Help us improve Answer HQ! Take Survey No, Thanks
Ask. Answer. Be the Hero.
Showing results for 
Search instead for 
Do you mean 
Reply
Acolyte
NitroNinja23186
Posts: 1
Registered: ‎08-07-2012
Accepted Solution

The Lord of the Rings: The Battle for Middle-earth 2

[ Edited ]

I have two problems. One is that the game itself won't run, and the other is that when I tried to create an EA account, it said that my cd key has already been used or invalid. I know this is my cd key, it's on the back of the booklet. I tried reinstalling the game and it still won't run. It just gets stuck after I press play. Also they didn't have Lord of the Ring in the product so sorry if that's misleading.

jaesic
Posts: 139
Topics: 1
XP: 4
Solutions: 69
Registered: ‎07-30-2012

Re: The Rise of the Witch King won't run

Sorry Nitro, you've posted this in the wrong game's support section. This is for Lord of Ultima, which is a browser based RTS... and doesn't need a CD to install it.

Keeper
mdiamond0006
Posts: 2
Registered: ‎08-07-2012

Re: The Rise of the Witch King won't run

can you still help this issue instead of telling us the question is in the wrong spot?

Please advise

jaesic
Posts: 139
Topics: 1
XP: 4
Solutions: 69
Registered: ‎07-30-2012

Re: The Rise of the Witch King won't run

[ Edited ]

NitroNinja23186 wrote:

I have two problems. One is that the game itself won't run, and the other is that when I tried to create an EA account, it said that my cd key has already been used or invalid. I know this is my cd key, it's on the back of the booklet. I tried reinstalling the game and it still won't run. It just gets stuck after I press play. Also they didn't have Lord of the Ring in the product so sorry if that's misleading.


One possibility is that he is using a 0 instead of an O or vice versa... or misreading another character in the sequence. Another possibility is that he has purchased a used copy of the game with an already registered key.

 

 

But generally, no... the point of using a knowledge base is to tap the available knowledge of other players who are familiar with the game that you have questions about. I don't have any familiarity with the game in question, nor have I visited its usual forums or locations where its players might discuss common problems... so I don't know if the CD key issue is a common one or unique to this player. To take advantage of that info, you really need to post your questions in the right section so people with the proper background might be able to help you.

 

Alternately, you could try speaking to an EA support agent, which may be necessary for an issue like this anyway... as only customer support has the ability to look at accounts and tell whether a key has been properly registered or is flawed in some way. You can do this by going to: https://help.ea.com/contact-us and filling in: Lord of the Rings: Battle for Middle Earth 2  and then choosing Account/Registration ... that should get you access to an agent with the right access/info.

Keeper
101mrsg
Posts: 3
Registered: ‎08-19-2012

[The Lord of the Rings: The Battle for Middle-earth 2] Failure to Launch Game

[ Edited ]

The Battle for Middle Earth II:  there was no option for this game in the "Select Product" drop down

I just installed the game and the game fails to launch.

I get the openning screen.  I hit the "play" option.  The Battle of Middle Earth screen displays.  However, this screen just hangs there for a long while, then disappears and I get an error box that says it is an "application crash".

I have a brand new computor which runs your "Battle for Middle Earth I" program fine.

I tried to connect to the BFME II help center to see if I need any patches, but could not connect.

I have uninstalled and re-installed the game even...same problem.

I have made sure that all other applications are closed when running.

Can you help me out? 

Sentinel
ieatnubbles
Posts: 24
Registered: ‎08-03-2012

Re: Failure to Launch Game - The Battle for Middle Earth II

[ Edited ]

101mrsg wrote:

The Battle for Middle Earth II:  there was no option for this game in the "Select Product" drop down

I just installed the game and the game fails to launch.

I get the openning screen.  I hit the "play" option.  The Battle of Middle Earth screen displays.  However, this screen just hangs there for a long while, then disappears and I get an error box that says it is an "application crash".

I have a brand new computor which runs your "Battle for Middle Earth I" program fine.

I tried to connect to the BFME II help center to see if I need any patches, but could not connect.

I have uninstalled and re-installed the game even...same problem.

I have made sure that all other applications are closed when running.

Can you help me out? 


Go here - http://www.gamereplays.org/community/index.php?act=Attach&type=post&id=653018 - Download that zip file. 

Type in %APPDATA% into the search bar on your Start Menu, then press enter
Paste the extracted folder into this location - Replacing the existing file.

Then, find your options.ini at this location: C:\Users\Administrator\AppData\Roaming\My Battle for Middle Earth(tm) II Files

 

Make a notpad doc and paste this into it: 

AllHealthBars = no
AmbientVolume = 50.000000
AnimationLOD = UltraHigh
AudioLOD = High
Brightness = 50
DecalLOD = High
EffectsLOD = UltraHigh
FlashTutorial = 0
GameSpyIPAddress = 5.174.97.47
HasSeenLogoMovies = yes
IdealStaticGameLOD = VeryLow
ModelLOD = UltraHigh
MovieVolume = 70.000000
MusicVolume = 70.000000
Resolution = 1280 960
SFXVolume = 70.000000
ScrollFactor = 50
SendDelay = no
ShaderLOD = UltraHigh
ShadowLOD = UltraHigh
StaticGameLOD = Custom
TerrainLOD = High
TextureQualityLOD = High
TimesInGame = 48
UseEAX3 = no
VoiceVolume = 70.000000
WaterLOD = UltraHigh

 

And save it as Options.ini and replace the old .ini and it'll run.

Trust me, I got this running for someone on Windows 7 through Bootcamp on a MAC.

Keeper
101mrsg
Posts: 3
Registered: ‎08-19-2012

Re: Failure to Launch Game - The Battle for Middle Earth II

When i open My Battle for Middle Earth(tm) II Files folder it has nothing in it is it also a problem i have the first one installed too?

Acolyte
bionichobo12
Posts: 1
Registered: ‎08-30-2012

[The Lord of the Rings: The Battle for Middle-earth 2] Am I able to re-install the game?

[ Edited ]

I bought Lord of the Rings: Battle for MIddle Earth 2 along time ago on our old computer and we just got a new one but I need to reinstall the game and since I already used the key it wont work again. How can I fix this? Or where can I buy a new key without buying the full game since I already bought it?

EA_Mat
Posts: 2,704
Topics: 53
XP: 469
Solutions: 1,076
Registered: ‎07-20-2012

Re: LORD OF THE RINGS: BATTLE FOR MIDDLE EARTH 2

[ Edited ]

bionichobo12 wrote:

I bought Lord of the Rings: Battle for MIddle Earth 2 along time ago on our old computer and we just got a new one but I need to reinstall the game and since I already used the key it wont work again. How can I fix this? Or where can I buy a new key without buying the full game since I already bought it?


How many times did you use your key? The reason I ask this question is; the key is not used up after installing the game once. 

If you reinstalled the game many times and your copy is already linked to your origin account, please ask a Game Advisor for help. https://help.ea.com/

 

Regards

Mat

Keeper
jayes123
Posts: 1
Registered: ‎09-11-2012

[The Lord of the Rings: The Battle for Middle-earth 2] online accoutn wont let me login

[ Edited ]

my lord of the rings, battle for middle earth 2 online accoutn wont let me login. keeps saying "login timed out" when i try and login. please help