Help us improve Answer HQ! Take Survey No, Thanks
Ask. Answer. Be the Hero.
Showing results for 
Search instead for 
Do you mean 
Reply
Keeper
emilystrange8703
Posts: 3
Registered: ‎02-15-2013

The Sims 3 change language

 I bought The Sims 3 on steam and installed it in Spanish since I'm from Mexico, played for a few days and everything was fine. Today I launch The game and tells me that there's a new patch, proceed to install it and after that, The language of The game changed to English! Now I can't play with The previous saved game that I had. How can I change The language back to Spanish?

 

crinrict
Posts: 47,207
Topics: 176
XP: 4,411
Solutions: 4,086
Registered: ‎07-18-2012

Re: The Sims 3 change language

They had this issue with the asian version in 1.47. Steam has their own patches that are offered through Steam. Did you check the Steam forum if other people have the same issue ?

 

---

 

What is your base game version right now ?

To find out, open your launcher and hover over the little base game icon in the lower left part of the launcher. It should say 1.48.

More Details can be found here: http://sims3.crinrict.com/en/2011/01/tutorial-how-to-find-your-game-version.html

For Macs: http://bluebellflora.com/ts3-on-a-mac/checking-which-patch-version-youre-running



Good Luck and Happy Simming
Crin



Please accept a solution if your issue is solved. XP is also appreciated
I don't work or have any association with EA
Questions belong in the forums. I don't answer questions via PM.
Help us helpers to help you

Bitte akzeptiere eine Lösung, wenn dein Problem gelöst ist und verteile XP an Beiträge, die du hilfreich findest.
Ich arbeite nicht für EA und habe sonst auch keinerlei Verbindung zu EA.
Keeper
emilystrange8703
Posts: 3
Registered: ‎02-15-2013

Re: The Sims 3 change language

1.48 is the version of my game and yes, it seems that Steam screwed up with this new patch. Thanks anyway!

roberta591
Posts: 2,311
Topics: 5
XP: 116
Solutions: 134
Registered: ‎02-14-2013

Re: The Sims 3 change language

You need to change a registry value. Open a cmd window. And run regedit. Find

 

(32 bit)

HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE

Sims

 

(64 bit)

HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE

Wow6432node

Sims

 

In the right panel there is Locale

 

double click Locale

 

change the Value data from en-US to es-ES

 

click ok

exit regedit

 

you may need to do this for all packs

 

--------------------------------------------------------------------------------

Sign by Danasoft - For Backgrounds and Layouts

Keeper
emilystrange8703
Posts: 3
Registered: ‎02-15-2013

Re: The Sims 3 change language

I already did this several times but when y launch the game it is still in English and my saved game doesn't appear. Don't know what I'm doing wrong here. :smileysad:

roberta591
Posts: 2,311
Topics: 5
XP: 116
Solutions: 134
Registered: ‎02-14-2013

Re: The Sims 3 change language

[ Edited ]

hmmm...   Did you click ok after you changed the data? Try rebooting the computer as that key may only be read on boot . If the reboot doesn't work check to see if the key is actually set. If you are not the administrator you may have to run regedit with administartor rights.

 

--------------------------------------------------------------------------------

Sign by Danasoft - For Backgrounds and Layouts

Keeper
flopperpopper
Posts: 1
Registered: ‎11-29-2013

Re: The Sims 3 change language

been searching for hours, your the first one to say to look under  the "Wow6432node" so thank you, thank you, thank you!

Keeper
Mariposamary1975
Posts: 1
Registered: ‎09-14-2014

Re: The Sims 3 change language

LOVE YOU!!! Thank you so much!!!