Help us improve Answer HQ! Take Survey No, Thanks
Ask. Answer. Be the Hero.
Showing results for 
Search instead for 
Do you mean 
Reply
crinrict
Posts: 47,666
Topics: 176
XP: 4,460
Solutions: 4,121
Registered: ‎07-18-2012

Re: The Sims 3 on Windows 8.

TS3.exe is the actual executable for the base game. I think ts3w.exe is just a wrapper to start whatever EP you installed last but I'm unsure.

 

Did you do DEP for both files ?



Good Luck and Happy Simming
Crin



Please accept a solution if your issue is solved. XP is also appreciated
I don't work or have any association with EA
Questions belong in the forums. I don't answer questions via PM.
Help us helpers to help you

Bitte akzeptiere eine Lösung, wenn dein Problem gelöst ist und verteile XP an Beiträge, die du hilfreich findest.
Ich arbeite nicht für EA und habe sonst auch keinerlei Verbindung zu EA.
Keeper
warse
Posts: 9
Registered: ‎11-05-2012

Re: The Sims 3 on Windows 8.

Yeah i got DEP turned off for both files.

 

 

I noticed that in Windows 8 x64 Conhost.exe is 64bit only and there is no 32bit version avaliable i guess this could have something to do with this problem.

crinrict
Posts: 47,666
Topics: 176
XP: 4,460
Solutions: 4,121
Registered: ‎07-18-2012

Re: The Sims 3 on Windows 8.

Mine is 32 bit so that might explain why it's working for me.

 

Why don't you contact customer support and see what they have to say about it.



Good Luck and Happy Simming
Crin



Please accept a solution if your issue is solved. XP is also appreciated
I don't work or have any association with EA
Questions belong in the forums. I don't answer questions via PM.
Help us helpers to help you

Bitte akzeptiere eine Lösung, wenn dein Problem gelöst ist und verteile XP an Beiträge, die du hilfreich findest.
Ich arbeite nicht für EA und habe sonst auch keinerlei Verbindung zu EA.
Keeper
dooderbud4628
Posts: 1
Registered: ‎11-08-2012

Re: The Sims 3 on Windows 8.

I am having the same problem, I contacted EA customer service and they said EA games are not supported on windows 8 yet but they are testing? I also tried it in compatiblitly mode. So is there anything I can do besides downgrading back to windows 7? Plus how do I even do that because it came installed on the computer when I bought it?? If anyone could help that would be AWESOME!!

crinrict
Posts: 47,666
Topics: 176
XP: 4,460
Solutions: 4,121
Registered: ‎07-18-2012

Re: The Sims 3 on Windows 8.

Could everyone that runs Windows 8 answer the questions in this post:

http://forum.thesims3.com/jforum/posts/list/607825.page

Maybe we can get to the bottom of this



Good Luck and Happy Simming
Crin



Please accept a solution if your issue is solved. XP is also appreciated
I don't work or have any association with EA
Questions belong in the forums. I don't answer questions via PM.
Help us helpers to help you

Bitte akzeptiere eine Lösung, wenn dein Problem gelöst ist und verteile XP an Beiträge, die du hilfreich findest.
Ich arbeite nicht für EA und habe sonst auch keinerlei Verbindung zu EA.
Keeper
vcielka
Posts: 1
Registered: ‎12-02-2012

Re: The Sims 3 on Windows 8.

I have a problem when I install the1.42 update. The original sims version is working, but the updated is not. It won't start and ask me to check the LOG files. I have windows 8, 64 bit version. Any thoughts how to fix this? I need update to play the expansions.

crinrict
Posts: 47,666
Topics: 176
XP: 4,460
Solutions: 4,121
Registered: ‎07-18-2012

Re: The Sims 3 on Windows 8.

This error: http://answers.ea.com/t5/The-Sims-3/FAQ-There-was-an-error-during-Startup/td-p/65390 ?



Good Luck and Happy Simming
Crin



Please accept a solution if your issue is solved. XP is also appreciated
I don't work or have any association with EA
Questions belong in the forums. I don't answer questions via PM.
Help us helpers to help you

Bitte akzeptiere eine Lösung, wenn dein Problem gelöst ist und verteile XP an Beiträge, die du hilfreich findest.
Ich arbeite nicht für EA und habe sonst auch keinerlei Verbindung zu EA.
Lookout
masterarrow4
Posts: 20
Registered: ‎11-25-2012

Re: The Sims 3 on Windows 8.

its not worth the effort, we have tryed everything, after we tryed EVERYTHING it never worked :smileysad: i wish i could play too

Keeper
stormspirited
Posts: 1
Registered: ‎01-02-2013

Re: The Sims 3 on Windows 8.

Im not sure what the deal is, got mine brand new from eb today and it doesnt even know the disk is in the drive.  Another of the joys of windows 8 I guess

Keeper
GouldsNL
Posts: 2
Registered: ‎01-02-2013

Re: The Sims 3 on Windows 8.

Do you have Virus software running when you start the game?

 

If you happen to have Bitdefender, there is part of the software you have to turn off.  I am not sure if the other virus software has the following settings.

 

There is a setting in Antivirus called "Active virus control".  This has to be turned off for Sims 3 to load after the launch screen.  It is located in the settinngs screen under antivirus.  This setting will also prevent you from installing any downloads when you are in the Launcher Menu.