Help us improve Answer HQ! Take Survey No, Thanks
Ask. Answer. Be the Hero.
Showing results for 
Search instead for 
Do you mean 
Reply
Sentinel
cwoods21101991
Posts: 4
Registered: ‎12-25-2012
Accepted Solution

Red Alert 2 failure

Every time I try to play RA2. I get the following error "***FATAL*** String Manager failed to initialize properly". Is there any patch that can correct this? I'm running windows 7 64-bit

Keeper
ethansk8ter
Posts: 4
Registered: ‎12-25-2012

Re: Red Alert 2 failure

I have the same error.

 

running Windows 7 64bit

kl4ndri
Posts: 714
XP: 274
Solutions: 155
Registered: ‎08-03-2012

Re: Red Alert 2 failure

Have you guys tried running in administrator mode?

Sentinel
cwoods21101991
Posts: 4
Registered: ‎12-25-2012

Re: Red Alert 2 failure

Yeah I've tried that, and the error still appears. I've been told to disable UCA and then try run as administrator. Do you think that would work?

Marshall
mrtnptrs
Posts: 178
Registered: ‎10-15-2012

Re: Red Alert 2 failure

[ Edited ]

http://answers.ea.com/t5/Command-Conquer-The-Ultimate/Common-Problems-Read-This-Before-Posting/m-p/2...:

 

"***FATAL*** String Manager Failed to Initialize Properly" error on Vista/7: To fix this error, make sure the game is running as Administrator:
Browse to the game folder, right click on "Game.exe" -> Properties -> Compatibility -> Tick "Run This Program as an Administrator".
Do that for all .exe (application) files in the RA2 folder.
Note: This error can also occur if you do not install as Admin

Sentinel
cwoods21101991
Posts: 4
Registered: ‎12-25-2012

Re: Red Alert 2 failure

Right I managed to get this sorted. Running as administrator just by itself will not work. I found that if you disable UAC then run as administrator it will. Then I encountered another problem of the video not working so if you guys have the same problem you can just follow the steps on this clip, it worked for me and now the game is running perfectly

http://www.youtube.com/watch?v=hojMNk93PoU

Keeper
valorousheart
Posts: 2
Registered: ‎02-19-2013

Re: Red Alert 2 failure

what is a UAC and how do I disable it for RA2 on Windows 7. I am having the same problem, but I can't fix it.