Ask. Answer. Be the Hero.
Reply
Keeper
xxsimschickxx
Posts: 2
Registered: ‎12-28-2012
Accepted Solution

The license limit for this product has been reached

[ Edited ]

I just recieved the windows 8 computer for christmas. I decided to put my sims games on my windows 8 laptop. I downloaded sims 3 base game first. made sure it worked and it did. so i downloaded the rest of the stuff packs and expansion packs onto my laptop. Now with all of them on my laptop this message pops up every time i want to play or download something onto my sims 3. It said "The license limit for this product has been reached." I don't know why it happens. Please help! What should I do to play sims 3 on my laptop. 

EA_Ursula
Posts: 13,091
XP: 1,689
Solutions: 2,822
Registered: ‎07-18-2012

Re: The license limit for this product has been reached

Hi xxsimschickxx,

 

The best way to go is to un-authorize the game on your old computer. This is how you do it:

 

  • Open The Sims 3 Launcher on the computer you wish to de-authorize.
  • Click on the 'Game Updates' button on the lower left-hand corner of the window.
  • Click on the 'De-authorize This Machine' button.

 

Image

 

  • You will be asked to confirm De-authorization, click 'OK'

You should get a message alerting you De-authorization was successful once the Launcher is finished de-authorizing your machine. Keep in mind De-authorization does not uninstall the game. If you decide you want to re-authorize your computer later, all you have to do is re-launch the game.

 

Note: De-authorization applies only to digitally downloaded copies of The Sims 3. The retail disk version of The Sims 3 requires the disk in the drive to launch and play the game, and does not use DRM with machine limitations.

 

Hope that helps!

Ursula

Keeper
xcxcourtz8xcx
Posts: 5
Registered: ‎08-19-2013

Re: The license limit for this product has been reached

I have the same problem however my laptop has just been wiped clean i am not using a new laptop, what do i do in this case
Keeper
jmath7825
Posts: 2
Registered: ‎05-25-2013

Re: The license limit for this product has been reached

EA your a bunch of Crooks what if your HD crashes ? like mine did you bunch of pirate nuts you only hurt your legit gamers if I but a product I own it It pisses me off when I can't play my games because I have to reinstall my windows or upgrade My hd fix the way you do business 

 

Keeper
jmath7825
Posts: 2
Registered: ‎05-25-2013

Re: The license limit for this product has been reached

I can't play two of my games because I can't  de athorize it as my old hd crashed are you gonna fix this probaly not **bleep**ty company

crinrict
Posts: 40,716
Topics: 132
XP: 3,459
Solutions: 3,655
Registered: ‎07-18-2012

Re: The license limit for this product has been reached

You can contact customer support and they will reset it for you

 

The AnswerHQ is about Users helping Users.

They can be found here: https://help.ea.com/contact-us/ask

Choose a category, a game and a platform for the contact options to show up.

If live chat is gray, change your country to US and make sure you're on US Business hours. It might also gray because they're very busy. Try later.

See this post if you have trouble with the site: http://sims3.crinrict.com/en/2012/10/how-to-contact-ea.html



Good Luck and Happy Simming
Crin



Please accept a solution if your issue is solved. XP is also appreciated
I don't work or have any association with EA
Questions belong in the forums. I don't answer questions via PM.
Help us helpers to help you

Bitte akzeptiere eine Lösung, wenn dein Problem gelöst ist und verteile XP an Beiträge, die du hilfreich findest.
Ich arbeite nicht für EA und habe sonst auch keinerlei Verbindung zu EA.
Keeper
ridergirl18
Posts: 2
Registered: ‎07-30-2013

Re: The license limit for this product has been reached

did you ever get this fixed i'm having the same issue

crinrict
Posts: 40,716
Topics: 132
XP: 3,459
Solutions: 3,655
Registered: ‎07-18-2012

Re: The license limit for this product has been reached

Did you try the two suggestions that were marked as solution ?



Good Luck and Happy Simming
Crin



Please accept a solution if your issue is solved. XP is also appreciated
I don't work or have any association with EA
Questions belong in the forums. I don't answer questions via PM.
Help us helpers to help you

Bitte akzeptiere eine Lösung, wenn dein Problem gelöst ist und verteile XP an Beiträge, die du hilfreich findest.
Ich arbeite nicht für EA und habe sonst auch keinerlei Verbindung zu EA.
Keeper
rogamy151
Posts: 2
Registered: ‎01-02-2014

Re: The license limit for this product has been reached

Is there a 1800 number or something to get it reset? Not finding that anywhere

rumbutter
Posts: 11,050
Topics: 10
XP: 749
Solutions: 793
Registered: ‎11-29-2012

Re: The license limit for this product has been reached

to contact CS

 

http://eahelp.ea.com/en/contact-us/new/

 

or

1. https://help.ea.com/contact-us  

2.Set your language to US at the bottom

 3.Describe your issue with a few words

 4.Select Product: The Sims 3

 5.Select Category: Billing/Purchasing or Account Management

 6.Select Platform: PC

 7.Click Find solution  

8.Scroll down and click I still need help

 9.Click Chat Now to chat with a Game Advisor

_____________________________________________________________
solutions are 50/50 they work for some and not others and vice versa
I don't work or have any association with EA
please remember your on a public forum never give out your codes emails or phone numbers