Help us improve Answer HQ! Take Survey No, Thanks
Ask. Answer. Be the Hero.
Showing results for 
Search instead for 
Do you mean 
Reply
Keeper
fridman1994
Posts: 6
Registered: ‎09-22-2012

"battlefield 3 has stopped working"

Every time IM in the middle of the battlefield in multilayer my game stuck and the windows is showing me this massage:
"battlefield 3 has stopped working" and my windows can't find a way to fix it

I need help please tnx:smileyhappy:

EA_Bastian
Posts: 14,749
Topics: 118
XP: 1,678
Solutions: 4,707
Registered: ‎07-18-2012

Re: "battlefield 3 has stopped working"

Hi fridman1994!

 

This error could happen about various problems, like BF3 gameclient, your operation system or even your hardware.

 

At first, you should update you videocard drivers to the latest state. It could also help to install an older build of your drivers.

Please login to your Origin client, go to "My Games" -> "Battlefield3", then rightclick and choose "Repair Install"

 

You can try to repair your Windows 7 through the command prompt. To open Command Prompt, click Start, click Run, type cmd, and then click OK.

Using the command "SFC /scannow" and any missing/corrupt files will be replaced/reapaired.

Could you please provide us your system specification? If it's hardware related, there are a lot of different possibillitys causind this issue. This problem can happen if your PC doesn't match the minimum system requirements, overclocking, overheating, defect (or not enough) power supply etc.

Cheers

Basti

Keeper
fridman1994
Posts: 6
Registered: ‎09-22-2012

Re: "battlefield 3 has stopped working"

the problem is that it happens only when im playing the net multiplayer or co op on campaign it runs fine and doesnt get stuck

Sentinel
Kuiriel
Posts: 27
Registered: ‎09-26-2012

Re: "battlefield 3 has stopped working"

If you have updated to the most recent Punkbuster version, you will want to downgrade the files in your PB folder. That is, you'll want to replace the contents of the Battlefield 3\PB folder with the ones available in these archives.

 

PB files version (v2.292 l A1386) 
http://www.4shared.com/get/Vyif5uiX/pb_online.html [4shared.com] 
http://www.2shared.com/file/ODxVqIOJ/pb_online.html [2shared.com] 

 

You don't need to uninstall/reinstall Punkbuster if you're sure you already have it running and updated.

 

EA_Bastian
Posts: 14,749
Topics: 118
XP: 1,678
Solutions: 4,707
Registered: ‎07-18-2012

Re: "battlefield 3 has stopped working"

Hi fridman1994!

 

Did you updated the PunkBuster software and can you please provide us the information about your system specs?

 

Cheers

Basti

Hero
LiBever
Posts: 8,261
Registered: ‎09-05-2012

Re: "battlefield 3 has stopped working"


fridman1994 wrote:

Every time IM in the middle of the battlefield in multilayer my game stuck and the windows is showing me this massage:
"battlefield 3 has stopped working" and my windows can't find a way to fix it

I need help please tnx:smileyhappy:


try this:

 

These are the following steps:

1. Go to http://www.evenbalance.com/index.php?page=pbsetup.php

2. Download PBSetup

3. Update the PB Modules to the latest version

This will fix the issue where you were receiving the error ”BF3 stopped working”.

GG

 


libeversig“

Thank you for using Answer HQ. If you need further assistance, please let us know right away!

You can also contact me directly via PM here

Keeper
ptevino
Posts: 4
Registered: ‎09-25-2012

Re: "battlefield 3 has stopped working"

punkbuster is up to date, as is the game.  Still won'trun, and neither willl BF2

Hero
LiBever
Posts: 8,261
Registered: ‎09-05-2012

Re: "battlefield 3 has stopped working"


ptevino wrote:

punkbuster is up to date, as is the game.  Still won'trun, and neither willl BF2


post your pc specs....

 


libeversig“

Thank you for using Answer HQ. If you need further assistance, please let us know right away!

You can also contact me directly via PM here

Keeper
fridman1994
Posts: 6
Registered: ‎09-22-2012

Re: "battlefield 3 has stopped working"

doesnt matter thank you all i got it fixed it was somethinf with my ram memory!
tnx anyway

Hero
LiBever
Posts: 8,261
Registered: ‎09-05-2012

Re: "battlefield 3 has stopped working"


fridman1994 wrote:

doesnt matter thank you all i got it fixed it was somethinf with my ram memory!
tnx anyway


nice happy gaming:smileyhappy:

 


libeversig“

Thank you for using Answer HQ. If you need further assistance, please let us know right away!

You can also contact me directly via PM here