Help us improve Answer HQ! Take Survey No, Thanks
Ask. Answer. Be the Hero.
Showing results for 
Search instead for 
Do you mean 
Reply
Keeper
obamazbro
Posts: 1
Registered: ‎01-29-2013

Re: You need a DX11 capable GPU to play Crysis 3 MP Open Beta

:smileyindifferent:Hi everyone. Can somebody told me on what platform he played, i mean PC or Notebook, cause i think that Crysis3 is can't be run on notebooks (Nvidia ###m series videocards) even if it is with dx11 support. All my friend with PC are playing as well, but my friend with Notebooks can't cause they recieve this massage... 

 

Leave your configs, like OS, ram, Vcard series, and core.

 

thank you. It will be easier to solve this problem if we will have a more information about your system spec.

EA_Dennis
Posts: 7,501
Topics: 190
XP: 2,036
Solutions: 2,937
Registered: ‎09-22-2012

Re: You need a DX11 capable GPU to play Crysis 3 MP Open Beta

[ Edited ]

cyanogen101 wrote:

Ahhh, in my BIOS its either "Both" or "Intel" so its on both and i use AMD catalyst control center to use AMD for everything.


Modern laptops with an integrated and a dedicated graphics card are usually switching automatically between both, depending on the required processing power. Sometimes, the automatic switch can happen too late, so that the game won't start because the integrated graphics card does not fulfill the minimum requirements. In this case it might help to deactivate the integrated card temporarily.

 

 

hitman47ita

Your graphics card driver seems to be missing or corrupt. Please run the installation again.

Card name: AMD Radeon HD 7900 Series
Manufacturer:
Chip type:

Keeper
phileee
Posts: 8
Registered: ‎01-29-2013

Re: You need a DX11 capable GPU to play Crysis 3 MP Open Beta

[ Edited ]

I saw that that DxDiag showed "DDI Version: 10.1" for my GPU. It seems like this is a bug which can be fixed with a hotfix from Microsoft. Now it correctly showes "DDI Version: 11", but unfortuntely the game still can't start so that's not the problem... I know that DxDiag doesn't show driver information but in the device manager the driver shows correctly and also is the newest one available.

 

 

Spoiler

------------------
System Information
------------------
Time of this report: 1/29/2013, 13:52:19
Operating System: Windows 7 Professional 64-bit (6.1, Build 7600) (7600.win7_rtm.090713-1255)
Language: German (Regional Setting: German)
System Manufacturer: n/a
System Model: n/a
BIOS: n/a
Processor: n/a (4 CPUs)
Memory: 4096MB RAM
Available OS Memory: 4094MB RAM
Page File: 1353MB used, 6833MB available
Windows Dir: C:\Windows
DirectX Version: DirectX 11
DX Setup Parameters: Not found
User DPI Setting: Using System DPI
System DPI Setting: 96 DPI (100 percent)
DWM DPI Scaling: Disabled
DxDiag Version: 6.01.7600.16418 32bit Unicode

 

---------------
Display Devices
---------------
Card name: ATI Radeon HD 5800 Series
Manufacturer:
Chip type:
DAC type:
Device Key: Enum\PCI\VEN_1002&DEV_6899&SUBSYS_0B001002&REV_00
Display Memory: 2805 MB
Dedicated Memory: 1014 MB
Shared Memory: 1791 MB
Current Mode: 1920 x 1200 (32 bit) (60Hz)
Monitor Name: Generic PnP Monitor
Monitor Model:
Monitor Id:
Native Mode:
Output Type:
Driver Name:
Driver File Version: ()
Driver Version:
DDI Version: 11
Driver Model: WDDM 1.1
Driver Attributes: Final Retail
Driver Date/Size: , 0 bytes
WHQL Logo'd: n/a
WHQL Date Stamp: n/a
Device Identifier: {D7B71EE2-2BD9-11CF-2377-0A2BBEC2C535}
Vendor ID: 0x1002
Device ID: 0x6899
SubSys ID: 0x0B001002
Revision ID: 0x0000
Driver Strong Name: oem20.inf:ATI.Mfg.NTamd64.6.1:ati2mtag_Evergreen:9.10.8.0:smileytongue:ci\ven_1002&dev_6899
Rank Of Driver: 00E62001
Video Accel: ModeMPEG2_A ModeMPEG2_C
D3D9 Overlay: Not Supported
DXVA-HD: Not Supported
DDraw Status: Enabled
D3D Status: Enabled
AGP Status: Enabled

 

 

EA_Dennis
Posts: 7,501
Topics: 190
XP: 2,036
Solutions: 2,937
Registered: ‎09-22-2012

Re: You need a DX11 capable GPU to play Crysis 3 MP Open Beta

Hi phileee,

 

You graphics card driver doesn't show up in the Display Devices list, so it seems it's either not installed or corrupt. Please head over to the AMD website and download and install the latest available driver again. This should resolve your issue.

Keeper
lahidtr
Posts: 8
Registered: ‎01-29-2013

Re: You need a DX11 capable GPU to play Crysis 3 MP Open Beta

Dear 

Keeper
phileee
Posts: 8
Registered: ‎01-29-2013

Re: You need a DX11 capable GPU to play Crysis 3 MP Open Beta

I tried it 2 times now, it seems like DxDiag doesn't show the driver information for this card. In the device manager everything seems fine and I can see the correct and newest version of the driver...

Keeper
lewisnoire
Posts: 1
Registered: ‎01-29-2013

You need a DX11 capable GPU to play Crysis 3 MP Open Beta

[ Edited ]

Hello, I have notebook with Nvidia 540m videocard. 540m support DX11.

 

And I have a problem:

 

http://dobrochan.ru/src/png/1301/Crysis3.png

 

What I need to do? Please, say it step by step with images. I think this problem only in notebooks?

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Keeper
phileee
Posts: 8
Registered: ‎01-29-2013

Re: You need a DX11 capable GPU to play Crysis 3 MP Open Beta

No it's not only in notebooks, not working for my desktop computer as well...

Keeper
jackl85
Posts: 5
Registered: ‎01-26-2013

Re: You need a DX11 capable GPU to play Crysis 3 MP Open Beta

[ Edited ]

I found a solution for people with NVIDIA Optimus (2 graphic card - Intel/Nvidia)

  • Go to "Nvidia Control Panel" (right click on desktop > "Nvidia Control Panel")
  • Manage 3D settings
  • Go to "Application settings" tab
  • Click to "Add" and insert path "C:\Program Files (x86)\Origin Games\Crysis 3 MP Open Beta\bin32\"
  • Select "Crysis 3 mp open beta.exe"
  • IMPORTANT: In point 2. select "Nvidia Processor"

Now let's start! ;D

 

It's working on:

NVIDIA GeForce GT 540M (Notebook) - my notebook

NVIDIA GeForce GT 620M (Notebook) - raidexone

 

NVIDIA ??? - catboy5

 

Keeper
catboy5
Posts: 1
Registered: ‎01-29-2013

Re: You need a DX11 capable GPU to play Crysis 3 MP Open Beta

lol it's working thx!