAC)

 

Om een gezonde, positieve en leuke FIFA 23-ervaring te promoten, zeker als het op cross-play aankomt, introduceren we een extra anti-cheatmaatregel in de pc-versie. In de nabije toekomst hebben we meer informatie om te delen.

 

 

Iedereen bedankt voor het bekijken van deze Diepe duik in FIFA 23 cross-play. We duiken graag dieper in de wereld van cross-play en verheugen ons erop je met meer vrienden te zien spelen. Houd de Van de dug-outs in de gaten voor in de toekomst meer Diepe duik in FIFA 23-artikelen.

 

- Delaney Leatherdale, Liam Caswell, Goran Popovic en het EA SPORTS FIFA-team

 


 

FIFA 23 kan worden gepre-orderd voor PlayStation®5, Xbox Series X|S, PlayStation®4, Xbox One, pc en ...

 

Praat mee over alles wat met FIFA te maken heeft door ons leuk te vinden op Facebook, ons te volgen op onze officiële Twitter en Instagram, ons Twitter-kanaal van ontwikkelaars @EAFIFADirect, op de EA SPORTS FIFA Tracker en mee te doen op de officiële FIFA-forums. Schrijf je in voor e-mails over EA SPORTS FIFA en producten, nieuwtjes, evenementen en acties van EA...

EA_LeeuwAHQ
Bericht 1 van 1 (1.656 Weergaven)
0 Kudos

fifa-20-promo-splash

Kun je geen verbinding maken met je game?

Probeer eerst deze stappen als je problemen ondervindt bij het verbinden met een EA-game.

Oplossen verbindingsproblemen

fifa-20-promo-splash-2

Je FIFA-account beveiligen

Schakel aanmeldingsverificatie in voor toegang tot de FUT-webapp en de Companion-app en om je informatie te beveiligen.

Bekijk meer op EA Help