Help us improve Answer HQ! Take Survey No, Thanks
Ask. Answer. Be the Hero.
Showing results for 
Search instead for 
Do you mean 
Reply
Keeper
sportserh
Posts: 4
Registered: ‎08-07-2012
Accepted Solution

Red Alert 3: Can't play online

Just got the new Red Alert 3 game. The ONLY reason I got the game was to play online. So after the very long downloading process, I go into the game, and go to the online login. After logging in, the game tells me that it needs to be updated (5 minutes after it was done installing.) So I update it, and right after it is done updating, a message pops up that says "an update for Red Alert 3 is available." I still can't play online, and I have no idea how to break this never ending cycle.

 

What do I do? This is pissing me off, I just payed $20 for this.

kl4ndri
Posts: 714
XP: 274
Solutions: 155
Registered: ‎08-03-2012

Re: Red Alert 3: Can't play online

What is your game's version? Go to options - settings - general and in the bottom right corner it should say: version 1.12. If you don't have version 1.12 you can download the newest one from CnCLabs here. You only need to download the newest as it includes the older versions.

Keeper
sportserh
Posts: 4
Registered: ‎08-07-2012

Re: Red Alert 3: Can't play online

[ Edited ]

Thanks for responding!! I have one more question (sorry if this sounds stupid). What do I do after I download the patch? I have a large patch file, but I don't know how to install (is that the right word?) it to the game.

 

Thanks again

kl4ndri
Posts: 714
XP: 274
Solutions: 155
Registered: ‎08-03-2012

Re: Red Alert 3: Can't play online

It's a .exe file, what happens if you run it?

Keeper
sportserh
Posts: 4
Registered: ‎08-07-2012

Re: Red Alert 3: Can't play online

I forgot to mention that I have a mac... I didn't realize until now that it is a .exe file, and I can't run it. Sorry!

kl4ndri
Posts: 714
XP: 274
Solutions: 155
Registered: ‎08-03-2012

Re: Red Alert 3: Can't play online

I see... That complicates matters quite a bit... I've been digging for a good half an hour now for the mac patch and haven't found anything. One thing I did find was a .zip file but I have a hunch it just includes the .exe file. It may be worth a shot though. I have no idea whether the windows version would work even if you found the raw files as I don't know whether Mac programs use .skudef, .dat and .game files.

 

Another thing I did find was an ancient thread from some Mac forums with people having practically the same problem. Their "solution" was just reinstalling the game several times until they finally got it to work. I'd recommend reinstalling once or twice and seeing if that does any good. If neither works reply here again and I'll try again.

Keeper
sportserh
Posts: 4
Registered: ‎08-07-2012

Re: Red Alert 3: Can't play online

I really appreciate you trying! I will try those solutions, and hopefully I can get it to work.

 

Thanks again!!!