Help us improve Answer HQ! Take Survey No, Thanks
Ask. Answer. Be the Hero.
Showing results for 
Search instead for 
Do you mean 
Reply
Keeper
reogie123
Posts: 5
Registered: ‎01-31-2013

Crysis: You need a directx 11 capable video card

Hey, I just downloaded and installed crysis 3 beta.

But every time I try to start it it says you need a directx 11 capable video card.

I searched for my Video card and it is capable with directx 11

GeForce GT 540M: Directx support: 11

My dxdiag also says I have directx 11 so is this somekind of bug?

 

Keeper
-J4F-MacNat
Posts: 1
Registered: ‎12-09-2012

Re: Crysis: You need a directx 11 capable video card

[ Edited ]

I also have this problem. My card is 100% DX11 compatible and I do not have on-board graphics. I have all the latest drivers too.

My GPU is AMD HD 6770, mainboard Asus P7P55D Premium. 8GB RAM 1333MHz CPU Intel i5 4x2,8 GHz

Keeper
prophetcrowe
Posts: 2
Registered: ‎01-31-2013

Re: You need a DX11 capable GPU to play Crysis 3 MP Open Beta

[ Edited ]

Same problem with DX11. And I simply love posting my specs-  >:]

 Revised; Up to date GPU Drivers-

 

Card name: NVIDIA GeForce GTX 285
Machine name: PROPHETCROWE-PC
Operating System: Windows 7 Ultimate 64-bit (6.1, Build 7601) Service Pack 1 (7601.win7sp1_gdr.120830-0333)
Language: English (Regional Setting: English)
System Manufacturer: DELL Inc.
System Model: XPS 730X
BIOS: Default System BIOS
Processor: Intel(R) Core(TM) i7 CPU 965 @ 3.20GHz (8 CPUs), ~3.2GHz
Memory: 6144MB RAM
Available OS Memory: 6134MB RAM
Page File: 2411MB used, 9856MB available
Windows Dir: C:\Windows
DirectX Version: DirectX 11
DX Setup Parameters: Not found
User DPI Setting: Using System DPI
System DPI Setting: 96 DPI (100 percent)
DWM DPI Scaling: Disabled
DxDiag Version: 6.01.7601.17514 32bit Unicode

Keeper
tacticaldood
Posts: 4
Registered: ‎08-05-2012

Re: You need a DX11 capable GPU to play Crysis 3 MP Open Beta

[ Edited ]

FU-CK YOU EA.

Keeper
kacperwawszczyk
Posts: 4
Registered: ‎01-29-2013

Re: Crysis 3 ERROR ''You need a DX11 capable GPU to play Crysis 3 MP Open Beta''

YESSSSSS!!! I DO IT!!! :smileywink:  I downloaded ''Crysis 3 MP Open Beta'' for my notebook (laptop). On my notebook I have got NVIDIA GeForce 540M and I must(ed) download a new version of NVIDIA drivers - 313.96 (it's a version created to ''Crysis 3 Beta'' :smileyvery-happy:) - and installed it. Here's a link: http://www.nvidia.pl/object/notebook-win8-win7-winvista-64bit-313.96-beta-driver-pl.html  I hope it will work...

Keeper
kacperwawszczyk
Posts: 4
Registered: ‎01-29-2013

Re: You need a DX11 capable GPU to play Crysis 3 MP Open Beta

YESSSSSS!!! I DO IT!!! :smileywink:  I downloaded ''Crysis 3 MP Open Beta'' for my notebook (laptop). On my notebook I have got NVIDIA GeForce 540M and I must(ed) download a new version of NVIDIA drivers - 313.96 (it's a version created to ''Crysis 3 Beta'' :smileyvery-happy:) - and installed it. Here's a link: http://www.nvidia.pl/object/notebook-win8-win7-winvista-64bit-313.96-beta-driver-pl.html  I hope it will work...

Lookout
knaller88n1
Posts: 17
Registered: ‎01-29-2013

Re: CRYSIS 3 PROBLEM

You buy a DX 11 graphics card?

Keeper
paulct91
Posts: 1
Registered: ‎01-31-2013

Re: Still Can't Play the Beta because of DX11 error

The game doesn't support my Quadro 600 either. :-(

Keeper
Jlec0py6
Posts: 1
Registered: ‎01-31-2013

Re: You need a DX11 capable GPU to play Crysis 3 MP Open Beta

[ Edited ]

If your notebook has Nvidia and second cards, you can switch-off second card and use only Nvidia: for this you must go to properties Nvidia > Manage Settings 3D > Global Settings > turn-on Nvidia card as Primery GPU in all programs.

Lookout
0thundercat0
Posts: 12
Registered: ‎01-31-2013

Re: Still Can't Play the Beta because of DX11 error

[ Edited ]

 quadro not a gameing card come on plz its dx11 sell ur old stuff get dx11 cards stop holding us back 

 

workstaion cards also 

 

really people moaning about dx11 are the ones holding gaming back